contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Istrie, gemakkelijk bereikbaar

Noord Kroatie en Slovenie
Noord Kroatie en Slovenie is iets koeler dan Dalmatie wat verder naar het zuiden ligt. Istrie is de plek waar de tradities en culturen van Italie en Oostenrijk elkaar gevonden hebben. zeiljachten voor anker in Kroatie
Bereikbaarheid is gemakkelijk en goedkoop via Triest en nieuw via Pula rechtstreeks. Maar u kunt hier ook prima heen met de eigen auto, wel zo gemakkelijk.

Het schiereiland Istrie, gelegen in het westelijke deel van Kroatie, is de primaire toeristische regio van Kroatie.
Haar unieke kwaliteiten zijn het gevolg van de ligging – de plek waar de Middellandse Zee diep binnen dringt in het Europese vasteland, en wordt geïsoleerd van het grootste deel van Kroatie door het Učka massief.
Dit prachtige vaargebied biedt het beste van Kroatie; een combinatie van bruisende steden met een boeiend cultureel erfgoed en onbewoonde eilanden en prachtige baaien.

Zeilen in Kroatie, vanuit Istrie fantastisch zeilen tussen de mooie eilanden Cres, Rab en Ist in dit ongerepte gebied in het noorden van Kroatie.


Hier hebben we een aantal hoofd basissen: Portoroz (in Slovenie) Pula en Rovinj

Portorez is gemakkelijk te bereiken van het vliegveld van Triest. U kunt Pula ook in de zomer bereiken met een regelmatige hydrofoil service vanuit Venetie wat de reis gemakkelijk en leuk maakt.

Pula
Gelegen op het schiereiland van Istrie, wat grenst aan Slovenie en dicht bij Italie ligt. Hier ligt de stad Pula vol met musea en een rijke geschiedenis, met sporen van Byzantijnse, Venetiaanse en Oostenrijkse culturen die vandaag nog steeds zichtbaar zijn in de stad.
Pula is ook de thuisbasis van een van 's werelds grootste Romeinse amfitheaters, de Arena in Pula. Pula stad met amfitheater
Vertrekkend uit Pula zijn de zeil mogelijkheden enorm met tal van anker baaien, eilanden in het oosten, zoals Cres, Losinj, Krk, Rab en Silba - allemaal heel anders en prachtig.

Op een twee weekse charter vanuit Pula, kunt u kiezen om verder weg te zeilen naar het Zuiden tot het spectaculaire en serene Kornati Nationale Park of zelfs op de populaire eilanden Hvar en Korcula.
Onze basis op Pula biedt een scala aan zeiljachten van 32 tot 50 voet en catamarans. De basis ligt op slechts 15 minuten rijden van Pula luchthaven naar Marina Veruda.
Het is een moderne jachthaven met goede faciliteiten; een aantal bars en restaurants, douches en een supermarkt. Tevens beoordeelt als meest populaire jachthaven in Noord-Kroatie.
Istrie biedt ook voortreffelijk en gevarieerd zeilen en is onze aanrader / geheimtip. Het is minder druk dan de gebieden in het zuiden en biedt ook spectaculair zeilen en landelijk schoon aan in plaatsen zoals Rovini en rond de eilanden van Cres.

Zeilomstandigheden

Kroatie heeft de ideale zeilomstandigheden voor een zeilvakantie met betrouwbare middag wind.

Tijdens de zomermaanden waait er een gestage middag bries uit het Noord-westen van gemiddeld kracht 2-5 bft. die ’s nachts gaat liggen.
Zomertemperaturen zijn gemiddeld 26-30 °C.

Vaargebied
kaart Pula Watersport of Yachting is het handelsmerk van Kroatie over de hele wereld. Met zijn talrijke goed uitgeruste jachthavens en honderden havens, natuurlijke kreken en baaien op de eilanden en langs de kust.
De Adriatische kust van Kroatie is een must voor alle zeil liefhebbers.
De eenzame en onbewoonde plaatsen en eilandjes, de schoonheid en de sereniteit van de ongerepte natuur, zijn een waar paradijs voor bezoekende zeilers.
De kust en de eilanden van Kroatie zijn een paradijs voor de zeiler met tal van goede jachthavens en havens gelegen op prettige afstanden in het vaargebied.
Bekend als de 'Kust van Duizend Eilanden' is de Dalmatische kust van Kroatie een parel voor de zeiler. Niet alleen een prachtig landschap om elke hoek, maar ook prachtige Venetiaanse architectuur in de meeste steden gelegen op het eiland of het vasteland.

Zeil naar het zuiden op uw zeilcruise van Pula naar de prachtige eilanden van de Kvarner baai en bezoek Cres, Losinj, Rab en Krk.
De steden dateren uit de Romeinse tijd en hebben nog steeds een middeleeuwse erfgoed. Op de meeste eilanden vindt u archeologische plaatsen, zandstranden, schilderachtige baaien en vriendelijke restaurants aan het water.
Dit gebied past ervaren zeilers die langere passages tussen ongerepte eilanden willen.
De jachthavens in Kroatie bieden de beste faciliteiten in de Middellandse Zee, maar daar zijn de prijzen dan ook naar. Ook zijn er ligplaatsen aan de meeste kades en mooring boeien op veel locaties.
Er zijn echter kosten voor het afmeren in een haven of aan een kade, indicatie is gemiddeld ongeveer € 2 per voet per nacht.

Zeilen in het groene Istrie
Istrie het grootste schiereiland van Kroatie, beroemt zich op enkele van de mooiste kustplaatsen zoals Umag, Porec, Rovinj, Medulin en vele andere leuke plaatsjes. Het binnenland, het zogenoemde ‘Groene Istrie’, verwelkomt je met zijn ongerepte natuur. nationaal park Brijuni
De plaats Porec is ideaal voor een actieve vakantie, met meer dan 70 sport mogelijkheden op zee of op het land.
De oude binnenstad van Rovinj ligt op een schiereiland met daaromheen eilanden zoals het Rode Eiland met zijn prachtige baaien en stranden.
In Rabac vind je schitterende kiezelstranden om puur te relaxen, te zwemmen of voor de kinderen om te spelen.

Het binnenland van Istrie met de mooie dorpjes wordt vaak geroemd om de bijzonder mooie natuur, de authentieke gerechten en het agro-tourisme. Het 3000-jaar-oude Pula is beroemd om haar hoogstaande cultuur, historische schatten en de Arena, een Romeins amfitheater, waar ooit gladiator gevechten, maar tegenwoordig concerten van beroemde artiesten zoals Sting, Pavarotti en Eros Ramazotti, gehouden worden.

Nationaal park De Brijuni-archipel met zijn omliggende wateren geniet de status van het enige Nationaal Park van Istrie, dat vanwege zijn weelderige flora en fauna en zijn cultureel erfgoed als een van de mooiste mediterrane archipels beschouwd wordt.
De Brijuni-archipel bestaat uit twee grotere en 12 kleinere eilanden.
Het milde mediterrane klimaat, met een overvloed aan zonuren en een plezierige luchttemperatuur hebben gezorgd voor de groei van honderden soorten planten.
Kortom het is een prachtig gebied om lekker te zeilen in Istrie.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!