contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Kroatie, een paradijs voor zeilers

Zeilen in Kroatie
De Kroatische kust, met een totale lengte van meer dan 5.835 kilometer, waarvan 4.058 wordt gevormd door eilanden rotsen en riffen, wordt omgeven door eindeloze baaien, stranden, havens, jachthavens en is een waar paradijs voor zeilers. kaart van de zeilbestemmingen in Kroatie
Kroatie is inmiddels een vertrouwde zeilbestemming. Veel zeilers kwamen tot nu toe terug met enthousiaste verhalen over het land van de duizend eilanden.
U zeilt vaak onder een strakblauwe hemel en stralende zon met een heerlijke zeebries van eiland naar eiland. U ontmoet dolfijnen en gaat voor anker in azuurblauwe baaien. Kom zeilen in Kroatie!!

Overal langs de kust van Kroatie zijn er goede jachthavens, pittoreske havens en haventjes met een lange geschiedenis om ontdekt te worden op uw volgende zeilvakantie.Kroatie is op dit moment de top jachtverhuur locatie in Europa, dat eindeloos zeilen in adembenemende omgevingen aanbiedt.
Zeilen in Kroatie is zeilen in een paradijs.

Een zeilvakantie in Kroatie is de beste manier om de reeks van eilanden voor de kust, die een prachtig landschap en schilderachtige stadjes bieden te ontdekken. Moderne jachthavens bieden een veilige overnachtingsplek en vaste winden in de middag bieden uitstekende zeilomstandigheden.
Kastelen en Byzantijnse paleizen weerspiegelen de rijke handelsgeschiedenis van Kroatie.
De steden komen ’s avonds tot leven met restaurants langs de havenkade en terrasjes die het sterke kosmopolitische karakter benadrukken van Kroatie.

1200 redenen om te varen in Kroatie
Bekijk hier de mooiste plekken om te zeilen in Kroatie.


Hijs de zeilen en ontdek Kroatië.

honderden eilanden langs de kust van Kroatie Langs de kustlijn van Kroatie liggen duizenden eilanden voor de kust, veilige ankerplaatsen en havens bieden een grote keuze voor een zeilreis.
Ten zuiden van Split bevinden zich de meer kosmopolitische Dalmatische eilanden, terwijl het Kornati Nationaal Park ten noorden van Split een ongerept natuurgebied is.
De eilanden ten zuiden van Pula zijn nog relatief onaangetast door het toerisme.
Jachthavens in Kroatie bieden de beste faciliteiten in de Middellandse Zee en er zijn ook mooring boeien bij de meeste kades en anker boeien op vele locaties. Uiteraard vraagt men geld voor het afmeren in havens en aan boeien, verwachten ongeveer 50-100 euro / nacht afhankelijk van de locatie en de grootte van uw jacht, maar u kunt ook voor anker gaan in de beschutte baaien.

Bekijk hier de actuele windverwachting voor uw zeilvakantie in Kroatië:Zeilen in Kroatie, Istrie


Noord Kroatie en aangrenzend Slovenie, samen bekend als Istrie, gemakkelijk te bereiken via Venetie of Triest en rechtstreeks naar Pula

Zeilen in Kroatie, de Kornaten

Centraal / midden Dalmatie gevestigd rond Zadar, de toegang tot het nationaal park van de Kornati eilanden.

Zeilen in Kroatie, Split
Zuid Dalmatie, inclusief het gebied van Split wat toegang geeft tot de Kornati eilanden in het Noordwesten of tot het heldere licht van de eilanden Hvar, Korcula, Brac enz.

Zeilen in Kroatie, Dubrovnik
Dubrovnik is de beste start voor een enkele reis naar Split of andersom.

Dit is het land met middeleeuwse steden zoals Rovini met sporen van de gevarieerde culturele invloeden van de Balkanlanden, gecombineerd met een eindeloos lint van eilanden langs de kust wat het zeilen veilig en pittoresk maakt. zonsondergang in Kroatie
Sibenik, Primosten en Biograd zijn goede uitvalsplaatsen om langs de Kornatie eilanden te zeilen.
De eilanden Hvar, Brac en Korcula – om er slechts drie te noemen – bieden schoonheid en de mogelijkheid om te feesten in stijl.
De kwaliteit van het eten en drinken is overal goed en nog steeds redelijk geprijsd.
Jachthavens vindt u er in overvloed maar deze zijn kostbaar.
De Slavische invloed is nog steeds merkbaar bij de Kroaten, toch zijn ze een warm en gastvrij volk. Probeer Augustus te vermijden indien mogelijk, het is erg druk en de winden zijn over het algemeen licht.

Let op! dat de schipper van een jacht in Kroatie in het bezit dient te zijn van een ICC, een internationaal vaarbewijs. Het ICC wordt alleen afgegeven aan mensen die het Vaarbewijs I (voor binnenwater), Vaarbewijs II of Theoretische Kust Navigatie (voor kustwateren) of Groot Vaarbewijs (voor binnenwater en kustwater) bezitten.
Nadere informatie kunt u inwinnen bij de ANWB of het KNWV. Kijk hier voor meer informatie!
Het is uw verantwoording om dit originele bewijs van competentie mee te nemen!

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!