contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Flottielje zeilen in Frankrijk

Flottielje zeilen Corsica, Frankrijk vanuit Portisco in Sardinie


We bieden u een nieuwe unieke flottielje bestemming aan: flottielje zeilen in Corsica met Nederlandse begeleiding, deze flottielje begeleiden we zelf! Combinatie van Corsica en Sardinie, geniet van de prachtige omgeving, mooie baaien, heerlijk zeilen met goede wind en de voortreffelijke Franse en Italiaanse keuken.

Klik hier voor een impressie van flottielje zeilen in Corsica en Sardinie!

Flottielje zeilen in Corsica
flottielje zeilen in CorsicaCorsica en Sardinie zijn prachtige gebieden om te zeilen, goede wind en mooie baaien met zandstranden wisselen elkaar af. Ook interessante steden zoals Bonifacio en Porto Veccio bevinden zich nabij. Ideaal voor families met kinderen die kunnen genieten op de strandjes en heerlijk kunnen zwemmen vanaf de boot.

We bieden in juni, juli, augustus en september 2-weeksen tochten aan.
Gegarandeerde afvaart op 15 juli en 2 september met onze unieke 2-weekse flottielje naar Corsica!

Nieuw voor de diegene die graag wat mijlen maken start er op 1 juli een 1-weekse flottielje naar Corsica! Neem contact met ons op als je hier meer over wilt weten.

De start is vanuit Portisco, Sardinie, wat goed te bereiken is. Per vliegtuig of met eigen auto en de ferry.

Klik hier voor de gemeten windkracht en windrichting in Sardinie! met de flottielje in Corsica

Bekijk hier het actuele weer voor uw flottielje zeilvakantie in Frankrijk:


De zeiltocht ziet er globaal als volgt uit:
Na ongeveer 2 dagen maken we een korte oversteek en lopen de eerste plek op Corsica aan. Vervolgens verblijven we ongeveer 1 week in Corsica waarna we langzaam aan via de Maddalena Archipel bij Sardinie weer terugzeilen naar Portisco.

Bonifacio is een unieke ervaring, het is prachtig om met uw eigen zeiljacht tussen de krijtrotsen de diepe natuurlijke fjord binnen te varen. Na een paar dagen van rust in de ankerbaaien vaart u hier de hectiek binnen met vele toeristen en luxe megajachten. Langs de kade liggen de cafés, restaurants en winkels op u te wachten. De oude vestingstad met smalle steegjes bevindt zich vlakbij op een kwartiertje wandelen en biedt veel fotomomenten.

Op ongeveer 1 uur varen vanaf Bonifacio liggen de Lavezzi eilanden, een prachtig beschermd natuurgebied van Corsica waar u tussen enorme afgesleten rotsen kunt ankeren om te genieten van een lunch en zwemstop. Het is er wel toeristisch maar vanaf uw eigen zeiljacht een unieke ervaring.

ondergaande zon in CorsicaGolf de Sant’Amanza is een diepe baai met krijtrotsen en aan het einde een mooi zandstrand waar we vlak voor het strand ankeren. Op het strand is er gelegenheid om een surfplank of catamaran te huren voor degenen die even actief willen ravotten. ’s-Avonds kunt u eten in een beach restaurant, waar ze heerlijke gerechten serveren maar uiteraard kunt u ook zelf aan boord een maaltijd bereiden en van de prachtige omgeving genieten.

Rondinara is een prima lunchstop wanneer we onderweg naar Porto-Veccio varen. Deze ronde baai heeft een fijn wit zandstrand en turkoois glashelder water wat direct uitnodigt om een duik te nemen.

Porto-Veccio is een oude vestingstad die aan het einde van de diepe baai ligt. U kunt er voor anker liggen of als er plek is in de moderne marina. Vandaar is het een wandeling van 15 minuten naar het oude centrum wat hoog boven de marina uit torent, In het oude centrum zijn vele restaurants, winkels en culturele dingen te bezichtigen.

Ten Noorden van Porto-Veccio bevindt zich een mooie baai Pinarellu genaamd. Een fijn wit zandstrand met dennenbomen en enkele restaurants liggen te wachten op uw bezoek. Hier ankeren we op een diepte van ongeveer 5 meter op een uitstekende zandbodem. De actieve zeilers kunnen er ’s-morgens een heerlijk rondje joggen en genieten van de prachtige natuur en het uitzicht op de flottielje groep met zeiljachten.

flottielje voor anker in PinarelluNa een zeiltocht van ongeveer 15 mijl zijn we weer terug in de Maddalena archipel waar we voor anker kunnen bij Santa Maria, Budelli of een andere prachtige baai. Vervolgens zeilen we nog een paar dagen langs de Costa Smeralda en kunnen eventueel ook richting het zuiden nabij het bijzondere eiland Tavolara. Uiteraard afhankelijk van het weer kiezen we weer een mooie ankerbaai.

Deze 14 daagse zeiltocht biedt aan ieder interessante mogelijkheden en de afstanden wisselen elkaar af en bedragen tussen de 10 en 25 mijl. In de maanden juni, juli, augustus en september hebben we vaste data wanneer we starten.

Probeer eens een Stand Up Paddle board tijdens uw flottielje vakantie in Sardinie!
Stand Up Paddle ook wel SUP is een prachtige manier om meer van de omgeving te ontdekken en tegelijkertijd actief bezig te zijn, ook ideaal voor de jongelui.

Ankeren in Corsica en Sardinie tijdens de flottielje

Houdt er rekening mee dat de meeste baaien ook door zwemmers vanaf het strand worden gebruikt. Het is daarom verboden dicht bij het strand te motoren. Gaat u met de bijboot aan wal, roeit u dan zoveel mogelijk in deze gebieden.

PinarelluNaast de 14 daagse Corsica special kunt u ook meezeilen met de Sardinie flottielje.
In 2011 zijn we met deze flottielje gestart. De seizoenen 2012 tot en met 2022 waren weer een groot succes!! Zeil met ons mee zomer 2023! We hebben van half juni tot half september gevaren waarbij de kindervakantie periode als snel volgeboekt was. We varen dan met maximaal 10 schepen. Sardinie is een heel bijzonder zeilgebied, wij vinden dit het Caribische gebied van Europa.

Onze flottielje is geschikt voor iedereen die van zon, zeilen en de zee houdt. Echter dit zeilgebied vereist wel enige zeilervaring en kennis van navigatie. Het gebied is niet geschikt voor de beginnende zeiler.

Santamanza maori beach club
Flottielje zeilen in Corsica is niet te vergelijken met andere flottielje gebieden.
Omdat er zoveel mooie baaien zijn overnachten we 4x op eigen anker. 2x in de week zult u zelf moeten koken, de andere keren eten we in een restaurant voor degene die dit leuk vinden. Wij ervaren dat onze klanten het heel bijzonder vinden om te overnachten in een natuurlijke baai en aan boord te eten!
En voor degene die het leuk vinden spreken we op het strand af om onder het genot van een drankje de zeilavonturen te bespreken en naar de prachtige zonsondergang te kijken. Halverwege de week liggen we in een stadje waar weer inkopen gedaan kan worden, souvenirs gekocht kunnen worden, etc. Daarnaast liggen we ook vaak in de buurt van een dorpje waar een lokale markt te bezoeken is.

Wij kennen het gebied en brengen u op de mooiste plekken. U hoeft alleen maar te genieten!!

Let op, in Corsica, Frankrijk is een vaarbewijs vereist. Zonder vaarbewijs kunt u geen zeiljacht huren.
Wilt u meer weten over onze flottielje in Corsica vanuit Portisco, neem dan contact met ons op via email contact@zeilenwereldwijd.nl of
telefonisch 06 20553904

Ga met ons mee en laat u verassen door dit geweldige zeilgebied in Corsica en Noord Sardinie vanuit Portisco!

Boek nu uw zeilvakantie!