contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Gulet vakantie in Kroatie

Guletvakantie Kroatie, vaar langs de kust van Kroatie

Tussen Zadar en Dubrovnik zijn vele charmante routes en het varen tussen de talrijke eilanden langs deze kust is werkelijk een heerlijke ervaring.


Ook de kusten van Sukosan zijn ideaal voor een cruise met een gulet, met de prachtige baaien en het Nationaal park Kornati en honderden eilanden met leuke ankerplaatsen.
De cultuurliefhebber kan ook zijn hart ophalen vanwege de antieke en archeologische bezienswaardigheden. Veel steden en plaatsen staan onder de bescherming van Unesco.

Wij organiseren cruises in dit geografische gebied aan boord van prachtige Turkse gulets. Deze schepen hebben een grote reputatie in Turkije en worden al vele jaren gewaardeerd voor het maken van een "Blauwe cruise". Het zijn brede schoener motorsailors geheel gebouwd van hout met grote dubbele cabines en privé toiletruimte, een ruim buitendek geschikt om van de zon te genieten terwijl het brede achterschip gelegenheid biedt om in de schaduw te relaxen of van de lunch te genieten.

Privé gulet of meezeilen
Er zijn twee verschillende manieren om een Gulet vakantie te houden:
Privé gulet, u huurt de gehele gulet met uw gezelschap of Meezeilen, u stapt aan boord van een gulet en huurt alleen een hut.

Zoekt u iets speciaals, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij stellen dan een aanbod op wat voldoet aan uw specifieke wensen.

De dag aan boord begint met een uitgebreid ontbijt waarna het anker wordt binnengehaald en het tijd is om te vertrekken. Het is mogelijk om binnen een paar uur varen een andere prachtige baai te vinden waar de onze gasten kunnen zwemmen en van de lunch genieten.
De middag vult ieder meestal naar eigen inzicht in: zonnebaden, zwemmen, snorkelen, een excursie op het land, wandelen of typische dorpjes bezoeken.
Bij terugkomst op de boot kunt u een verfrissende cocktail gebruiken en later een heerlijke overvloedig diner. Onze koks besteden veel aandacht aan de maaltijden en gebruiken alleen verse ingredienten die op de lokale markten worden gekocht.
Soms meren we af in de haven van een klein dorpje om proviand in te slaan voor de keuken aan boord, of om de passagiers aan wal te laten om te winkelen of te dineren in een typisch lokaal restaurant. De dag aan boord eindigt voor de passagiers meestal in een kleine baai onder een fantastische sterrenhemel.
Onze bemanning staat altijd voor u klaar om uw reis zo aangenaam, ontspannen en veilig als mogelijk te maken.

Routes Guletvakantie

Een veel gevaren en bijzonder gewaardeerde route voor uw cruise is de route naar de Kornati eilanden en nationale parken.


We vertrekken vanuit Sibenik en maken een heerlijke tocht gedurende deze week. De Kornati archipel bestaat uit 140 eilanden en een gebied met een oppervlakte van 114 vierkante mijl (300 km2) en het grootste deel van dit gebied is tot Nationaal park uitgeroepen vanwege zijn natuurlijke schoonheid.
Er bevinden zich talrijke baaien, eilanden en kristalhelder water.
Deze route biedt u de mogelijkheid om te zwemmen en te relaxen of watersport activiteiten te beoefenen. Daarnaast kunt u een prachtige wandeling maken op de eilanden, snorkelen, vissen en genieten van de prachtige omgeving.
Het vaar programma zal in detail met u worden doorgenomen door de kapitein bij inscheping. Het is goed om te weten dat het programma kan worden aangepast zonder vooraankondiging naar inzicht van de kapitein om vanwege de veiligheid, logistieke redenen of meteorologische omstandigheden. Voor uw eigen veiligheid is het goed om te veiligheid standaards aan boord te respecteren en de aanwijzingen van de bemanning tijdens het varen en aan- afmeren op te volgen.
Vanwege hygienische redenen dient u bij aanboord gaan uw schoenen uit te doen en op te bergen in de speciaal daarvoor gemaakte containers of in uw eigen cabine. Aan boord kunt u slippers of zachte schoenen met een schone zool dragen.
Het gebruik van badlakens is aan te raden als u op het zonnedek wilt liggen, zeker indien u zich insmeert met zonnebrand crème.
Hoewel de boten ruim en comfortabel zijn verzoeken wij u om het licht van uw cabine uit te doen als er niemand binnen is en gebruik het water en douche met mate. Gooi geen dingen over boord in de Zee en papier of andere zaken in het toilet. De pompen kunnen kapot gaan en dan is het toilet niet meer te gebruiken.

Net als in een hotel kunt u drankjes aan de bar gebruiken en contant af te rekenen voor u van boord gaat.
Het is verboden om te roken in de cabines en de gemeenschappelijke binnenruimtes. Zodra de cabines aan u zijn toegewezen en u geïntroduceerd bent aan de bemanning kan uw heerlijke cruisevakantie beginnen.
Aan boord heeft u de beschikking over 220 Volt elektriciteit om mobiele telefoons, fototoestellen etc. op te laden en treft u handdoeken aan. (er zijn geen badlakens, shampoo en douche zeep).
Wij raden u aan om de volgende zaken mee te nemen: een sweatshirt, zonnebril, zwemschoentjes/ sandalen, een petje, zonnebrand crème, duikbril en zwemvliezen, zachte tas, geen harde koffer die u kunt opbergen in uw cabine.

Boek nu uw zeilvakantie!