contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in de Baai van Napels

Zeilen bij Napels, zeilen rond Capri, zeilen bij Positano en langs de Amalfi kust.
Makkelijk en eenvoudige toegangelijk met budget vliegmaatschappijen naar Napels is dit een zeilgebied dat totaal onderschat wordt door vele zeilers. Afstanden zijn meestal bescheiden en de plaatsen die je kunt bezoeken bieden veel interessante zaken. zonsondergang in Baai van Napels
Ideaal voor een combinatie van cultuur en ontspanning op het water! De baai van Napels nodigt uit om langer vakantie te houden na het zeilen.
Napels en vlakbij gelegen Pompeii liggen op het netvlies van vele toeristen.

De Amalfi kust is een gebied wat heel interessant is vanaf de zee en ook van het vaste land.

  • Capri
  • Sorrento
  • Amalfi, en
  • Positano (zeer chic)
zijn de namen die beelden oproepen van elegantie en stijl.
Maak een zeiltocht naar de Pontine eilanden en laat u verrassen door deze prachtige vulkanische eilanden archipel. Of breng een bezoek aan het mondaine Capri en Ischia met hun prachtige natuur.
Kom zeilen in de Baai van Napels en ontdek dit prachtige gebied!

Zeilen in Italie, vanuit de Baai van Napels en ontdek de adembenemend mooie kust van Amalfi en bezoek Capri.Zeilen bij Pontine eilanden zeilen bij Ponza in de Baai van Napels
De Pontine eilanden-archipel ligt bijna in het centrum van de Tyrrheense Zee, voor de Lazio kust in de baai van Napels.
Er zijn twee groepen eilanden: Ponza, Palmarola, Gavi en Zannone in het noordwesten en Ventotene en Santo Stefano in het zuidoosten.
Tweeentwintig nautische mijl scheidden de twee.
De Pontine eilanden zijn voornamelijk van vulkanische oorsprong. De verschillende chemische eigenschappen van de stenen geven een onmiskenbare verschijning.
Ventotene: het eiland heeft een oppervlakte van slechts 124 hectare en een permanente bevolking van minder dan 500 inwoners. Het Romeinse tijdperk heeft hier de belangrijkste sporen achter gelaten. De Romeinen bouwden een groot residentieel complex, Villa Giulia.
De haven is uitgegraven in rots gesteente; de Romeinen maakten het aqarium onder de vuurtoren en verzorgden het eiland met grote waterreservoirs. De zigzag hellingbaan van de Romeinse poort naar het hart van de stad symboliseert de verbinding tussen het eiland de geschiedenis van oud en modern.

Santo Stefano: iets meer dan 1 nautische mijl van Ventotene ligt het eiland Santo Stefano. Circulaire in vorm, met een oppervlakte van 28 hectare, wordt zijn silhouet gedomineerd door de enorme gevangenis gebouwd in 1795. Deze was in gebruik tot 1965 als een gevangenis voor levenslang veroordeelden. Het onbewoonde eiland is populair voor uitstapjes en om haar wilde vegetatie.

Ponza: dit is een van de meest interessante eilanden in de Middellandse Zee. Het aanzicht van Ponza en omgeving nodigen uit tot een bezoek, het is prachtig en fascinerend. De delicate halve cirkel van roze en witte huizen rond de haven, het kleine kerkhof en het silhouet van het eiland zorgen voor een prachtig aanzicht.

Ponza is een smalle rots strook dat gedurende millennia door stormachtige zeeen is geerodeerd en weggevreten. Het eiland biedt een aantal charmante plekjes: het eilandje van Gavi, Cala Gaetano, Punta Nera, Cala di Frontone. De baaien zijn zeer divers en charmant.

Zannone: dit ligt ongeveer 6 mijl van Ponza en geeft de indruk van een oase. Het is een van de weinige gebieden waar de kenmerken van de typische flora en fauna van de Middellandse Zee bijna intact zijn gebleven.

Zannone is onderdeel van het Circeo Nationaal Park.

Palmarola: op ongeveer 8 mijl van de haven van Ponza, is onbewoond, maar in de zomer zijn er een paar back-up en verfrissing punten geopend.

Zeilen bij Ischia; Capri, Procida en Vivara vormen de Partenopean eilanden in de baai van Napels.


In het noorden van de baai liggen Ischia, Procida en Vivara, die uitkijken op de "Flegrea" kust. In het zuiden van de baai ligt het eiland Capri tegenover het schiereiland van Sorrento.
De Amalfi kust is vol charme met zijn te ontdekken mix van geschiedenis en natuur. Hier vindt u bijzonder keramiek, limoncello en de gewaardeerde mozzarella di bufala.

Procida: een van de eilanden die de Golf van Napels verfraaien is een eiland van ongeveer vier vierkante kilometer groot, Het is er het best in geslaagd om het originele, prachtige, oorspronkelijke karakter te behouden van de eenvoud van het leven, samen met haar eeuwenoude tradities. zeilen bij Ischia in de Baai van Napels

Ischia is het grootste eiland in de Centrale Zuid Tyrrheense Zee met uitzondering van Sicilie. De kustlijn is laag langs de zeespiegel naar het noorden met kleine stranden en meer inhammen en kleine baaien in het zuiden die alleen bereikbaar zijn via de zee. Enkele kraters en lavastromen zijn verspreid over het eiland, verborgen onder de weelderige tropische vegetatie.
Overal in het landschap stromen warm water bronnen, velen van hen met zwem mogelijkheden. Deze bijzondere bronnen zijn een belangrijk bron van inkomen van het eiland, hun weldadige eigenschappen zorgen voor een toename van het toerisme van het eiland.

Capri ligt aan de zuidelijke kant van de Golf van Napels tegenover Punta Campanella. Het is een grote rots die als een verloren droom in de kobalt blauwe zee rond dwaalt. Staat sinds de Romeinse tijd al bekend als een beroemd schoonheid resoort.
Het eiland is bergachtig met de hoogste punt de Monte Solaro. Marina Piccola baai, de Belvedere van Tragara een hoog gelegen panoramische promenade vol met villa's, de Blauwe Grot en vooral de ruïnes van de Romeinse keizerlijke villa's zijn de moeite waard om te vermelden.
Op veel plaatsen van het eiland langs de hoge steile kust kunt u een prachtig panorama waarnemen.
Deze mediterrane parel waarnaar men verlangend en verheven over schreef in enkele van 's werelds meest beroemde lyrische poezie, is het eiland Capri. De bedwelmende geur van bloemen, delicate spatten van kleur, herinneringen aan een duizendjarig verleden zijn slechts enkele van de magische kwaliteiten van dit mythische eiland. Vreedzaam, slechts door de schrille kreten van zeemeeuwen verstoort.

Zeilen langs Amalfi kust
zeilen langs de Amalfi kust
De Goddelijke Kust zoals de Amalfi kust meestal wordt genoemd, is gelegen aan de noordelijke kant van de golf van Salerno. Door de grote culturele en natuurlijke waarde van deze plaats is het in 1997 opgenomen in de World Heritage List van de UNESCO.
Het landschap is karakteristiek met talrijke kleine stranden en baaien, voornamelijk alleen toegankelijk vanaf de zee.
De bewoonde centra zijn klein. Het landschap is erg steil en eindigt op sommige plekken in de zee met steile kliffen.
Plaatsen als Amalfi, Atrani, Ravello hebben een grote architecturale en artistieke waarde. De lange isolatie van de Amalfi kust omdat deze tot de vorige eeuw alleen kon worden bereikt via de zee, heeft tot gevolg gehad dat tal van tradities tot vandaag nog bestaan.


Kijk hier naar een videoimpressie over zeilen bij Amalfi.

Momenteel bezit Amalfi nog steeds zijn tradities van visserij activiteiten, en heeft een vloot traditionele vissersboten.
De bekendste centra zijn Amalfi en Positano, de eerste door haar geschiedenis en het karakteristieke centrum, de tweede door de mode en het nachtleven.
Het specifieke kenmerk van de Amalfi kust zijn het keramiek van Vietri en de tuinen en terrassen voor de teelt van citroenen, een zeer zoete soort die kan worden gegeten als dessert met of zonder toevoeging van een lepel suiker. Veel kunstenaars zijn aangetrokken en geïnspireerd door de schoonheid van de Amalfi kust.
Bezoekers combineren een ontspannen en boeiende vakantie in één. De bewoners van Amalfi zijn ook erg trots op een van hun meest beroemde zeelieden, Flavio Gioia, de uitvinder van het kompas. Met zijn uitzichten, cultuur, eten, en nog veel meer, is Amalfi zeker in staat om u te verrassen!

Positano: De stad Positano is gelegen in een van de mooiste valleien van de Amalfi kust. De vallei opent zich naar een even prachtig stuk kustlijn. In het centrum van de stad zie je de kleurrijke Dom van Santa Maria Assunta, de belangrijkste kerk van Positano.
Positano is heel aantrekkelijk door de beroemde "Positano modestijl", dit is slechts een van de vele redenen waarom toeristen uit de hele wereld iedere zomer de wandelpaden en boetieks bezoeken.

Sorrento: Sorrento ligt op een tufstenen kust en toeristen en bezoekers worden aangetrokken door de adembenemende uitzichten en landschappen. De gemeente geeft zijn naam aan het schiereiland van Sorrento, een groot gebied dat zich uitstrekt van Vico Equense tot Massa Lubrense.
Dit gebied in het zuiden van Italie heeft dankzij zijn geografische vorm, opgesloten tussen de groene heuvels en het blauw van de zeeen, sinds mensenheugenis een grote aantrekkingskracht.

Combineer uw zeiltocht met cultuur!
Het is een genot om hier rond te zeilen en de cultuur op het land te ontdekken. Dit gebied heeft minder faciliteiten en is geschikt voor de avontuurlijke zeiler. Het aanbod aan jachten is gering. U kunt uw jacht als flexibele hotelkamer gebruiken om de diversen interessante plaatsen te bezoeken.

Boek nu uw zeilvakantie!