contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Spanje, geniet van tapas

Zeilen in Spanje, Spanje heeft een aantal prachtige zeil bestemmingen: Zeilen in Spanje met de bergen op de achtergrond

  • Barcelona en de Costa Brava
  • De Balearen – Mallorca, Menorca en Ibiza
  • De Canarische eilanden
Elk van deze gebieden wordt op deze site meer in detail beschreven waarvan hieronder slechts een korte samenvatting staat.

Zeilen bij het vaste land, zeilen langs Costa Brava.
De spectaculaire en rotsige Costa Brava ten Noorden van Barcelona biedt een mooie uitzicht voor de zeiler gezien vanaf zee.
Verder is de kust veelal vlakker en niet heel uitbundig.
Op zee kunt u mooie zeiltochten maken en vervolgens een bezoek brengen aan één van de mooie Spaanse steden zoals Barcelona en Tarragona.
Langs de Costa Brava liggen vele cala’s verscholen maar pas op, vaak liggen ze open naar het Noordoosten. Dat betekent dat ze niet altijd beschut liggen voor de heersende Tramontane wind.
Barcelona is een van werelds grootste steden, wat is er mooier om op eigen kiel een bezoek te brengen aan deze stad en in de avond te flaneren over de beroemde Ramblas.

Of bezoek Taragona, een verrassende en interessante stad met een mooi zeilgebied voor de deur.

Bekijk hier de actuele windverwachting voor uw zeilvakantie in Spanje:Zeilen bij de Balearen, Mallorca, Menorca en Ibiza.

kaart van de Balearen
De Balearen zijn heel goed bereikbaar met het vliegtuig. Het is een fantastisch zeilgebied en er zijn voldoende charter bedrijven in Palma de Mallorca.

Mallorca is een ideale bestemming voor een familie zeilvakantie met afgelegen baaien, witte zandstranden en azuurblauwe zeeen. Mallorca is druk in het hoogseizoen en de beschikbaarheid van jachten is dan een probleem, dus boek op tijd.
Nieuw nu ook flottielje zeilen vanuit Palma de Mallorca met Nederlandse begeleiding!
Menorca biedt ook goede zeilmogelijkheden maar er zijn minder schepen te huur.

Zeiljachten zijn nu ook te huur vanuit San Antonio op Ibiza, de perfecte uitvalsbasis om de prachtige baaien van Ibiza en Formentera verkennen. Ibiza is ook het paradijs voor de grote motorjachten. Een uitstapje naar Formentera is zeker een "must"!


Zeilen bij de Canarische eilanden

kaart van de Canarische Eilanden
De Canarische eilanden maken officieel deel uit van Spanje maar liggen in de Atlantische oceaan, vlak bij de kust van Afrika.
Canarische Eilanden, met het hele jaar door zon en Tenerife bieden goede zeilenvakantie mogelijkheden gedurende het hele jaar.
Het zeilen is daar aan de ruige kant maar speciaal voor de ervaren zeilers is het een uitstekende en goedkope bestemming om de winter blues te vergeten.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!