contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Flottielje zeilen in Griekenland

Unieke 2 weekse flottielje zeiltocht naar Zakynthos


zeiljachten voor anker in flottieljeDagafstanden zijn gemiddeld 10 - 15  mijl op deze unieke 2-weekse zeiltrip, en 2 dagen tussen de 25 - 30 mijl.
U zeilt in het gebied van Lefkas tot en met zuid Zakynthos.
Afmeren op eigen anker heeft u al vaker gedaan en ook zeilen op open zee is geen probleem.

De Flottielje zeiltocht naar Zakynthos start op 23 juliUnieke zeiltocht van Lefkas naar het zuiden! Op deze flottielje zeiltocht naar de bestemming Zakynthos zeilen we door het rijk van Odysseus langs de eilanden Ithaka en Kefalonia.
Zakynthos, dit eiland staat bekend om een aantal toeristische hoogtepunten. Dit zijn onder andere de 'blauwe grotten', 'het scheepswrak op het strand' en de schildpadden.
Maar Zakynthos is ook een eiland waar je buiten de gebaande paden nog schilderachtige, nostalgische dorpjes vindt. Deze dorpjes kenmerken zich door kleine straatjes, witte huizen met blauwe kozijnen, ezeltjes, koffiehuizen en tavernen.

Het wordt genieten op deze leuke flottielje zeiltocht!
Zon en zee, cultuur en schildpadden. Prachtige baaien om te zwemmen, snorkelen en te relaxen. Scheepswrak ZakunthosVanuit Lefkas varen we eerst naar het groene en bergachtige Kefalonië met haar prachtige vergezichten. Vervolgens gaan we onderweg naar Ithaka en liggen we voor anker met de Caretta Caretta schildpadden in het zicht bij Zakynthos. Snorkelen is absoluut een aanrader!
U krijgt assistentie bij het wegvaren en afmeren aan het eind van de middag. Voor problemen onderweg kunt u via de marifoon contact zoeken met de flottieljeleiding. Deze route wordt slechts 2 keer gevaren.

In Flottielje met alle vrijheid
Vaart u in flottielje dan wordt samen met de flottieljeleiding en de andere gasten de route voor de dag besproken. De flottieljeleider kent de geheimen van de Ionische Zee en zo kom je dus op de mooiste plekjes en schitterende ankerplaatsen. U heeft u alle vrijheid bij het zeilen. Een aantal dagen wordt er wat langer gezeild omdat de afstand dan ongeveer 25 mijl is. De nadruk ligt dan meer op het varen en minder op een baai te pakken en een duik te nemen. In de middag of de vroege avond komt u na een heerlijke dag zeilen, zonnen en genieten, aan in het volgende dorpje. U kunt dan zelf bepalen waar u gaat eten! Waar nodig, ondersteunt de flottielje begeleiding jou en je bemanning op zeilgebied. Dat is, naast de gezelligheid van de andere boten, het voordeel van een flottielje.

De Ionische Eilanden liggen aan de westkust van Griekenland. De zee ontleent haar naam aan de mythologische Io die verleid wordt door de oppergod Zeus. Io haalt hiermee de woede op haar hals van de wettige echtgenote van Zeus, Hera. Als Hera een horzel achter Io aanstuurt, vlucht Io naar de wateren ten westen van Hellas. Omdat Io hier veel zwemt, wordt de zee naar haar vernoemd.

Zakynthos flottielje routeHet gebied omvat 7 grotere en een aantal kleinere, vaak onbewoonde eilanden. Er is keuze genoeg om aan te meren. Er zijn dorpjes die rust bieden, er zijn ook plekken die wat meer vertier bieden. In het gebied waar gevaren wordt, zijn er volop mogelijkheden om te zwemmen, te snorkelen, te luieren en te zonnen. Lefkas Marina, een van onze twee thuishavens, ligt in het hart van de Ionische Zee.

De flottielje route ziet er ongeveer zo uit afhankelijk van weersomstandigheden of drukte in haven:
week 1 week2
Dag 1: Lefkas marina Dag 1: Keri baai relaxdag
Dag 2: Sivota (20 mijl) Dag 2: Zakynthos (18 mijl)
Dag 3: Fiskardo (12 zeemijl) Dag 3: Poros (25 mijl)
Dag 4: Eufemia (12 mijl) Dag 4: Kioni (20 mijl)
Dag 5: Agio Nikolaos  (32 mijl) Dag 5: Kalamos (15 mijl)
Dag 6: Ormos Vromi   (14 mijl) Dag 6: Klein Vathi (15 mijl)
Dag 7: Keri baai (20 mijl) Dag 7: Lefkas marina (12 mijl)

Deze bijzonder zeilcruise staat bekend als de Zakynthos flottielje.
Een tweeweekse tocht die slechts twee keer gezeild wordt in 2020 waarbij het geweldige eiland Zakynthos ons doel is. De start van deze flottielje zeiltocht is op het eiland Lefkas. Je gaat dus veel meer zien dan alleen Zakynthos!

Onderweg passeren we de volgende prachtige eilanden die op korte afstand van elkaar liggen: Lefkas, Meganisi, Kastos, Kalamos, Atokos, Itkaka, Kefalonia en Zakynthos. De afstanden zijn de meeste dagen niet veel verder dan 10 tot 15 mijl, maar wanneer je dat wil, heb je alle vrijheid binnen een flottielje om je eigen ′omweg′ te varen.
Op twee dagen zeilen we een langere afstand van 25 tot 30 mijl en in het midden van deze 2-weekse reis hebben we een ′rustdag′ die je kunt invullen zoals je wilt.
Op het eerste gedeelte varen we bij de eilanden Lefkas en Kefalonia waardoor we beschutting hebben van open zee. Dit betekent dat er minder golfslag is en ook de wind is over het algemeen rustig. De havenplaatsjes zijn overzichtelijk en liggen vaak goed beschermd.
Het deel rond Zakynthos is meer open en we liggen een paar nachten voor anker onder de sterren in prachtige baaien.


Neem contact met ons op en wij sturen u vrijblijvend een offerte toe over flottielje zeilen in Griekenland. U kunt ons ook bellen, 06 20553904.
Wij vertellen u graag hoe het er aan toe gaat met een flottielje vakantie. Wij hebben zelf 6 jaar de flottielje in Turkije begeleid en hebben dat met heel erg veel plezier gedaan!
zeiljachten onder zeilVanaf 2011 zijn wij onze nieuwe bestemming gestart in Sardinie vanuit Portisco.
En vanaf 2016 begeleiden we de NIEUWE flottielje in Mallorca.

Boek nu uw zeilvakantie!