contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Griekenland, een droombestemming!

Zeilen in Griekenland kunt u onderverdelen in een aantal regio’s, elke van deze regio’s heeft zijn eigen karakter en voordelen. kaart met de zeilbestemmingen in Griekenland
Bezien vanuit het Noorden zijn dit:

  • Korfu en de Ionische Zee
  • Athene en de Saronische Golf
  • Athene en de Cycladen
  • Skiathos en de Noordelijke Sporaden
  • Kos, Samos en de Dodekanezen

Zeilen in Griekenland, ontdek elke dag een ander eiland op uw zeilvakantie in Griekenland.

Schilderachtige vissershavens, idyllische ankerplaatsen, geschiedenis en cultuur, kortom Griekenland is de perfecte bestemming voor uw volgende mediterrane zeilvakantie. Er zijn zo veel Griekse eilanden te ontdekken en zo overzichtelijk op korte vaarafstand.
Huur een zeiljacht en keer terug naar uw favoriete vaargebied of ontdek een nieuwe plek om te varen in Griekenland. Elke haven en eiland die u bezoekt is uniek.
Zeilen in Griekenland bied u een prachtig eiland-hoppende avontuurlijke zeilvakantie en is de meest populaire zeilvakantie bestemming in de wereld.

Doorkijkje op Griekse zee Op uw eigen charter zeiljacht kunt u ontsnappen aan de drukte en onbedorven Griekse eilanden en baaien enkel toegankelijk voor jachten ontdekken.
Stop voor een lunch en zwem en picknick in een prachtige baai of kies ervoor om een hele dag te zeilen.
Geniet van een geweldige zeiltocht in de middag wind voordat u afmeert voor de nacht in een bruisende Griekse haven waar u van uw jacht op een kade vol met winkels en taverna's stapt. Of gooi uw anker uit in een rustige baai en geniet van de rust onder een prachtige sterrenhemel.

Vooral de eerste twee gebieden (de Ionische zee en de Saronische golf) zijn ideaal als u voor het eerst een zeiljacht huurt. Door de gemiddelde winden zijn de zeilmogelijkheden uitstekend.

De Cycladen, Kos, Samos en de Dodekanesen zijn prachtige gebieden voor de zeiler die al vaker op zee gezeild heeft.

Bekijk hier de actuele windverwachting voor uw zeilvakantie in Griekenland:Zeilen in Griekenland, de Cycladen voor de ervaren zeiler.


mooie ankerbaai in Griekenland, Pandeli haven De Cycladen vormen een archipel van 56 grotere en kleinere eilanden die verspreid liggen over de diepblauwe Egeïsche zee. Deze eilanden worden door velen terecht gezien als ideaal vakantieoord.
Ondanks de overeenkomsten -een stralende zon, heldere blauwe zee, afwisselend landschap en een sobere bouwstijl- heeft elk eiland zijn bijzonderheden behouden.
Rond de Cycladen staat iets meer wind en is het minder beschut zeilen. Daarmee is dit gebied het meest geschikt voor de ervaren zeiler.

Zeilen in Griekenland, de Noordelijke Sporaden

De eilanden die de Noordelijke Sporaden vormen, zijn ook winderig, maar er is meer beschutting. Het gebied is meer bevaren door charterbedrijven.
In de Dodekanezen heerst ook de Meltemi, een sterke noordelijke wind, maar tegelijkertijd is er voldoende beschutting om goed te kunnen zeilen.
Onze basis bevindt zich o.a. op Skiathos, Kos en Samos.
Skiathos en de eilanden Skopelos en Alonisos zijn prachtig en nog niet zo druk. Het eiland Skopelos is bekend van de musical Mamma Mia en u kunt de beelden herbeleven. De winden zijn hier iets sterker en de afstanden iets langer dan in de Ionische zee en de Saronische golf.
Daarom is dit gebied meer geschikt voor zeilers met enige zeilervaring. Griekse uitkijk toren

Het groene, beboste en redelijk ongerepte eiland Samos biedt werkelijk alles voor een mooie, rustige en interessante vakantie en is nog weinig ontdekt door chartergasten. Zo kunt u heerlijk genieten van de Griekse gastvrijheid en mentaliteit. Of wat dacht u van een avond in een van de vele authentieke Griekse restaurants aan de havenbaai met een glaasje echte Samoswijn?
Ook wat geschiedenis en cultuur betreft is Samos zeker de moeite waard. Wist u bijvoorbeeld dat Samos het eiland van de Griekse wijsgeer Pythagoras is? Op het eiland kunt u zelfs nog een bezoek brengen aan de grot waar hij geleefd heeft.

De bereikbaarheid van Griekenland is heel goed. Er gaan veel budgetvluchten heen en ook alle eilanden zijn bereikbaar met ontelbare ferry’s.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!