contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in de Seychellen

Zeilen in de Seychellen en dromen van de Indische Oceaan
De seychellen archipel bevindt zich ongeveer 1000 km (600 mijl) van de Oost kust van Afrika en Mombassa.
Deze eilanden en inhammen strekken zich uit over de Indische Oceaan en liggen van NE naar ZW over 1200 km (714 mijl) van St. Denis eiland in het NE naar het atol Assumption in het ZW, tussen 4 - 10 graden Zuiderbreedte en 46 - 56 graden Oosterlengte. kaart Seychellen in de Indische Oceaan

Enorme granieten rotsen gepolijst door de golven, reuze palmbomen, turquoise baaien omzoomd door weelderige groen en witte zandstranden.
Dit is het paradijs de Seychellen in het midden van de Indische Oceaan "meest dichtbije land op 1.000 mijl afstand".
De easy going levensstijl van de lokale bevolking maakt dit een idyllische vakantiebestemming.

De 43 Inner Islands die vooral van graniet zijn, vormen een cluster rond de belangrijkste eilanden Mahé, Praslin en La Digue.
Deze beschermde binnenste eilanden bieden betrouwbare winden en tal van idyllische ankerplaatsen, met prachtig duik- en snorkelmogelijkheden boven koraalriffen en fascinerende natuurgebieden aan de wal.

De kosmopolitische bewoners van de Seychellen zijn een kleurrijke mix van verschillende rassen, culturen en religies. Op verschillende momenten in de geschiedenis zijn mensen van Afrikaanse, Europese en Aziatische afkomst naar de Seychellen gekomen wat bijdraagt aan de manier van leven en de levendige Seychellen cultuur.

De vloot is niet erg groot maar erg professioneel gemanaged door één van onze partners. Zij heten u van harte welkom in dit prachtige natuurlijke paradijs.

Bekijk hier de actuele windverwachting voor uw zeilvakantie in de Seychellen:Zeilen in de Seychellen, schitterende vergezichten in dit onbedorven paradijs, ideaal voor de meer ervaren zeilers die op zoek zijn naar een verandering van het Caribisch gebied.Praslin
marina Praslin Seychellen U vaart op open oceaan dus basis ervaring is noodzakelijk. Het vaargebied is beperkt tot de binnenste eilanden. Indien u naar de Amirantes wilt kan dit alleen op verzoek. Het gebied bevat de vier belangrijkste eilanden; Mahé, Praslin, Silhouette, La Digue en twee dozijn kleinere eilanden. Beelden van enkele plekken die u kunt bezoeken treft u rechts aan. Deze beelden geven u alleen een kleine indruk van dit onbedorven hemelse paradijs.

De schoonheid van de eilanden zal u verstelt doen staan:
  • granieten rotsen gepolijst door de zee, prachtige witte zandstranden
  • verbazende equatoriale flora en fauna met bijzondere soorten vogels, dieren, vissen, bomen en bloemen
  • natuurlijke schatten: zeeschildpadden, koraalriffen en zeevogelkolonies
De Seychellen zijn één van de weinige plaatsen op aarde beschermd tegen vervuiling. De mens komt pas sinds 250 jaar op de Seychellen en heeft de natuur nog niet beschadigd.
De politieke overheid beschermt het milieu zorgvuldig. U kunt aan boord van uw jacht dit onaangetaste erfgoed ontdekken net zoals de zeelieden uit de 18e eeuw die dit al eerder hebben gedaan.
Het is geen goedkope bestemming, maar de kosten om een jacht te huren zijn niet buitengewoon.
Als u de grote vliegafstand in gedachten houdt dan zijn de kosten van de reis ook niet extreem.

anse la Dique eilandVaargebied
Zeiljachten en catamarans zijn beschikbaar vanuit Praslin en Mahe, of in one-way tussen deze twee eilanden.
Binnen een straal van 30 mijl zijn er probleemloze zeilomstandigheden tussen de binnenste eilanden.

Met langere afstanden tussen de belangrijkste eilanden is dit gebied meer geschikt voor ervaren zeilers maar de binnen eilanden vormen een beschermd vaargebied. Goede navigatie is belangrijk in verband met de ondiepe koraalriffen.

Op een 1-weekse zeilroute kunt u de eilanden Mahe, Praslin en La Digue verkennen in het noord-westen van Mahe.

In 2 weken kunt u het noord-oosten van Mahe ontdekken met inbegrip van Silhouette. Uw vaarroute kan enigszins varieren afhankelijk van het seizoen
De Seychellen bieden ideale zeilomstandigheden het hele jaar door, maar er zijn 2 verschillende seizoenen.
Van november tot april waaien noordwestelijke passaatwinden rond de 10 knopen met een kalme zee, en in het algemeen voelt het warm en vocht.
Het natte seizoen is tussen december en februari.
Van mei tot oktober zorgen de droge zuidoosten passaatwinden voor koelere temperaturen en een constante wind van 20 knopen.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!