contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Gulet vakantie in Spanje

Prachtige bestemmingen voor een guletvakantie in Spanje, de Balearen.De mooiste eilanden van Spanje: Ibiza, Formentera en Mallorca
Meevaren aan boord van een Gulet is de beste manier om heerlijk te relaxen en te genieten van een comfortabele vakantie en tegelijkertijd de prachtige baaien van de Balearen ontdekken.
Er zijn een aantal prachtige zeilgebieden: de eilanden Ibiza, Formentera en Mallorca omringd door rotsen, prachtige witte zandstranden en talloze natuurparken. De flora en fauna is nog maagdelijk ondanks de sterke groei van het toerisme. Dit is met name interessant voor de reiziger die naast plezier ook in contact met de natuur wil komen.

Ibiza, Formentera en Mallorca, de eilanden van de dennenbomen, zijn eilanden met veel planten, vijgenbomen en olijven. De zee is rijk aan vis en het heldere water biedt de gelegenheid om de grotten met prachtige stranden te ontdekken.
Uiteraard kunt u heerlijk eten, met een verscheidenheid aan visgerechten. Ook is er veel vertier en een uitbundig nachtleven, drukke cafés en bars naar ieders keus. U kunt feesten tot in de ochtend.

Privé gulet of meezeilen
Er zijn twee verschillende manieren om een Gulet vakantie te houden:
Privé gulet, u huurt de gehele gulet met uw gezelschap of Meezeilen, u stapt aan boord van een gulet en huurt alleen een hut.

Zoekt u iets speciaals, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij stellen dan een aanbod op wat voldoet aan uw specifieke wensen.

De Balearen zijn een eilanden groep in de Westelijke Middellandse Zee en de bekende eilanden Ibiza en Formentera zijn een waar paradijs met hun fijne witte zandstranden en vele natuurparken.


Ibiza is het drukste en bekendste eiland van de Balearen, in het bijzonder vanwege zijn legendarische nachtleven. De natuurlijke schoonheid en het adembenemende landschap staan in de schaduw van het extravagante nachtleven.
Maar de heldere zee, stranden, prachtige natuur en de heerlijke zon liggen klaar om ontdekt te worden. Vroeger werd Ibiza het eiland van het zout genoemd vanwege de zout vlaktes. Tegenwoordig is het een Nationaal park.
Door het warme klimaat is het ideaal voor de strand liefhebbers. Het is een genot om rond te wandelen in Sa Penya, het centrum van de oude haven van Ibiza. Vol met traditionele winkels, steegjes en een labyrint van straten.

Formentera rijk aan witte stranden is een van de mooiste bestemmingen van Europa, dankzij de natuurlijke schoonheid van het landschap. Overal op het eiland is er zicht op de zee en de kust is bezaaid met kleine verborgen baaien, sommigen met grotten.
Dit kleine paradijs kan men beschouwen als het tegenovergestelde van Ibiza: het is een oase van rust zonder de excessen van het vlakbij gelegen Ibiza.

Onze filosofie is om de gasten de route te laten kiezen die ze graag willen varen na de suggesties van de kapitein gehoord te hebben.
De bemanning aan boord van onze schepen is erg gastvrij en discreet en geeft u het gevoel op uw eigen jacht te zijn en respecteren te allen tijde uw privacy.

Informatie over de gulet reis in de Balearen
Voor de klanten van "cabine charter" (meezeilen) die onafhankelijk van elkaar reizen is het aan te raden om het bedrijf van het jacht enkele dagen voor aanvang van de tocht te bellen (u kunt het telefoon nummer vinden bij uw reisbescheiden) om de naam van het schip en andere benodigde informatie te krijgen om het schip te vinden in de aangegeven haven.

Zodra de cabines aan u zijn toegewezen en u geïntroduceerd bent aan de bemanning kan uw heerlijke cruisevakantie beginnen. Aan boord heeft u de beschikking over 220 Volt elektriciteit om mobiele telefoons, fototoestellen etc. op te laden en treft u handdoeken aan. (er zijn geen badlakens, shampoo en douche zeep).
Wij raden u aan om de volgende zaken mee te nemen: een sweatshirt, zonnebril, zwemschoentjes/ sandalen, een petje, zonnebrand crème, duikbril en zwemvliezen, zachte tas, geen harde koffer die u kunt opbergen in uw cabine.

Voor een reis naar Spanje zijn vaccinaties niet nodig: maar vanwege een ander klimaat en maaltijden is het wellicht handig om medicijnen tegen maag en darmstoornissen mee te nemen uit voorzorg. De lokale munteenheid is de Euro dus dat is eenvoudig.
Als u tevreden bent over de service dan is het gebruikelijk om de bemanning een fooi te geven aan het einde van uw reis, een indicatie is ongeveer 20 / 30 Euro per persoon.

Tevens moeten wij u wijzen op het feit dan het programma altijd kan wijzigen in verband met weersomstandigheden.

Boek nu uw zeilvakantie!