contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Flottielje zeilen in Italie

Flottielje zeilen Italie langs de Costa Smeralda van Sardinie


Een prachtige flottielje bestemming, flottielje zeilen in Sardinie met Nederlandse begeleiding! Zeil in het Caribisch gebied van Europa, prachtige baaien met zandstrand en turquoise water. Perfecte zeilomstandigheden met goede wind en heerlijk eten.
Start iedere week vanaf 17 juni met een 1-weekse of 2-weekse flottielje zeilroute. Daarnaast is er op 15 juli en 2 september een unieke 2-weekse flottielje naar Corsica!

Nieuw voor de diegene die graag wat mijlen maken start er op 1 juli een 1-weekse flottielje naar Corsica! Neem contact met ons op als je hier meer over wilt weten.

Zee, luxe, nachtleven
Porto Cervo is vandaag het symbool van de Costa Smeralda, van luxe toerisme en vips, van trendy cafés, restaurants en jachten, maar ook als bevoorrechte plaats van ontmoetingen met de internationale jetsetters.

voor anker en zicht op Tavolara

De kustlijn van Sardinie is een buitengewone zeilbestemming

met honderden afgelegen baaien, idyllische stranden en dramatische rotsformaties. Sardinie beschikt over een aantrekkingskracht voor velen door de diversiteit van haar kustlijn; van de duinen van de Costa Verde tot aan de smaragd groenen baaien en spectaculaire kliffen van Cala Gonone. Volop afwisselende omgevingen.

Opvallend aan de fantastische Costa Smeralda zijn de magische stranden en een systeem van dorpen gebouwd volgens een gedetailleerd stedenbouwkundig plan. Het gebied is een luxe toeristische bestemming waar zeer vermogende Europese en Arabische VIP’s in de zomer een bezoek brengen.

Bekijk hier het actuele weer voor uw flottielje zeilvakantie in Italië:

Het weer en de wind omstandigheden in het noorden van Sardinie zijn het meest constant. Dat betekent dat de meeste zeilers aan de Costa Smeralda zijn te vinden. De Costa Smeralda is ook een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde Maddalena eilanden op de weg naar het Franse eiland Corsica te verkennen. Er zijn twee winden die verantwoordelijk zijn voor de prachtige zeil omstandigheden; de Sahara wind en de Maestrale wind. De Maestrale waait meestal langs de westkust, en kan op enkele dagen tot een zeer krachtige W tot NW wind uitgroeien. Terwijl langs de oostkust een S tot SE wind de overhand heeft.

zonsondergang Cala GaribaldiJaargetijden Sardinie:
In maart begint de lente alweer die in mei overgaat in een vroege zomer en in juni kan men genieten van zomerse temperaturen overdag en koele avonden. Juli en augustus zijn de meest warme maanden. Ook in de maanden september en oktober kan men nog volop genieten van de laatste zomerse temperaturen.

Klimaat:
Het klimaat is subtropisch en maritiem. Sardinie heeft lange, droge zomers en milde, vochtige winters met mogelijkheid op sneeuw in de hogere gebieden in het binnenland. De gemiddelde temperaturen liggen tussen 14° C en 20° C, waardoor de temperaturen in de zomer in het bijzonder in het kustgebieden ongeveer rond de 30° C liggen. In de hoger gelegen delen en in het binnenland van het eiland kunnen de zomer temperaturen zelfs de 40° C bereiken. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond 8° C. In de berggebieden kan de temperatuur tot onder de nul dalen. In de lente en de herfst liggen de temperaturen tussen 13° C en 16° C.

Maand Gem. Lucht temperatuur Max. temperatuur Gem. Water temperatuur
Mei 16,5 °C 35 °C 16 °C
Juni 20 °C 34 °C 19,8 °C
Juli 22 °C 40.3 °C 21 °C
Augustus 24 °C 40,3 °C 23,5 °C
September 22 °C 39 °C 22 °C
OktoberC 19,4 °C 33 °C 20,1 °C
Caribische baai in SardinieDe Maddalena eilanden met zijn kristalhelder water, roze zand, een reeks baaien en rotsen, blauwe kliffen die opduiken uit de diepe zeebodem, en vele intense kleuren.

Probeer eens een Stand Up Paddle board op uw flottielje vakantie in Sardinie!
Stand Up Paddle ook wel SUP is een prachtige manier om meer van de omgeving te ontdekken en tegelijkertijd actief bezig te zijn, ook ideaal voor de jongelui.

De Maddalena eilanden zijn een must voor iedereen die de schoonheid van het zeilgebied in Noord Sardinie wil ontdekken.

Ga met ons mee en laat u verrassen door dit geweldige zeilgebied in Noord Sardinie vanuit Portisco!

Boek nu uw zeilvakantie!