contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Gulet vakantie in Griekenland

Gulet vakantie langs de Griekse kust


Meevaren aan boord van een gulet is de beste manier om van een ontspannen en comfortabele vakantie te genieten, terwijl u de kust van Griekenland bezoekt. Een prachtig en charmant land met een kustlijn van meer dan 10.000 mijl lengte en 1500 eilanden.
Griekenland is een gastvrij land voor iedere toerist met speciale smaak of wensen. Iedereen die van de zon en de zee houdt, stranden en watersport zal in Griekenland ideale condities aantreffen om bij weg te dromen.

Griekenland staat synoniem voor rust, schoonheid, kunst en kleuren; rijk aan baaien die een beschutte ankerplaats bieden met licht blauw en kristal helder water. Dit land biedt ook mooie en kleurrijke vissersdorpjes, lange stranden met wit strand. Tevens zijn er veel restaurants en amusement, typische taveerne’s bij zee, bars met dans en muziek waar u in contact komt met de diepe Hellenische cultuur.
Griekenland is vol met oude geschiedenis voor mensen die graag op ontdekkingsreis gaan en biedt een ieder het echte bewijs van onze Westelijke cultuur en toont de bezoekers een brede kijk op de wereld.

Privé gulet of meezeilen
Er zijn twee verschillende manieren om een Gulet vakantie te houden:
Privé gulet, u huurt de gehele gulet met uw gezelschap of Meezeilen, u stapt aan boord van een gulet en huurt alleen een hut.
De privé gulet is exclusief voor u. Alles wordt op uw persoonlijke wensen afgestemd. Over het algemeen zijn de gulets luxer dan de meezeil gulets. Gaat u meezeilen dan zijn er ook andere passagiers aan boord, de schepen hebben minder luxe en de prijs ligt lager.

Zoekt u iets speciaals, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij stellen dan een aanbod op wat voldoet aan uw specifieke wensen.

Op een gulet cruise in Griekenland wordt rekening gehouden met de wensen van de gasten aanboord, er is gelegenheid om natuurlijke afgelegen plekken, stadjes en dorpen te bezoeken. Ook watersport activiteiten zoals zwemmen, duiken en snorkelen behoren tot de mogelijkheden.
In overleg met de kapitein kunt u uw persoonlijke wensen kenbaar maken en invulling geven op de vakantie cruise. Aan boord van onze schepen laten we onze gasten hun favoriete route kiezen na de suggesties van de kapitein gehoord te hebben.
Onze bemanning is altijd erg gastvrij en discreet en geeft u het gevoel dat u op uw eigen boot bent en respecteert altijd uw privacy.

Routes guletcruise in Griekenland


Griekenland biedt een variatie aan vaar routes: Ionische Zee – Korfu, Antipaxos, Paxos, Lefkas, Kefalonia, Ithaca, and Zakynthos.
Argolische Golf – Spetses, Hydra, Poros, Aegina, Saronische Golf, Athene.
Cycladen Eilanden – Kea, Andros, Tinos, Kythnos, Syros, Mikonos, Delos, Sifnos, Serifos, Paros, Antiparos, Naxos, Amorgos, Milo, Kimolos, Poliagos, Folegandros, Ios, Santorini, Thira.
Dodecanese Eilanden – Patos, Arki, Lipsos, Leros, Kalimnos, Kos, Nisiros, Tilos, Astypalea, Simi and Rodos.
Een gulet cruise in Griekenland biedt u veel mogelijkheden om eilanden en dorpjes te ontdekken in de Zee tussen de Turkse en Giekse kust. Deze wateren zijn ideaal om aan boord van een gulet te varen.

Informatie en tips over de gulet cruise in Griekenland

De route zal in detail met u worden doorgenomen door de kapitein bij inscheping. Het is goed om te weten dat het programma kan worden aangepast zonder vooraankondiging naar inzicht van de kapitein om vanwege de veiligheid, logistieke redenen of meteorologische omstandigheden.
Voor uw eigen veiligheid is het goed om te veiligheid standaards aan boord te respecteren en de aanwijzingen van de bemanning tijdens het varen en aan- afmeren op te volgen. Vanwege hygienische redenen dient u bij aanboord gaan uw schoenen uit te doen en op te bergen in de speciaal daarvoor gemaakte containers of in uw eigen cabine.
Aan boord kunt u slippers of zachte schoenen met een schone zool dragen. Het gebruik van badlakens is aan te raden als u op het zonnedek wilt liggen, zeker indien u zich insmeert met zonnebrand crème.
Hoewel de boten ruim en comfortabel zijn verzoeken wij u om het licht van uw cabine uit te doen als er niemand binnen is en gebruik het water en douche met mate. Gooi geen dingen over boord in de Zee en papier of andere zaken in het toilet. De pompen kunnen kapot gaan en dan is het toilet niet meer te gebruiken. Net als in een hotel kunt u drankjes aan de bar gebruiken en contant af te rekenen voor u van boord gaat. Het is verboden om te roken in de cabines en de gemeenschappelijke binnenruimtes.
Zodra de cabines aan u zijn toegewezen en u geïntroduceerd bent aan de bemanning kan uw heerlijke cruisevakantie beginnen. Aan boord heeft u de beschikking over 220 Volt elektriciteit om mobiele telefoons, fototoestellen etc. op te laden en treft u handdoeken aan. (er zijn geen badlakens, shampoo en douche zeep).
Wij raden u aan om de volgende zaken mee te nemen: een sweatshirt, zonnebril, zwemschoentjes/ sandalen, een petje, zonnebrand crème, duikbril en zwemvliezen, zachte tas, geen harde koffer die u kunt opbergen in uw cabine.
Voor een reis naar Griekenland zijn vaccinaties niet nodig: maar vanwege een ander klimaat en maaltijden is het wellicht handig om medicijnen tegen maag en darmstoornissen mee te nemen uit voorzorg. De lokale munteenheid is de Euro dus dat is eenvoudig.
Als u tevreden bent over de service dan is het gebruikelijk om de bemanning een fooi te geven aan het einde van uw reis, een indicatie is ongeveer 20 / 30 Euro per persoon.
Tevens moeten wij u wijzen op het feit dan het programma altijd kan wijzigen in verband met weersomstandigheden.

Boek nu uw zeilvakantie!