contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Dubrovnik, het meest zuidelijk gelegen

De meest Zuidelijk gelegen basis die we aanbieden in Kroatie. Dubrovnik is zoals Split een UNESCO Wereld erfgoed plaats.
Dubrovnik is de meest zuidelijke haven van Kroatie, zodat de meeste zeilenroutes richting het Noorden zijn. Plan uw zeilcruise om de eilanden die eenvoudig te bereiken zijn ten noorden van Dubrovnik te bezoeken, zoals Sipan, Mljet en Korcula.
Een bestemming die zeer regelmatig wordt aangevlogen vanuit Schiphol.

Dubrovnik is een populaire bestemming van zeilers die zowel de stad willen bezichtigen en willen zeilen. Dubrovnik
Beschikbaarheid van jachten in Dubrovnik is vaak een probleem maar recent is het aanbod van jachten flink uitgebreid. Als u een groot jacht wilt huren in het hoogseizoen is het aan te raden om vroeg te boeken.
Schepen die hun basis hebben in Split treft u hier vaak aan zodat het ook mogelijk is om een one-way te boeken zonder toeslag. Dit is een aantrekkelijke optie, speciaal indien u twee weken heeft om terug te varen.

Zeilen in Kroatie, vanuit Dubrovnik de parel van de Adria.Dubrovnik is een geliefd doel en droom van velen zeilers in de Adria. De Dubrovnik regio bevindt zich in het uiterste zuiden van de Kroatische Adria, en bood toegang tot een groot rijk in de monding van de Adriatische zee.

Dubrovnik is een stad om verliefd op te worden. De parel van de Adria omvat de mooiste bouwkundige nalatenschap ter wereld (UNESCO).
Dubrovnik is een prachtige middeleeuwse stad met een indrukwekkende oude stad, benoemd tot een UNESCO World Heritage Site.
Verken de geplaveide straatjes en wandel langs de oude stadsmuren. Omringd door middeleeuwse muren en vestingwerken waar de zee haar golven op loslaat, schittert hij door de eeuwige stenen schoonheid.
Wanneer u van de ene naar de andere stadspoort wandelt dan wandelt u ook echt van Romaans en gotiek tot late Renaissance en barok.
's-Nachts komt Gundulicplein tot leven met cafés maar in de ochtend wordt het gebruikt als een boerenmarkt.
De zeiljacht verhuur haven ligt in Komolac ongeveer 6 km van de oude binnenstad.
Indien u uw vakantie in deze fascinerende stad op het land wilt verlengen dan zijn de meeste hotels in Lapad gebied gevestigd met zandstranden.

Ten westen van Dubrovnik ligt het eiland Mljet. Een echt natuurwonder voor iedere watersporter in de Dubrovnik regio.

Mljet
De bijzondere uitstraling zal een ieder bevallen. De legende vertelt dat Odysseus gevangen is genomen op zijn terugreis naar Ithaca na de Trojan oorlog door de nymf Calypso en 7 jaar op het eiland verbleef.
Wanneer u het kleine vissersdorp Okuklje aanloopt, dat zich in de spiraalvormige baai bevindt, lijkt het erop dat u de weg terug niet meer zult vinden.
Het nationale park omvat zijn westelijke deel met twee diepe inhammen, die men vanwege hun nauwe toegang tot de open zee meren noemt; een bloeiende mediterrane vegetatie, waardevolle monumenten uit de Oudheid en een benedictijnen klooster uit de twaalfde eeuw op een eilandje midden in het meer, de baai.

Een goede basis om aan de wal te gaan is de ACI marina Dubrovnik, deze bevindt zich vlakbij Komolac, ongeveer 2 mijl van de ingang tot de haven van Gruz en slechts 6 km van het oude centrum.
De haven heeft 425 ligplaatsen en goede faciliteiten.
U kunt ook naar Dubrovnik vliegen om Montenegro te bereiken wat intussen een hele interessante topbestemming is geworden.

Zeilomstandigheden
Kroatie heeft prachtige omstandigheden voor een zeilvakantie met een betrouwbare middag wind. Tijdens de zomermaanden waait er een gestage middag bries uit het Noord-westen van gemiddeld kracht 2-5 bft. die ’s nachts uitdooft.
Zomertemperaturen zijn gemiddeld 26-30 °C.

Vaargebied verse vis in Dubrovnik
Zeil op een 1-weekse zeilvakantie naar het noorden van Dubrovnik om havens en ankerplaatsen op de eilanden Mljet en Sipan te bezoeken op weg naar Korcula, een middeleeuwse stad zeker het ontdekken waard.
De jachthavens in Kroatie bieden de beste faciliteiten in de Middellandse Zee ook zijn er ligplaatsen aan de meeste kades en mooring boeien op veel locaties. Er zijn echter kosten voor het afmeren in een haven of aan een kade, indicatie is gemiddeld ongeveer € 2 per voet per nacht.

U kunt ook naar Montenegro varen maar dit dient wel 45 dagen van te voren te worden aangegeven. Dit is omdat het officiele papierwerk kan worden afgerond en 2 bemanningsleden moeten geldige schippers licentie hebben.
U moet uitklaren van Kroatie en inchecken in Montenegro en vice versa op de terugreis. Tevens heeft u een permit / vergunning nodig om te varen in Montenegro, deze is tegen een kleine vergoeding te krijgen.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!