contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Italie, niet te onderschatten

Italie is een van de meest veelzijdige en aantrekkelijke bestemmingen in Europa. Voor de culinaire lekkerbekken is de keuken van Italie een paradijs.Huur een zeiljacht in Italie
kaart van de Italiaanse zeilbestemmingenDe landschappen en de mensen zijn fantastisch. Alle vier de belangrijkste zeilgebieden worden aangevlogen door budget vliegmaatschappijen.
Dit maakt het tot een goedkope optie, maar let op dit geldt niet voor augustus. Dat is het hoogseizoen en stijgen alle prijzen behoorlijk.
Maar als u vroeg boekt dan geniet u een hoge korting op de huurprijs.
Zelf hebben we regelmatig in augustus in Italie gezeild en wij vinden het ook in augustus een unieke bestemming die het waard is!!

Zeilvakanties zijn de beste manier om de charme van de Italiaanse kust te ontdekken en het prachtige landschap te verkennen. Het natuurlijke landschap is adembenemend, de jachthavens zijn stijlvol en het Italiaanse eten en wijn is heerlijk.
De zandstranden trekken de rijke en beroemde mensen uit Europa en mooie restaurants en bars bloeien in de haven steden, maar uw eigen huur zeiljacht geeft u de kans om aan de drukte te ontsnappen en te ontspannen in de rustige ankerplaatsen en kleinere authentieke havens.

Geniet van de lokale keuken op een zeilvakantie in Italie


Overal vindt u handgemaakte pasta in alle vormen en maten en pizza’s met een breed scala aan beleg.
Probeer de regionale specialiteiten zoals verse vis en zeevruchten, varkensvlees, lamsvlees en kalfsvlees, allen bereid met olijfolie en citroensap en geserveerd met aubergines, tomaten en paprika's.
Op bijna elke hoek van de straat treft u een ijssalon met een enorme hoeveelheid van smaken in de aanbieding.

De vier verschillende zeilgebieden zijn: Toscane, Baai van Napels, Sardinie Sicilie.
Elk heeft zijn eigen karakter.

Bekijk hier de actuele windverwachting voor uw zeilvakantie in Italië:Zeilen in Italie, goede wind, heerlijk eten en een ruime keuze aan routes, maken Italie tot een perfecte bestemming voor een zeilvakantie.

Zeilen in Toscane
Toscane is de minst bekende bij Noord Europese zeilers maar biedt een combinatie van zeilen met een bezoek aan de wonderen landinwaarts zoals Pisa en San Gimignano. Er liggen aansprekende eilanden vlak voor de kust, Elba is er een van. Zowel Sardinie als Corsica liggen ook op zeilafstand en nodigen uit om erheen te varen. Portofino

Het zeilen in de Baai van Napels is rustig en de afstanden zijn bescheiden. Dit is een trip voor degenen die het zeilen willen combineren met misschien een bezoek aan Napels en Pompeii, of een tocht naar Capri, of een bezoek aan de Amalfi kust. U kunt het ook allemaal doen in iets meer dan een week. Dat is pas wat we veelzijdig noemen.

Zeilen in Sardinie
Sardinie is een van de snelst groeiende bestemmingen, en de klanten die er geweest zijn houden ervan. Let op in Augustus is het erg druk! Dan houden de Italianen vakantie en zijn de prijzen absurd, en treft u overbevolkte plaatsen met mensen die meer geld hebben dan begrip.

Zeilen in Sicilie
Sicilie biedt niet alleen zijn spectaculaire kustlijn, magnifieke Griekse overblijfselen, maar tevens de vulkanische Aeolian eilanden. Het seizoen is hetzelfde als dat van Turkije of de Griekse Dodecanese met een zomer die in midden Mei aanvangt en blijft tot midden Oktober. Het is ook een goede najaars bestemming!

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!