contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Flottielje zeilen in Griekenland

Flottielje zeilen in Lefkas, flottielje zeilen in Preveza
De korte afstanden, rustige omstandigheden en gemakkelijk cruisen met zicht navigatie cruisen maken deze flotilla een uitstekende keuze voor families en minder ervaren zeilers.
Vertrek uit de rust van een ankerplaats bij Vathi met zijn traditionele vissersdorpjes naar de opwinding van Vassilliki, een plek om te windsurfen, of naar de idylische oase van Captain Corelli’s Kefalonia.
Kortom er is genoeg te zien en te doen voor iedereen.

  • Zeer geschikt voor koppels, vrienden en gezinnen met kinderenGrieks stadje met havenkade
  • Korte zeilafstanden
  • Eenvoudige navigatie
  • Voor wie voor het eerst gaat flottielje zeilen

Vertrekdata

1 weekse flottielje zeiltocht iedere zaterdag van 9 juli t/m 10 september
2 weekse flottielje zeiltocht iedere zaterdag van 9 juli t/m 3 september

De zeilvakantie vanaf Lefkas start op zaterdag en eindigt op zaterdag. Uiterlijk 17.00 uur ligt het zeiljacht voor u klaar.
Vanzelfsprekend wordt bij de incheck alles nagelopen en toegelicht.
Uitchecken gebeurt vaak op de dag voor vertrek omdat de vlucht de volgende dag al weer vroeg vertrekt. Natuurlijk kunt u na die uitcheck nog op het zeiljacht slapen.

U zeilt in het gebied van Lefkas tot en met Kefalonia met dagafstanden van gemiddeld 16 mijl. U krijgt indien gewenst actieve ondersteuning bij het aanleggen.
Voor problemen onderweg kunt u via de marifoon contact zoeken met de flottielje leiding.

Voor wie?
Een flottielje vanuit Lefkas in het zuiden van de Ionische Zee in Griekenland is een ideale keuze voor iedereen.
Gezinnen met kinderen, koppels, of een schipper met een minder ervaren bemanning kunnen genieten van de eenvoudige zeilomstandigheden.
Tijdens het zeilen kan iedereen van het prachtige landschap in dit vaargebied genieten ongeacht uw niveau van zeilervaring.
Vooral de eenvoudige zicht navigatie in beschermde wateren zorgt voor de ultieme ontspannende flottielje zeilomstandigheden.

Met een enorme verscheidenheid aan pittoreske ankerplaatsen zoals Abelike Bay en Kefalonia, de locatie van Captain Corelli’s Mandolin, om te bezoeken heeft flottielje zeilen hier veel te bieden.


Geweldige snorkel baaien en uitstekende windsurf mogelijkhedenbij Vassiliki Bay, en niet te vergeten de gezellige avonden in taveerna's zorgen dat u de Lefkas flottielje niet gauw zult vergeten.

Deze route wordt gevaren vanaf eind april tot eind oktober. kaart Lefkas
Zeil vanuit Lefkas naar het groene en bergachtige Kefalonië en geniet van prachtige vergezichten. Bezoek Ithaka of dobber rond in de vele adembenemende baaien bij Meganisi, waar snorkelen een aanrader is!
′s Avonds kun je met de andere flottielje deelnemers genieten in een een levendig restaurant aan de kade van Fiskardo of Spartagori om de volgende dag met je eigen gezelschap weer een nieuw eiland te ontdekken.
Je flottielje leider is bekend in de regio en zo kom je dus op de mooiste plekjes en niet te missen ankerplaatsen.
Dagelijks is er in de ochtend een overleg en bespreken we de route, word je bijgepraat over het weer, de bezienswaardigheden en anker baaien voor een lunchstop en duik in het water. Waar nodig krijg je ondersteuning zeilgebied. Dat is het voordeel van een flottielje naast de gezelligheid van de andere deelnemers.

Historie
De Ionische Eilanden liggen aan de westkust van Griekenland. De zee ontleent haar naam aan de mythologische Io die verleid werd door de oppergod Zeus. Io haalde hiermee de woede op haar hals van de wettige echtgenote van Zeus, Hera. Als Hera een horzel achter Io aanstuurt, vlucht Io naar de wateren ten westen van Hellas. Omdat Io hier veel zwemt, wordt de zee naar haar vernoemd.

Het gebied omvat 7 grotere en een aantal kleinere, vaak onbewoonde eilanden. Er is keuze genoeg om aan te meren. Er zijn dorpjes die rust bieden, er zijn ook plekken die wat meer vertier bieden. In het gebied waar gevaren wordt, zijn er volop mogelijkheden om te zwemmen, te snorkelen, te luieren en te zonnen. Lefkas Marina, een van onze twee thuishavens, ligt in het hart van de Ionische Zee. Daarom kunt u vanaf hier de keus maken om koers te zetten naar het noorden (Korfu) of naar het zuiden (Zakynthos).

Flottieljezeilen rond Ithaca, Meganisi en Lefkas
Op een relatief korte afstand van de starthaven van de flottielje in Lefkas liggen prachtige eilanden om ontdekt te worden: Meganisi, Kastos, Kalamos, Atokos, Itkaka en Kefalonia.
De afstand naar een volgende ankerplaats ligt op slechts 10 tot 15 mijl zeilen dus ideaal voor beginners en jongelui. Maar je kunt natuurlijk wanneer je dat wil een extra rak zeilen en genieten van de heerlijke wind voordat je afmeert op de eindbestemming. genieten van ouzo aan de Griekse havenkade
Dit zeilgebied ligt voor een groot deel in de beschutting van de eilanden Lefkas en Kefalonia. Daardoor staat er minder golfslag en is de wind over het algemeen rustig. De havenplaatsjes zijn overzichtelijk en liggen vaak goed beschermd. Deze factoren maken Lefkas een ideale bestemming voor gezinnen met (jonge) kinderen.
Vaak hoor je zeggen dat het ′nooit waait′ rond Lefkas, maar juist de bergruggen op de eilanden creëren in de zomer vaak een flinke middagbries.
De flottielje leider kent de locale effecten als geen ander en zal je daar van te voren over informeren zodat je voorbereid bent.
Groene hellingen zijn een kenmerk voor dit gebied. Daarnaast bieden de eilanden Meganissi, Kastos en Kalamos vele baaien. Ontdek het ongecompliceerde Griekse eilandgevoel op een wandeling en geniet van de prachtige uitzichten en de rust en ruimte.

Zeilomstandigheden
Van april tot november is de wind in het algemeen een noordwestenwind, varierend van 10 tot 15 knopen (3 -4 bft.) met windstiltes in de ochtend.
Temperaturen varieren tussen 23-33 °C. Getijden zijn minimaal en u hoeft zich geen zorgen te maken over sterke stromingen.

Neem contact met ons op en wij sturen u vrijblijvend een offerte toe over flottielje zeilen in Griekenland. U kunt ons ook bellen, 06 20553904.
Wij vertellen u graag hoe het er aan toe gaat met een flottielje vakantie. Wij hebben zelf 6 jaar de flottielje in Turkije begeleid en hebben dat met heel erg veel plezier gedaan!
Vanaf 2011 zijn wij onze nieuwe bestemming gestart in Sardinie vanuit Portisco.
En vanaf 2016 begeleiden we de NIEUWE flottielje in Mallorca.

Wij kunnen ook uw vluchten organiseren. Wilt u mee weten bel of mail ons!

Boek nu uw zeilvakantie!