contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Guletvakantie: geniet van de zon en relax!

Varen op een Gulet, maar wat is nu eigenlijk een Gulet?

Wat is een gulet?

Een gulet wordt gebouwd in Turkije en is een traditioneel jacht om een blauwe cruise te maken.

In het algemeen is de kwaliteit van deze Turkse luxe schepen hoog. In Turkije is er een uitgebreid aanbod van deze traditionele houten jachten en daardoor is Turkije nog steeds de belangrijkste bestemming voor dit soort luxe vaarvakanties.
Wij bieden guletcruises aan in Turkije, Griekenland, Kroatie, Italie en Spanje.

Klik hier voor een foto impressie van varen op een gulet.

Wij vinden Turkije een ideaal land voor dit soort vakanties. Dit komt door de gastvrijheid van de mensen, de prachtige kustlijn en het heerlijke klimaat.
luxe cabine aan boord van guletMaar ook in Griekenland, Kroatie, Italie en Spanje kunt u een geweldige gulet-vakanties maken. Het aanbod van schepen is minder groot maar de kwaliteit in Griekenland, Italie en Spanje is vergelijkbaar met die van Turkije. In Kroatie vindt u wel een ruimer aanbod, maar daar zijn de prijzen hoger.
De exclusieve, hoogwaardige gulets die wij in Kroatie aanbieden worden meestal alleen als volledig schip verhuurd.

Overigens, naast het charteren van een hele gulet, bieden we ook een aantal luxe cabine charters (meezeilen) aan. Heeft u daar meer interesse in neem dan contact met ons op, wij zoeken dan een geschikt schip voor u.

Meer algemene informatie over de gulet:

ondergaande zon op Gulet

Een gulet is net een drijvend hotel, u kunt er overdag tijdens de reis ideaal buiten op dek leven.


Heerlijk genieten van de zon of met een boek relaxen in de schaduw. Een gulet heeft ruime dekken en cabines, een plek op het achterdek om te dineren en zonnebedden om te loungen aan dek.

Op een gulet vinden 8 tot 16 gasten een plek. Dit is afhankelijk van de grootte van de gulet. Op een gulet van 17 tot 25 meter biedt dat een enorme ruimte voor iedereen. Iedere gast heeft een eigen of 2 persoon privé cabine en kan gebruik maken van de gemeenschappelijke dekken, salons enz.
Een gulet kunt u het beste vergelijken met een klein drijvend hotel. De cabines hebben over het algemeen dubbele bedden; in sommige gevallen stapelbedden. Iedere cabine heeft zijn eigen toilet en douche ruimte. De bemanning slaapt en gebruikt hun eigen afgescheiden faciliteiten.

Een gebruikelijke indeling van een gulet is met een grote salon, volledig uitgeruste keuken met kok, veel ruimte aan dek, zonnematrassen aan dek om te relaxen en een kleurtje op te doen. Gulets met een ronde achterkant hebben een ruimte op het achterschip ingedeeld met matrassen die men vaak het "pigeon’s nest" noemt, de meest comfortabele plek om te relaxen of een middagdutje te doen in de schaduw van de zonnetenten.
In tegenstelling tot de "moderne kleinere" charterjachten, die vaak een gelimiteerde water capaciteit hebben, biedt een gulet de gelegenheid om het zout af te spoelen na iedere zwempartij met een ruime voorraad zoet water.

Keus van het schip
Gulet voor ankerHet belangrijkste is de technische conditie van het schip en niet het bouwjaar. De huurprijs is afhankelijk van de grootte van de gulet, zijn comfort en uitrusting.
Het elektriciteit voltage aan boord is 12-24-220 Volt. Een notebook, een elektrisch scheerapparaat of bijvoorbeeld een MP3 speler hoeven dus geen probleem op te leveren. Maar overlegt u wel even met de Kapitein!

Wat heeft u nodig aan boord
Uw fotocamera is het meest belangrijk! Gebruikelijke kleding aan boord is zwemkleding of gemakkelijke luchtige kleding. Ook heeft u sport of wandelschoenen nodig, en kleding voor een koelere avond afhankelijk van het seizoen. Vergeet niet een badlaken, een of meerdere badkleding, zonnecrème, zonnebril, strand schoenen en een hoed / petje mee te nemen. Als u een of meerdere nachten buiten op het dek wilt slapen dan heeft u een slaapzak nodig. Tijdens uw reis heeft u voldoende tijd om te lezen, dus vergeet niet uw favoriete boek mee te nemen.
Gelimiteerde bagage in een tas wordt aangeraden en harde koffers zijn uit den boze (vanwege het lastige opbergen en eenvoudige toegang tot uw cabine). Rubber of plastic schoenen / sandalen zijn comfortabel om te dragen aan boord.

Huur een Privé gulet of zeil mee met anderen op een gulet

diner aanboord van Gulet Er zijn twee verschillende manieren om een Gulet vakantie te houden:

Privé Gulet
U huurt de gehele gulets, wij noemen dat Privé Gulet, ideaal voor een groep vrienden of meerdere families die met hun kinderen een hele gulet willen huren om een exclusieve reis te maken. Per land vindt u een selectie van de schepen die wij u kunnen aanbieden. Maar laat u ons vooral persoonlijk weten waar u naar op zoek bent, dan kunnen wij u daarin adviseren.
Prijzen vanaf 1.000 euro per dag.

Meezeilen
U stapt aan boord van een gulet en huurt alleen een hut, wij noemen dat Meezeilen, en leuke mogelijkheid voor koppels, alleen reizende of kleine groepen met de kans om nieuwe vrienden te maken of andere avontuurlijke reisgenoten te ontmoeten.
Kenmerken van een typische Turkse Gulet die ingezet wordt voor meezeilen: alle cabines hebben eigen toiletten, het interieur is comfortabel en de service aan boord is goed.
Prijzen vanaf 655 euro per week inclusief alle maaltijden

Neem contact met ons op en wij sturen u vrijblijvend een offerte toe.

Boek nu uw zeilvakantie!