contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in de Kornaten het nationale natuurpark

Zeilen bij de Kornaten in het nationale natuurparkNoord en Midden Dalmatie
Dit is het gebied met het grootste aanbod van jachtverhuur in Europa, met de reuze Marina Dalmatie in Sukosan, ten Zuiden van Zadar zelf.
Dichterbij het continentale autoweg systeem dan Split en geriefelijk gelegen voor een cruise door de beroemde Kornati eilanden, dit is een van Europa’s mooiste zeilgebieden, slechts gelegen op een uur van de luchthaven van Split door de nieuwe autoweg.

Onze belangrijkste basissen zijn: Zadar, Sukosan en Biograd. Zadar

Zadar is een middeleeuwse stad van grootse schoonheid en de jachthavens maken hier deel van uit. Zadar geeft even gemakkelijk toegang tot het nationale park van de Kornati eilanden als Sukosan.
Het aanbod van beschikbare jachten is iets minder maar nog steeds uitgebreid.

Sukosan zelf heeft weinig speciaals te vermelden buiten de enorme marina die de grootste charter jachtvloot op één enkele locatie in Europa huisvest. Goed aanbod is het grootste pluspunt.
Het dorp ligt op enkele kilometers van de jachthaven. Er zijn ook enkele leuke restaurants op de route.

Biograd is veel leuker dan Sukosan en heeft onze voorkeur als basis in de regio.
Hoewel niet specifiek een deel van het Zadar gebied levert een zoekopdracht in ons Zadar gebied ook enkele andere basissen op die eenvoudig bereikt kunnen worden zowel van luchthaven Zadar als van Split.
Dit zijn: Sibenik, Primosten en Murter eiland.

Zeilen in Kroatie vanuit Sibenik
Alle drie geven uitstekende toegang tot het nationale park Kornati en bieden een aanbod aan jachten wat gelijkwaardig is aan dat wat u elders in Kroatie aantreft. U kunt het beste via Split of Zadar vliegen. Het is een aantrekkelijk gebied om te genieten van prachtige natuur en biedt goede zeilmogelijkheden.
Kom zeilen in Dalmatie, Kroatie en beleef een heerlijke vakantie.

Zeilen in de Zadar regio

prachtige zeil omgeving Kornaten
Het noordelijke deel van de Dalmatische kust met zijn drie duizend jaar oude en grote stad Zadar, wordt ook wel de "deur naar de nationale parken" vanwege haar unieke geografische positie.
Het biedt toegang tot 5 nationale parken; Paklenica, de Krka watervallen, de Plitvica Meren, Noord-Velebit en de Kornati eilanden.
Elk van deze schoonheden laten je ademloos genieten. De canyons van de Grote en Kleine Paklenica, met haar reeks van watervallen en rotsen, is ideaal om vrij te klimmen en zijn een uitdaging voor alle natuurliefhebbers en wandelaars.

Zeilen in Kroatie, vanuit de Kornaten meer dan 100 eilanden in het Nationaal Park.


Nationaal park Kornati
Het Nationaal Park Kornati, dat deels ook tot de regio Zadar behoort, verbindt in de regio Sibenik de wilde schoonheid van steen met het blauw van de ongelooflijk heldere zee, de stilte als nergens anders en de charme van beschutten inhammen die elke zeeliefhebber ademloos laten.
Er zijn een totaal van 365 eilanden in de Zadar archipel, met 150 kleinere en grotere eilanden en rotsen die gezamenlijk het Kornati Nationaal Park vormen. Een waar nautisch paradijs vol baaien, inhammen en verborgen stranden.
De naam stamt af van Kornat, het grootste van deze eilandengroep, en een legende zegt: "op de laatste scheppingsdag wilde God zijn werk bekronen, en heeft uit tranen, sterren en adem de Kornati geschapen". Zo schreef George Bernard Shaw in verrukking, zich verwonderend over de schoonheid van deze dichtste eilandengroep in de Europese deel van het Middellandse Zeegebied.
Het is een gebied wat u niet moet missen in een nautisch toeristisch bezoek aan de Adriatische Zee. En ook de hedendaagse Robinson Crusoe die op zoek is naar zichzelf krijgt een kans om te genieten van een ongerepte kustlijn en een kristal heldere zee. Sibenik
Het beboste deel van de Kornati eilanden vormt het Telascica Natuur Park, een van de veiligste natuurlijke havens voor schippers van Adriatische Zee. Het biedt ook een ander natuurlijk verschijnsel, het Mir Salt Lake, waar het water warmer is dan van de omringende zee!
In sterk contrast tot de blauwe zee en kale rotsen van de Kornati eilanden staat het ongetemde koninkrijk van het Nationaal Park Krka.
Op zijn groene weg vloeit de rivier over zeven watervallen, waaronder de laatste, Skradinski, met ongeveer 55 kubieke meter stromend water per seconde.
In alle eilanden van de Sibenik-archipel verspreid over de open zee, schuilen bepaalde interessante punten; bijvoorbeeld Zlarin is bekend om de beste Adriatische koraalvissers.
Terwijl Krapanj het kleinste van de eilanden in de regio Sibenik, bekend staat om sponsvisserij.

Kortom het is een prachtig gebied dus kom zeilen in Dalmatie, Kroatie.

Vanuit Sukosan organiseren wij ook een flottielje onder Nederlandse begeleiding.

Zeilomstandigheden
Kroatie heeft prachtige omstandigheden voor een zeilvakantie met een betrouwbare middag wind.
Tijdens de zomermaanden waait er een gestage middag bries uit het Noord-westen van gemiddeld kracht 2-5 bft. die ’s nachts uitdooft.
Zomertemperaturen zijn gemiddeld 26-30 °C.

Vaargebied
Begin uw zeilvakantie cruise in Sukosan, Zadar of Biograd, drie jachthavens gelegen op het vasteland tegenover de prachtige Kornati archipel.
De Kornati eilanden zijn benoemd tot Nationaal Park en de vele eilanden en eilandjes bieden idyllische ankerplaatsen met helder water om te zwemmen.
De jachthavens in Kroatie bieden de beste faciliteiten in de Middellandse Zee. Intussen zijn de havengelden behoorlijk gestegen maar daar staan goede faciliteiten tegenover. Ook zijn er ligplaatsen aan de meeste kades en mooring boeien op veel locaties.
Er zijn echter kosten voor het afmeren in een haven of aan een kade, indicatie is gemiddeld ongeveer € 2 per voet per nacht.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!