contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Turkije, super gastvrij onthaal!

U vindt altijd wel een mooie ankerplek in één van de honderden ongerepte baaien. Gastvrijheid is het levensmotto van de Turken!
En we willen u er ook graag van mee laten genieten.

kaart met zeilbestemmingen Turkije Een zeilvakantie is de enige manier om de mooie kustlijn van Turkije te ontdekken. Het landschap is adembenemend en de gastvrijheid en warmte van het Turkse volk zal indruk op u maken.
Enthousiaste zeilers zullen genieten van de betrouwbare wind en de keuze van verschillende zeilroutes. Gezinnen en minder ervaren bemanningen zullen de vele beschutte baaien langs de Turkse kust waarderen, die u aanmoedigen om te stoppen om te zwemmen en snorkelen in het heldere turquoise water.

Wij hebben zes jaar onze flottielje in Turkije met veel plezier begeleid. Het landschap is spectaculair en de opeenvolging van veilige natuurlijke baaien met daarin kleine restaurants spreken ons enorm aan. Gedurende het hele seizoen staat er een goede zeilwind!
De winden in de middag zijn betrouwbaar en u kunt blijven zeilen tot vroeg in de avond, genietend van de wind, omdat u niet bang hoeft te zijn om een plek te vinden in een drukke haven of drukke jachthaven. De meeste nachten zult u uw jacht aanmeren aan een houten steiger gebouwd door het restaurant in de baai.

Zeilen in Turkije, zeilen vanuit Bodrum, Marmaris, Gocek, en Fethiye!

mooie baai met restaurant in Turkije Zeilen in Turkije is mogelijk met losse jachtverhuur (ook wel bareboat genoemd) en zeiljachten met schipper. Dit zijn de 4 belangrijkste starthavens:

  • Bodrum
  • Marmaris
  • Gocek en
  • Fethiye
Ook kunt u flottielje zeilen vanuit Fethiye, Marmaris en Orhaniye.

Bekijk hier de actuele windverwachting voor uw zeilvakantie in Turkije:


Zeilen in Turkije vanaf Bodrum, het St Tropez van Turkije.


Het Bodrum gebied heeft drie luxe havens. Eén in de stad Bodrum zelf, en de anderen net buiten Bodrum en recenter ontwikkeld. Dit zijn Turgutreis en Yalikavak.
Bodrum stad is levendig en leuk om te ontdekken en ligt op een steenworp afstand van de haven.
Turgutreis is een klein oord met een voortreffelijke moderne haven slechts enkele honderden meters van de stad. Sportduiken direct voor de kust met de Poseidon duikboot is een aanrader.
Yalikavak is een andere klein stadje met veel te zien en te doen en heeft een nieuw aangelegde haven.
Hoewel er een flinke wind staat in de zomer is het Bodrum gebied een van de meest flexibele zeilverhuur basissen in Turkije die drie specifieke routemogelijkheden biedt nl. een startplek voor de Griekse Dodecanese, de golf van Gokova, Symi en de golf van Datca.

pannekoek boot

Zeilen in Turkije vanaf Marmaris, toeristisch hoogtepunt.


Netselmarina in Marmaris is de thuishaven van de grootste chartervloot in Turkije. Het is omringd door restaurants en boetiek winkels en op slechts enkele meters afstand bevindt zich de stad, een goede basis om de Turkoois Kust te ontdekken.
Iets verder buiten de stad liggen de oorden voor het massatoerisme en dit deel van de stad spreekt ons minder aan.
De bazaar biedt de mogelijkheid om koopjes te scoren en weg van de boulevard kunt u van een lokaal Turks restaurant genieten.

Zeilen in Turkije, start in de baai van Gocek en Fethiye, hét watersport Mekka!

mooie baai in Turkije Gocek en Fethiye delen dezelfde baai en liggen op 40 minuten afstand van Dalaman luchthaven.
Gocek is het watersport Mekka voor velen, Turkse en buitenlandse zeilers. De prijzen liggen hierdoor op een hoger niveau en de restaurants aan de boulevard vragen soms meer geld dan nodig.
Veruit het beste restaurant is Can aan het begin van de pier van de Skopea Marina. Weg van de kust kunt u Limon proberen, het kost de helft en de kwaliteit is beter. Het Kebab hospitaal in de hoofdstraat is ook een aanrader.

Wilt u in de baai van Fethiye gaan varen dan raden we u aan te starten vanuit Gocek en gedurende de week met uw schip een bezoek te brengen aan Fethiye.
De moderne haven van Fethiye biedt alle comfortabele faciliteiten en ligt op slechts 200 meter van de bloeiende stad.
De bazaar is altijd een bezoek waard en de wekelijkse markt is iets om te onthouden. Megri restaurant in het centrum van de bazaar is een aanrader en ook de vismarkt is een leuke belevenis.

Als u twee weken boekt kunt u eerst richting het Oosten zeilen voorbij de 7 kapen naar Kalkan en Kas voor een rustig en indrukwekkend landschap.
Een 7 daagse tocht in en rond de baai is een van de beste introducties in dit gebied. De zee is nooit ruw, overal zijn er prachtige ankerplekken en baaien dus u hoeft niet naar een jachthaven.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!