contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Tips voor een heerlijke zeilvakantie

Om u voor te bereiden op uw zeilvakantie, ook voor een flottielje of guletvakantie of een vakantie met schipper, hebben wij een aantal tips op een rij gezet. Wij wensen u veel voorbereidingsplezier toe!

dolfijnen Voorbereiding op uw zeilvakantie met onze Check in en out
Wat er van u wordt verwacht bij aankomst als u een jacht heeft gehuurd leest u in dit document. Ook vindt u hier een checklist waarop u uw schip moet controleren voor vertrek, welke veiligheidsmiddelen aan boord zijn en zaken die voor u van belang zijn om mee te nemen. Het is dan ook aan te raden dit document uit te printen en mee te nemen.

Ga naar de meest gestelde vragen over uw zeilvakantie!

Wat moet ik meenemen op een zeilvakantie?

Wij hebben een aantal belangrijke zaken voor u op een rij gezet die handig zijn om mee te nemen, u kunt dit document ook als paklijst bij de hand houden als u uw reistas gaat inpakken. Ga direct naar de paklijst.

Wat moet ik kopen voor onderweg?
Hier vindt u een boodschappenlijst die u helpt bij het fourageren. Wij adviseren altijd voor een aantal dagen of de hele week in te slaan, daarna hoeft u zich geen zorgen meer te maken over boodschappen doen.

Benodigde vaarbewijzen
Let op! Alleen als u wilt gaan zeilen in Turkije heeft u geen vaarbewijs (ICC) nodig. Wilt u zeilen in Griekenland, Kroatie, Italie of in de andere landen dan moet ten minste één van de opvarende dit vaarbewijs kunnen overleggen.

Informatie over vaarbewijzen en het ICC vindt u op de website van het CBR, zij nemen sinds 1 januari 2020 het examen af.
zeilvakantie tips https://www.cbr.nl/nl/recreatievaart-en-privevliegers/nl/recreatievaart.htm

EXTRA SERVICE VOOR HET VINDEN VAN UW VLIEGTICKETS EN ACCOMODATIE Als extra service zijn wij een samenwerking aangegaan met Travel Counsellor, aangesloten bij Travel Counsellors Nederland BV. Zij is zeer ervaren in de reiswereld en kan voor u de beste tickets en accomodatie.

Boek nu uw zeilvakantie!