contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Duitsland in de Oostzee, vertrek vanuit Rugen

Zeilen in de Oostzee wateren rond Rugen, een droomgebied voor zeilers.
Wilt u een tocht maken op en over de Oostzee? zeiljacht bij Gager Ruegen Oostzee
Duitsland is misschien een bestemming waar u niet zo snel aan denkt, maar de Oostzee wateren van Duitsland hebben veel te bieden. Pittoreske vissersdorpjes in kleine baaien, witte zandstranden en ruige kustlijnen, de Königstuhl met de beroemde krijtrotsen, elegante badarchitectuur, promenades en pier zijn adembenemend.
Een rit door de Strelasund langs Stralsund, het eiland Hiddensee en vele natuurgebieden; Chartergasten hebben een gevarieerd en mooi landschap en het vaargebied is zowel geschikt voor charterklanten voor beginners als voor veeleisende, sportieve zeilers.

Zeilen in Duitsland in de Oostzee wateren
Geniet van de rijke natuur, rotsen, prachtige stranden en pittoreske vissersdorpjes. Als u van vis houdt dan kunt u hier uw hart ophalen in de fantastische visrestaurants.
De starthaven voor de charterjachten is de Altefähr-haven tegenover de Hanzestad Stralsund. Vanaf hier kunt u rond Rügen, Bornholm, Skagen of Funen varen.
kaart ZwedenHet zeilen vind voornamelijk in de maanden juli tot en met september.
In de Oostzee wordt veel gezeild, zowel in Duitsland als in Denemarken en daardoor zijn er vele havens en jachthavens met goede voorzieningen langs de hele kust te vinden.

Goed zeilgebied Duitsland
De beroemde krijtrotsen van Rugen, kleine baaien, witte zandstranden en ruige kustlijnen bieden eindeloze mogelijkheden voor de avontuurlijke zeiler die dit juweel van een vaargebied wil verkennen.

Kortom, het eiland Rugen in de Oostzee levert een enorme verscheidenheid aan ervaringen voor de zeiler en is gelegen op korte afstand van Nederland.Voor degenen die graag wat meer mijlen willen maken kunnen naar het Westen naar Kiel, Flensburg en Heiligenhafen varen waar in de nautische omgeving actief wordt gezeild. U treft daar kleine vissersdorpjes maar ook grotere steden met culturele mogelijkheden. In dit gedeelte is het drukker dan in de natuurlijke omgeving van Rugen wat richting het Oosten ligt. Strandpaviljoen in RuegenBekijk hier de actuele windverwachting voor uw zeilvakantie in Ruegen Oostzee Duitsland:
Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!