contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Flottielje zeilen is ‘Vrijheid en Blijheid’!

Een "flottielje" is een groep van zeiljachten die samen varen begeleid door een flottielje schipper op een flottielje begeleidingsjacht.
U heeft vrijwel alle voordelen van zelfstandig zeilen, plus de steun, tips, weerbericht en restauranttips van de flottielje bemanning om het beste uit uw flottielje zeilvakantie te halen.
U bent de schipper van uw eigen schip en neemt zelf de beslissingen aan boord.
flottielje uit eten in restaurantU kunt de hele dag zeilen of gewoon rustig in de richting van de volgende haven varen met een lunchstop in een mooie baai en genieten van de zon onderweg.
Flottielje zeilvakanties zijn een populaire keuze voor koppels, vrienden en families.

Flottielje zeilen in Turkije, Flottielje Griekenland, Flottielje Kroatie, Flottielje Sardinie en Corsica en nu ook Flottielje Mallorca!In Italie hebben we al 12 jaar een exclusieve en unieke flottielje bestemming. Vaart u met ons mee komend seizoen in dit prachtige zeilgebied? We varen in Noord Sardinie, ook wel het Caribisch gebied van Europa en starten vanuit Portisco en indien mogelijk wordt ook Corsica bezocht. Deze flottielje wordt begeleid door een enthousiast Nederlands stel. Ga naar de flottielje in Sardinie
Let op ook een 14 daagse Special naar Corsica, komend seizoen in juli en september!

Nieuwe bestemming flottielje in Mallorca. Deze flottielje begeleiden wij het hele seizoen zelf. U vaart dus met ons mee! Prachtig zeilgebied, eenvoudig te bereiken en met internationale allure. Ga naar de flottielje in Mallorca

Ook zijn er 2 bijzondere flottieljes! Een 14 daagse special naar Corsica! Klik hier voor meer informatie.
En een 14 daagse special vanuit Palma de Mallorca, hierbij zeilt u een week naar het Oosten en de andere naar het Westen!

Wanneer en waar kun je flottielje zeilen?
Waar Hoelang Wanneer
Italie, Sardinie 1 weekse 17 juni tot en met 8 juli, 29 juli tot en met 26 augustus
2 weekse Corsica Special 15 juli
Kroatie
Sukosan 1 weekse 4 juni tot en met 10 september
2 weekse 3 juni tot en met 2 september
2 weekse Special van Sukosan naar Split 15 juli
Split Trogir 1 weekse 15 juli tot en met 12 augustus
Pula 1 weekse 8 juli tot en met 12 augustus
2 weekse 8 juli tot en met 5 augustus
Griekenland
Lefkas 1 weekse 8 juli tot en met 9 september
2 weekse 8 juli tot en met 2 september
2 weekse Special naar Zakynthos 22 juli
Corfu 1 weekse 15 juli tot en met 12 augustus
Athene 1 weekse 22 april tot en met 21 oktober
2 weekse 15 juli en 29 juli
Turkije
Fethiye 1 weekse mei tot en met oktober
2 weekse mei tot en met oktober


U hebt zeilervaring maar bent onbekend met het gebied, dan is het heel prettig om met de flottielje mee te zeilen. Maar u kunt natuurlijk ook in flottielje zeilen voor de gezelligheid.

U boekt het jacht van uw eigen keuze en sluit aan bij de flottielje. In deze formule heeft u maximale vrijheid van zelfstandig varen plus de professionele ondersteuning.
flottielje aan steigerDe ondersteuning bestaat uit informatie over het zeilgebied, de weersomstandigheden, technische ondersteuning, de havens, de baaien, de gewoontes en tradities en natuurlijk de beste restaurants aan de wal.
Onderweg is het moederschip altijd bereikbaar via de marifoon om u met raad en daad bij te staan.

Geniet van een geweldige actieve vakantie
De flottielje zeilroutes zijn zo ingedeeld dat u een bezoek aan de beste plaatsen brengt, maar er is altijd de mogelijkheid van een vrije zeildag.
Stop voor een lunch, duik in het heldere water en picknick in een prachtige baai. Geniet van goede zeilomstandigheden in de middag wind voordat u afmeert voor de nacht in een bruisende haven en de kade vol met bars en tavernes ontdekt.

Omdat de flottielje begeleiding weet waar de gezelligste en beste restaurants zijn wordt er vaak gezamenlijk gegeten.

Deel het plezier met uw gezin

Tijdens de schoolvakanties varen er meestal andere families mee in de flottieljes. Kinderen, vooral tieners, genieten op een flottielje vakantie.


Er is zo veel te doen in een baai en aan de wal, geen tijd om zich te vervelen!
Er zijn genoeg taken die ze kunnen meedoen als crew, het uitzetten van de koers, het anker uitgooien, het trimmen / stellen van de zeilen.
Elke avond liggen de flottielje jachten samen afgemeerd dus er is volop gelegenheid om met nieuwe vrienden te spreken. De jeugd die mee is vindt elkaar ook snel op die manier.
flottielje instructieMaar wilt u zelf bepalen waar u gaat eten dan kan dat natuurlijk ook. Naast het zeilen zijn er ook genoeg mogelijkheden om te zwemmen, te snorkelen, het land te verkennen of om een excursie te maken.
Actie en ontspanning, de lokale sfeer, de zon, de zee, het strand, de gezellige taveernes, een droom die werkelijkheid wordt!
  • Buiten de schoolvakanties varen we met een kleinere flottieljegroep: eerder vijf tot zes schepen in plaats van de gebruikelijke tien tot twaalf wat nomaal is in het hoogseizoen.
  • Onze flottieljes zijn informeel. Er is voldoende ruimte om uw eigen gang te gaan als u daar behoefte aan heeft.
Waar kan ik meevaren in een flottielje?
Wij bieden flottielje zeilvakanties in Griekenland, Turkije, Kroatie, Italie en Spanje. Kies de flottielje zeilvakantie die bij uw ervaring past.
Er is genoeg keus voor de verschillende niveaus van de zeilers. U kunt terugkeren naar een favoriete vaargebied of een nieuw gebied ontdekken op uw volgende flottielje zeilvakantie.

Boek nu uw zeilvakantie!