contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Flottielje zeilen in Turkije

Zodra u mee vaart op een flottielje vakantie in Turkije wordt het duidelijk waarom het woord 'turquoise' rechtstreeks van deze Turkse wateren komt, een doorschijnend glinsterend voortdurend veranderende luchtspiegeling van blauwe kleuren.
De kleur komt van de felle zon die weerspiegelt op het gouden zand en rotsen in schilderachtige baaien, dit is een fantastische deel van de wereld om te ontdekken op een flottielje zeilvakantie.

Turkije flottielje vakanties zijn voor degenen die dromen van het varen naar een baai met niets meer dan een restaurant en een houten steiger.


Er zijn goede zeilomstandigheden met een goede betrouwbare winden.

Boynuz Buku in baai van GocekEr zijn flottieljes in Turkije voor iedereen, van beginners tot ervaren zeilers met de keus van kortere afstanden in de beschutte baai van Gocek en Fethiye of langere afstanden naar Kekova of vanuit Orhaniye en Marmaris naar het oosten of het westen.

Wij bieden een aantal routes voor uw Turkse flottielje zeilvakantie.
 • 1 weekse flottielje in baai van Gocek en Fethiye
 • 1 weekse flottielje van Fethiye naar Bozburun one-way
 • 1 weekse flottielje van Bozburun naar Fethiye one-way
 • 1 weekse flottielje van Fethiye naar Kekova en Kas one-way
 • 1 weekse flottielje van Kekova en Kas naar Fethiye one-way
 • 2 weekse flottielje Griekenland special, bezoek 2 landen!
 • 2 weekse flottielje van Fethiye naar Bozburun
 • 2 weekse flottielje van West (Bozburun) naar Oost (Kas Kalkan)
 • 2 weekse flottielje van Fethiye naar Kekova en weer terug naar Fethiye
 • 1 weekse flottielje van Orhaniye naar Marmaris one-way
 • 1 weekse flottielje van Marmaris naar Orhaniye one-way
 • 1 weekse flottielje van Orhaniye naar Sailors paradis
 • 1 weekse flottielje van Orhaniye naar Datca
 • 1 weekse flottielje van Orhaniye naar Knidos en Marmaris one-way
 • 1 weekse flottielje van Marmaris naar Knidos en Orhaniye one-way
 • 2 weekse flottielje van Orhaniye naar Kekova en Marmaris one-way
 • 2 weekse flottielje van Orhaniye naar Knidos en English harbour
Klik links om alle routes en data te zien vanuit Gocek / Fethiye en Orhaniye en Marmaris!

Ontdek meer over onze flottielje zeilvakanties naar deze fantastische zeilbestemming. Een prachtige deel van de kust strekt zich uit ten oosten van Marmaris naar Fethiye Baai en Kas / Kekova. Of naar het westen vanuit Marmaris richting Orhaniye, Datca en naar de Gokova baai.
Deze regio staat bekend als de turkooizen kust, door de geweldige doorzichtig blauw-groene kleur van de zee, die samen met betrouwbare wind, beschutte baaien en beschermde ankerplaatsen dit tot een absoluut paradijs maakt voor zeilers.
heerlijk Turks eten

Het gebied van Fethiye / Gocek is onbedorven en biedt fantastische zeilmogelijkheden.De baai is goed beschermd en zelfs wanneer de Meltemi aantrekt blijft de zee nog relatief rustig.
Er zijn ontelbaar idyllische en beschermde ankerplaatsen, meer baaien dan u in een week vakantie kunt bezoeken met fantastische restaurants, kortom een ideale plek voor een flottielje vakantie.
De flottielje vanaf Fethiye start op zaterdag en eindigt op zaterdag.

Vanuit Orhaniye en Marmaris kunt u naar het oosten of westen zeilen met een Nederlandse flottielje die gebruik maken van eigen schepen.
De flottieljes die we u aanbieden starten in Orhaniye vanuit Palmiye marina of in Marmaris vanuit Netsel marina. De flottielje start op zaterdag en eindigt op zaterdag.


Bekijk hier het actuele weer voor uw flottielje zeilvakantie in Turkije:


Bereikbaarheid
Fethiye is eenvoudig te bereiken via de luchthaven van Dalaman. Het is er minder toeristisch dan in Bodrum en Marmaris. Fethiye ademt nog steeds de sfeer uit van een Turkse stad met een leuke bazaar en vismarkt.
We bieden flottieljes naar het Oosten en het Westen aan zodat het een uitstekende bestemming is als u twee weken wilt genieten.
Als u een liefhebber van wandelen bent, neem dan goede schoenen mee. Op diverse plekken kunt u een mooie wandeling in de bergen maken.

Wat neem je mee op de zeilvakantie in Turkije?
Naast uw badkleding en zomergoed raden we aan om voor de avonden in ieder geval ook een lange broek en bijvoorbeeld een sweater of fleecevest mee te nemen.
Voor alle seizoenen geldt dat er wel eens een drup water kan vallen (in het voor- en naseizoen natuurlijk wat meer). Met een zeiljack kunt u prima volstaan.
Omdat er op een jacht nou eenmaal geen linnenkasten zijn die ruimte bieden aan grote koffers, zijn opvouwbare tassen de beste oplossing voor de bagage.

Het weer in Turkije langs de Turkse zuid westkust

  Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Dagtemperatuur in °C 11 12 14 18 21 26 29 29 25 21 17 13
Zonne-uren per dag 4 5 6 8 10 12 13 11 10 8 6 4
Dagen met neerslag 9 7 6 5 4 2 1 1 1 4 6 9

Neem contact met ons op en wij sturen u vrijblijvend een offerte toe over flottielje zeilen in Turkije. U kunt ons ook bellen, 06 20553904.
Wij vertellen u graag hoe het er aan toe gaat met een flottielje vakantie. Wij hebben zelf 6 jaar de flottielje in Turkije begeleid en hebben dat met heel erg veel plezier gedaan!
Daarna zijn we een unieke flottielje gestart in Sardinië waar u kunt meezeilen met een enthousiast Nederlands stel.
Vanaf 2016 zijn wij op onze nieuwe bestemming te vinden in Mallorca.

Wij kunnen ook uw vluchten organiseren. Wilt u mee weten bel of mail ons!

Boek nu uw zeilvakantie!