contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Sardinie, de Carieb van Europa

Zeilen bij Sardinie een prachtig vaargebied!
Helaas verwaarlozen Nederlandse zeilers Sardinie nog steeds. Het is een van de prachtigste zeilgebieden van Europa, een combinatie van fantastisch zeilen en Italiaanse sfeer en cultuur. Wij varen hier al enkelen jaren en noemen het

'het Caribisch gebied van Europa'.


Vermijd indien mogelijk Augustus, dan is het overvol en zijn de prijzen hoger. de Carieb van Europa
Het gehele seizoen kunt u hier naartoe vliegen in dezelfde tijd en tegen vergelijkbare kosten als naar Mallorca. Vlieg bijvoorbeeld naar Alghero of Olbia.
Als Sardinie iets voor u is, en het zou zeker op uw wensenlijst moeten staan, boek dan vroeg want deze bestemming is heel populair! Nu ook flottielje zeilen mogelijk.

Sardinie is het tweede grootste eiland in de Middellandse Zee en slechts iets kleiner dan Sicilie die het grootste is. Het ligt in de westelijke Middellandse Zee voor de westkust van het Italiaanse vaste land en net ten zuiden van het Franse eiland Corsica, gescheiden door de smalle Straat van Bonifacio.
Bergen domineren het binnenland van Sardinie, het hoogste punt is Monti del Gennargentu op 1.834 meter. De kust biedt een aantal van de mooiste stranden van de Middellandse Zee. De hoofdstad van Sardinie is Cagliari.


Ga naar de video impressie van zeilen in Sardinie.


Zeilen in La Maddalena archipel Sardinië.

Er zijn enkele luchthavens die een goede bereikbaarheid mogelijk maken, namelijk; Alghero, Cagliari en Olbia.
Alghero wordt onder andere gebruikt door de budgetmaatschappijen Transavia en Ryanair dus low cost vluchten van en naar Nederland.
Het zeil charter seizoen in Sardinie loopt globaal van april tot eind oktober. Hoogseizoen is juli en augustus, wanneer de temperaturen (rond de 35 °C) en de prijzen op hun hoogst zijn.
Mei, juni, september en oktober zijn zeker interessant. De prijzen zijn lager, de temperatuur is aangenamer en voor degenen die heerlijk willen zeilen zijn de omstandigheden optimaal in Sardinie.

Zeilen in Sardinie, vanuit Portisco gelegen aan de Costa Smerelda op Sardinie, "de Emerald Coast" beroemd om zijn witte zandstranden, kristal helder water en jet-set levensstijl.We hebben onder andere charter basissen in: Alghero, Portisco, Santa Teresa, Cannigione en Carloforte.
Onze partners bieden elk bijna meer dan 25 jachten aan, en klanten die er zijn geweest zijn zeer tevreden over de service en vertellen ons over hun prachtige onvergetelijke vakantie.
Aan het begin en eind van het seizoen liggen de prijzen lager dan in Mallorca en wij denken dat het zeilen er mooier is.
Ga naar de prijslijst voor de schepen die u kunt huren vanuit Portisco.

Alghero heeft een kleine chartervloot maar is uitstekend vertrekpunt om naar Corsica te zeilen en wordt rechtstreeks door Ryanair aangevlogen. De charter firma is dezelfde als in Portisco en dus er zijn regelmatig interessante one-ways in ons aanbod.

Portisco zeilen bij de Costa Smeralda ligt in het hart van de ultra modieuze Costa Smeralda, de stad is charmant en het zeilen is fantastisch in dit gebied. Door zijn ligging in het Noordoosten van het eiland, is het ook een goed vertrekpunt om naar Corsica over te steken. Easyjet vliegt op het nabijgelegen Olbia. Marina di Portisco is een natuurlijke groene baai en is ideaal voor het zeil toerisme en biedt een verscheidenheid van diensten in een warme en gastvrije omgeving. Met Portisco als begin van uw zeilvakantie kunt u naar een groot aantal bestemmingen zeilen zoals hierboven beschreven.

Santa Teresa Galliura bevindt zich ook in de Noordoostelijke hoek en is het centrum van zeer bijzondere archeologische overblijfselen van Sardinie. Onze partner biedt opmerkelijk aantrekkelijke prijzen aan in het lage en midden seizoen. Onze gasten zijn in het bijzonder gecharmeerd van zijn service.

Carloforte is het buitenbeentje van dit kwartet omdat het in het Zuidwesten ligt. Dit gebied ontwikkelt zich zeer snel als een bijzonder zeilcentrum en onze klanten waarderen het enorm. Vlieg indien mogelijk naar Cagliari om deze basis eenvoudig te bereiken.

Zeilen bij Alghero en omgeving Alghero, zeilen in Sardinie
Alghero ligt in een prachtige omgeving met het natuurpark van Porto Conte en het marine Reservaat van Capo Caccia-Isola Piana. De oude stad met haar architectuur en haar steegjes is een edelsteen in het land van Sardinie. Haar afkomst dateert van rond de 12e eeuw, toen zij is gesticht door de adellijke familie Doria uit Genua. Veroverd door de Aragoneses en bewoond door de Catalanen heeft het nog steeds hun dialect en tradities. In de haven zijn er veel pieren om af te meren. "Banchina Dog, onder de stadsmuur is het dichtst bij het oude centrum (Piazzetta Civica). We raden een bezoek aan Bombarde strand en Lazzaretto strand aan.

Porto Conte
Porto Conte wordt beoordeeld als de meest klassieke baai van alle natuurlijke havens in de Middellandse Zee. Het is 6 km lang en 2,5 km breed. De kust bestaat uit kleine baaien half ondergedompeld door de zee, kliffen en het lange strand van Mugoni. De baai is vernoemd door Ptolemaeus "Portus Nympharum" (de haven van de Nymphen) door de helderheid van de groene en blauwe wateren.

Capo Caccia
Naar het zuiden ligt een kaap, een grote kalkstenen rotsen die opduikt uit de zee, en dit is Capo Caccia gelegen op een paar mijl afstand van Alghero. Aan de westelijke zijde haar kliffen, aan de binnenkant een natuurreservaat met prachtige planten en dieren, en een groot aantal mysterieuze grotten. Capo Caccia is beroemd om zijn grotten, vooral Neptunus’s Cave die men kan bereiken over zee of via een trap met de naam "Escala del Cabriol".

Argentiera
Argentiera is een prachtige baai gevormd door twee stranden. Een grotere in het noorden en een kleinere in het zuiden genaamd Cala Onanu. Het kleine strand wordt gedomineerd door de houten gebouwen van Laveria. Op de achtergrond ligt het oude dorp gesticht rond de mijnen van lood en zink. Mijnen actief uit de 18de eeuw tot 1962. Argentiera is een prachtig voorbeeld van industriele archeologie. Het zand is grof met stenen en de zee is blauw en diep. De baai is niet beschermd tegen de wind. Stintino

Stintino
De kust van Stintino is omringd door witte stranden van heel fijn zand en de zee is moeilijk te beschrijven door het groot aantal verschillende kleuren van het water. Beschut tegen de winden zijn wateren van Stintino altijd rustig en helder gedurende het gehele jaar. Het water buiten Stintino is aan de westelijke kant gemarkeerd door kliffen en mooie kleine baaien met smaragdgroene wateren. Voor het prachtige strand "Pelosa" vindt u Isola Piana (prive-eigendom) en Asinara, onderdeel van het Natuurpark "dell'Asinara". Controleer de regels van het Park voordat u daar afmeert.

Castelsardo Castelsardo in Sardinie
De kleine gemeente Castelsardois, gelegen op een rotsachtige kaap van de Golf van Asinara, bezit nog steeds de volledige verdediging muren. Het is een toeristisch dorp met vele restaurants, typische ambachtelijke winkeltjes van Sardinie waar u tapijten en vazen kunt kopen. De haven is van een hoog niveau met goede faciliteiten u zult genieten van de schoonheid van het land.
De prachtige stad Bosa bestaat uit twee gedeelten: het oudere middeleeuwse gedeelte wat aan de binnenzijde van het land aan de oevers van de rivier Temo ligt. Het andere, meer moderne, heet Bosa Marina en is gelegen aan de kust tussen een lange en breed strand en de rivier daarachter. De haven in de rivier wordt niet aangeraden in verband met de diepte van slechts 1,5 meter. Het is beter om in de baai voor het strand te liggen. Aan land zijn er vele restaurants om vis te eten. De regio is beroemd om de kreeft en ambachtelijke winkels met lokale producten.

Isola di Maldiventre
Sinis is een opvallend en belangrijk gebied. Het meest prominent zijn de roze kleuren van de flamingo's en het wit van de kwarts stranden, die zich bevinden in de kustgebieden (Marine Protected) en aangrenzende wetlands. Tharros is een oude Fenicische stad en van archeologisch belang. Op het eiland Mal di Ventre zijn er verschillende mooie stranden, vooral aan de oostelijke zijde: Cala van de Pontile, Cala Noordoost, Cala del Nuraghe en Cala dei Pastori.
Isola di San Pietro is het tweede grootste eiland van Sulcitano. De kusten zijn hoog en rotsachtig, ingebed in de heldere zee. De noord en westkust worden gekenmerkt door rotsachtige kapen die afdalen in de zee, het enige strand van de kust bevindt zich is La Caletta. Naar het zuiden kunt u kleine baaien met zand in de rotsachtige kust vinden. Interessant om te zien zijn de verlaten mijnen. Carloforte is de stad gesticht tijdens het bewind van Carlo Emanuele III, door een kolonie van Ligurische vissers. Hun invloeden zijn nog steeds terug te vinden in het Ligurische dialect, in de Italiaanse keuken en in de gebouwen in het centrum.

Bugerru
In de Costa Verde is Bugerru ingesloten tussen twee grote kapen die uitlopen langs een klein dal naar de jachthaven, de enige goede en veilige afmeerplek. Interessant om te bezoeken zijn de oude mijnen. Rondom zijn er diversen stranden en baaien als onderdeel van de Costa Verde.
Ervaar zelf dit prachtig gebied eens en kom zeilen in Sardinie!

Boek nu uw zeilvakantie!