contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Ervaar de vrijheid van een zeilvakantie!

U vindt altijd wel een mooie ankerplek in één van de honderden ongerepte baaien in één van de prachtige zeilbestemmingen. Kies voor de Middellandse zee met gastvrije mensen in afwisselende zeilgebieden!
We willen u ook graag laten genieten op een zeilvakantie zonder zorgen.
Zelf hebben we 6 jaar in Turkije gezeild, 5 jaar vanuit Sardinie en afgelopen jaren vanuit Mallorca om onze eigen flottieljes te begeleiden. De landschappen zijn spectaculair en de afwisseling van veilige natuurlijke baaien met daarin restaurants en stadjes met havens spreken ons enorm aan. Gedurende het hele seizoen staat er een goede zeilwind in deze gebieden!

mooie baai met restaurant in Turkije

Ga zeilen in Turkije, Griekenland, Kroatie, Italie, Frankrijk, Spanje, het Caribisch gebied of nieuw in Zweden!!!
In het ene gebied waait het steviger dan in het andere, sommige gebieden zijn specifiek geschikt om met familie en kinderen te zeilen.

Wat is er heerlijker dan het gevoel van complete vrijheid beleven tijdens uw, zeilvakantie? Met een zeiljacht de zee op en uw eigen koers bepalen?
En welke wereldzee dat wordt, dat bepaalt u zelf.

Zeiljachten of catamarans huren vanuit vrijwel iedere regio ter wereld.


In alle havens werken we samen met bedrijven die een minimale vloot van 15 schepen hebben en voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen.
Een jacht huren, ook wel yachtcharter of bareboat genoemd, biedt u vele mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen een jacht te huren waarbij u zelf de verantwoording heeft over het schip, zonder een schipper als gids. Vereiste is dan wel dat u in het bezit bent van een geldige kwalificatie en beschikt over de nodige ervaring. Specifieke eisen variëren per bestemming. zeilend zeiljacht
Mocht u toch liever met een schipper op pad gaan, dan kan dat uiteraard ook! Daarnaast kunt u zich aansluiten bij een flottielje.

Vertel het ons tijdens de boeking en wij helpen u hiermee om u een onvergetelijke vaarvakantie te bezorgen!

Let op! Als u een schip wilt huren dan moet ten minste één van de opvarenden een vaarbewijs of ICC kunnen overleggen.
Informatie over vaarbewijzen en het ICC vindt u op de website van het CBR, zij nemen sinds 1 januari 2020 de examens af.

Wat kost een zeilvakantie en het huren van een schip u?


Een richtlijn is ongeveer 400 á 500 euro per persoon per week. Dit is een gemiddelde; voor bijvoorbeeld een schip met 4 slaapplaatsen betaalt u tussen de 1.500 en 2.000 euro per week. Een schip met 6 slaapplaatsen kost ongeveer tussen de 2.500 en 3.000 euro per week.
Dit geldt voor de standaard charterschepen in het hoogseizoen. Voor catamarans en gulets gelden andere prijzen.

Er zijn momenteel ook aanbiedingen en last-minutes

Jachtverhuur

Het huren van een zeiljacht en meezeilen start in het algemeen op zaterdag, soms kan hier van af geweken worden. interieur catamaran
U kunt aan boord vanaf 17:00 uur (dit in verband met eindschoonmaak en het overschrijven van de documenten op uw naam).
Bij terugkomst dient u om 09:00 uiterlijk (valt vaak in samenspraak met eigenaar een 'betere tijd' af te spreken) de boot te verlaten.
U dient dan de boot met diesel afgetankt te hebben en de eindschoonmaak kosten te hebben voldaan.

Meer informatie hoe de overname en teruggave van het schip gaat vindt u in het document check in / check out!!

Borg met creditcard voldoen of een borgverzekering afsluiten?

Unieke borgverzekering waarbij er géén eigen risico is! Bijvoorbeeld de Hamburger Yachtversicherung Schomacker die gespecialiseerd is in allerlei watersport verzekeringen voor de huur van een zeiljacht.
Een belangrijk voordeel van deze verzekering is dat er géén eigen risico meer is.

Meer informatie daarover vindt u op een aparte pagina op één van onze sites. Ga naar de informatie over de Deposit Insurance of
ga direct naar de website van de Hamburger Yachtversicherung Schomacker met alle informatie over deze unieke verzekering!

U kunt daar ook direct deze unieke verzekering afsluiten.

Heeft u nog niet zo veel zeilervaring? Dan kunt u er ook voor kiezen om aan een flottielje deel te nemen.
Wij hebben flottielje zeilvakanties in Turkije, Griekenland, Italie, Spanje en Kroatie. Klik hier om hier meer over te lezen.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!