contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Turkije vanuit Gocek en Fethiye

De Golf van Fethiye en Gocek is een paradijs voor zeilers met zoveel beschutte ankerplaatsen, baaien en eilanden met kristalhelder water en beschermde baaien voor een rustige nacht op anker.

De Golf van Fethiye en Gocek is een prachtige setting voor een ontspannen zeilvakantie in een ongerept gebied. Met pijnbomen bedekte fjord-achtige ankerplaatsen en namen als Sarsala Bay, Ruin Bay, Wall Bay en Tomb Bay, het bewijs van een oude Lycische beschaving.

Onze basis in Gocek ligt geweldig beschut in een grote natuurlijke baai. Gocek in detail

In Gocek kunt u 5 jachthavens vinden en de Turken noemen het ook wel het St Tropez van Turkije.

Gocek is een yachting centrum, maar heeft niets van zijn authentieke Turkse charme verloren.
De stad biedt alle faciliteiten die u zich wenst om inkopen te doen voor een heerlijke zeilweek. Verder zijn er talloze restaurants te vinden waar men heerlijk kan genieten van de Turkse keuken.

De grote baai van Gocek / Fethiye herbergt meer baaien dan u in een week vakantie kunt bezoeken. U zeilt tussen de talrijke eilandjes door en bent u eenmaal goed ingeslingerd dan kunt u het ruimere sop kiezen en de kust volgen naar de volgende ongerepte beschutte baai met weer een geweldig restaurant.

Zeilen in Turkije, geniet van een ontspannen zeilvakantie in de Golf van Fethiye met korte afstanden en beschermde ankerplaatsen.Onze basis in Fethiye bevindt zich in de Ece Saray marina in de beschutte baai.
Fethiye Fethiye is een gezellige Turkse havenstad met een boulevard langs de waterkant en het autovrije centrum van de stad, omzoomd met restaurants en winkels die alles verkopen van tapijten tot specerijen.

Wij hebben zelf de flottielje in Turkije begeleid vanuit Fethiye en Gocek en kunnen u alles vertellen over dit fantastische vaargebied. In 2011 zijn wij gestart met een nieuwe exclusieve flottielje vanuit Portisco, Sardinie. En in 2016 zijn wij gestart met een nieuwe flottielje vanuit Palma de Mallorca. Maar nog steeds denken we met veel plezier terug aan onze tijd in Turkije.

De vloot in Turkije bestaat uit moderne schepen van de volgende werven: Jeanneau, Beneteau, Bavaria, Gib Sea, Hanse en een aantal verschillende catamarans.
De jachten zijn in goede staat en worden zeer goed verzorgd. Het bouwjaar van de meeste jachten ligt tussen 2000 en 2018. De Turken zijn erg goed in onderhoud en de schepen worden keurig schoon opgeleverd.

Zeilomstandigheden
Sarsala baai bij Gocek De weersomstandigheden zijn zeer gunstig voor een ontspannen zeilvakantie. Middag bries uit het westen met gemiddeld kracht 2-4 bft. tijdens de zomer. Temperaturen zijn warmer dan in Griekenland met zomerse temperaturen tot 29-33 °C. Het vaarseizoen loopt van begin mei tot eind oktober. Dit is één van de plekken in de Middellandse Zee waar je tot laat in het seizoen heerlijk kunt zeilen!

Vaargebied
Geniet van een ontspannen zeilvakantie in de Golf van Fethiye met korte afstanden en beschutte ankerplaatsen. Er zijn zo veel beschermde baaien in de Golf van Fethiye dat u een hele week met plezier en afwisseling kunt zeilen. Het grootste deel van de baaien hebben een restaurant aan het strand voor het diner, maar een bezoek aan de steden van Fethiye en Gocek biedt u de gelegenheid om de voorraad op aan te vullen.
Voor een langere zeilreis zeilt u naar het westen naar Ekincik. Maak een boottocht in de Dalyan Delta, kronkelend door een doolhof van riet langs 4e eeuw Lycische rotsgraven en de rotsachtige acropolis van het oude Kaunos. Bezoek de modderbaden - leuk voor alle leeftijden!

Maar u kunt ook naar het oosten zeilen naar Kas en Kalkan. Een gebied met veel historie, diverse oudheden en sarcofagen.

Ervaring
Turks eten Voor het individueel huren van een jacht is het een vereiste dat minimaal één opvarende goede ervaring heeft als schipper op een kajuitzeiljacht. Hij of zij moet alle handelingen op een jacht kunnen uitvoeren en onder alle omstandigheden met kennis van zaken beslissingen kunnen nemen (navigatie, marifoonbediening, haven en anker manoeuvres, kennis van het vaarreglement, etc).

Wilt u liever in groepsverband zeilen, ga dan mee met een flottielje! Wij bieden flottielje zeilen aan vanuit Marmaris, Orhaniye en Fethiye.
Beide flottieljes kennen wij heel goed omdat we hier zelf 6 jaar gevaren hebben.

Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Voor Gocek en Fethiye vliegt u op Dalaman, Martinair vliegt rechtstreeks op Dalaman. Voor een ticket moet u ongeveer 350 euro per persoon rekenen.
De haven van Gocek ligt op 30 minuten met de auto vanaf het vliegveld. Uiteraard regelen wij de transfer voor u als u dat wilt.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!