contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Flottielje zeilen in Griekenland

Op een flottielje zeilvakantie in Griekenland kunt u de traditionele vissersdorpjes bezoeken en genieten van het eenvoudige seizoensgebonden en heerlijk eten op het terras van een taverna in de schaduw van de oude wijntakken.
Geniet van het mooie uitzicht op schaduwrijke olijfboomgaarden, traditionele witgekalkte huizen en kerken met blauwe koepel tegen een achtergrond van de azuurblauwe hemel.

Spetses boulevardAls u zeilervaring heeft kunt u zich aansluiten bij een flottielje en uw eigen jacht schipperen. Minder ervaren schippers zullen de hulp van de flottielje leider waarderen bij het afmeren met de achtersteven of boeg voor de kade aan het einde van aangename zeildag.
Meer ervaren schippers nemen deel aan een flotilla voor de gezelligheid en gezinnen met kinderen speciaal voor de kinderen.

Flottielje zeilvakanties zijn een populaire keuze voor koppels, vrienden en families. Tijdens de schoolvakanties zijn er meestal andere families in de flottieljes dus is het ook leuk voor de kinderen.


De flottielje zeilroutes zijn zo ingericht dat u een bezoek brengt aan de beste plaatsen, maar er is altijd de mogelijkheid om zelf op ontdekking te gaan.
Stop voor een lunch, zwem en picknick in een prachtige baai. Geniet van heerlijk zeilen met de middag wind voordat u weer afmeert voor de nacht in een bruisende Griekse haven waar u direct vanuit uw zeiljacht op een kade vol met bars en tavernes kunt stappen.

Een ideale mix tussen uw eigen jacht zeilen en de ondersteuning en advies van de flottielje begeleiding om het beste uit uw vakantie te halen.

Wij hebben een aantal hele leuke Nederlandse flottieljes in Griekenland:

typisch grieks dorpjeFlottielje zeilen vanuit Lefkas voor de minder ervaren zeiler. Ideaal als u voor het eerst flottielje wilt gaan zeilen.
Ithaca en de omliggende Ionische eilanden bieden een prachtige zeil bestemming doordrenkt van geschiedenis en legende.
De rustige zeiltochten zorgen dat u achterover kunt leunen en ontspannen temidden van een prachtig landschap, koele azuurblauwe wateren en deze ervaring deelt met nieuwe vrienden.
Het is eenvoudig te begrijpen waarom dit één van de meest populaire flottielje zeilbestemmingen in de wereld is.

Flottielje zeilen vanuit Athene voor de zeiler die wat meer wil.
Met deze flottielje, met vertrek vanuit Athene, liggen de Saronische en Argolische Golf voor u open. Dit gebied wordt gekenmerkt door een rustige stabiele wind met af en toe een uitschieter. Tijdens de Meltemi is deze regio nog goed bevaarbaar.

Flottielje zeilen vanuit Corfu, "ongerept en prachtige natuur en goede zeilmogelijkheden". Mooie 1-weekse zeiltocht.

We varen onder andere naar Aghios Stefanos, Sayiadha, Mourtos, Gaios, Petriti en weer naar Gouvia.

Flottielje route naar Zakynthos, de schildpadden flottielje. Unieke 2-weekse tocht.

strand Skiathos eiland Ontdek Itaka, Kefalonia en zeil naar Zakynthos.

Klik links om alle routes en data te zien van de flottieljes in Griekenland!

De zeilvakanties starten op zaterdag en eindigen op zaterdag. Uiterlijk 17.00 uur ligt het zeiljacht voor u klaar. Vanzelfsprekend wordt bij de incheck alles nagelopen en toegelicht. Uitchecken gebeurt vaak op de dag voor vertrek omdat de vlucht de volgende dag al weer vroeg vertrekt. Natuurlijk kunt u na de checkout nog op uw zeiljacht slapen.Klik hier voor een video impressie van zeilen in Griekenland.

Wat neemt u mee op een zeilvakantie?
Naast uw badkleding en zomergoed raden we aan om voor de avonden in ieder geval ook een lange broek en bijvoorbeeld een sweater mee te nemen. Voor alle seizoenen geldt dat er wel eens een drup water kan vallen (in het voor- en naseizoen natuurlijk wat meer).
Met een zeiljack kunt u prima volstaan. Omdat er op een jacht nou eenmaal geen linnenkasten zijn die ruimte bieden aan grote koffers, zijn opvouwbare tassen de beste oplossing voor de bagage.

Bekijk hier het actuele weer voor uw flottielje zeilvakantie in Griekenland:

Hoe is het weer in Griekenland?
Het Ionische gebied heeft een perfect klimaat voor zeilliefhebbers. De zon schijnt uitbundig en de wind blijft vaak, maar niet altijd bij 4 beaufort hangen. In de ochtenden waait het minder, in de middagen trekt de wind meestal wat aan.

Hieronder staat een overzichtje over de weersomstandigheden om u een idee te geven wat u kunt verwachten.
  Mei Jun. Jul. Aug. Sep. Okt.
Dagtemperatuur in °C 24 28 31 32 28 23
Zonne-uren per dag 10 11 12 11 9 7
Dagen met neerslag 4 2 1 1 4 7

Neem contact met ons op en wij sturen u vrijblijvend een offerte toe over flottielje zeilen in Griekenland. U kunt ons ook bellen, 06 20553904.
Wij vertellen u graag hoe het er aan toe gaat met een flottielje vakantie. Wij hebben zelf 6 jaar de flottielje in Turkije begeleid en hebben dat met heel erg veel plezier gedaan!
Vanaf 2011 zijn wij onze nieuwe bestemming gestart in Sardinie vanuit Portisco.
En vanaf 2016 begeleiden we de NIEUWE flottielje in Mallorca.

Wij kunnen ook uw vluchten organiseren. Wilt u mee weten bel of mail ons!

Boek nu uw zeilvakantie!