contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen Ionische zee, korfu Lefkas Preveza

De Ionische zee, een aanbeveling voor de beginnende zeiler. Zeilen bij Korfu, zeilen bij Preveza of zeilen bij Lefkas.

Deze drie prachtige Ionische basissen bieden relatief rustig zeilen met de combinatie van enkele opvallende leuke steden om te bezoeken.
Vanuit Korfu zelf kunt u kris kras oversteken naar het vaste land en daarna naar Paxos en Anti-Paxos.
Vanuit Preveza kunt u hetzelfde gebied bevaren in een andere volgorde of kunt u koers zetten door het Lefkas kanaal naar Fiskardo en de binnen zee.
Lefkas is de basis voor dit gebied en gemakkelijk te bereiken via de luchthaven van Preveza. Zeilen vanuit Preveza Griekenland

Zeilen in Griekenland, vanuit Preveza en Lefkas een perfecte keuze voor koppels en gezinnen die lichtere winden en eenvoudige navigatie langs pittoreske eilanden willen.Ook wel genoemd "parel van de Ionische zee", Korfu is een uitstekende start voor een idyllische zeilvakantie in de Noordelijke Ionische zee.
Korfu is een handige uitvalsbasis voor uw zeilvakantie, met dagelijkse vluchten en de jachthaven gelegen op 15 minuten transfer van de luchthaven. Een populaire jacht charter bestemming, Korfu heeft prachtige stranden, kristalheldere zee en een prachtig bewaard gebleven oude binnenstad, en is een UNESCO World Heritage site.

Op een zeilvakantie vanuit Korfu kunt u genieten van heerlijk zeilen met elke dag een betrouwbare middag wind en enkele langere zeil passages naar het zuiden naar de eilanden Paxos en Anti-Paxos en op een oversteek naar de westkust van het vasteland van Griekenland. haventje op Korfu
In de avond afmeren in pittoreske Griekse vissershavens met een lange geschiedenis of voor anker gaan op uw eigen beschutte ankerplaats, kortom elke dag een andere plek ontdekken.
Dit vaargebied is minder druk dan de Zuidelijke Ionische zee en een zeilreis vanuit Korfu is een ideale zeilvakantie voor koppels en gezinnen met oudere kinderen om dit gebied te verkennen buiten de gebaande paden.
Korfu en Preveza zijn beiden goed te bereiken met charter vluchten. De wisseldag voor de jachtverhuurbedrijven is op zaterdag, let daar goed op want er zijn ook veel zondagvluchten.Bekijk hier Corfu in een korte video.

Anker bij Sidari ten noorden van Korfu om te zwemmen in het Canal d'Amour; volgens de overlevering blijven geliefden voor eeuwig samen leven.
Paxos is een aantrekkelijk klein eiland ten zuiden van Korfu bedekt met subtropische vegetatie, prachtige badstranden en goede duik plekken. Aan de zuidkust is de Ypapanti zeegrot met zeerobben zeker een bezoek waard.
Anti-Paxos ligt verder naar het zuiden en biedt mooie afgelegen baaien en stranden. De ongeveer 100 bewoners leven van het houden van schapen of visserij.

Lefkas, (Lefkada) is een heuvelachtig eiland. Het ligt bij het Playia schiereiland in Acarnania, waarvan het wordt gescheiden door een ondiepe lagune variërend in breedte tussen de 600 meter en 5 km. zeilen Lefkas Griekenland
Het is nu verbonden met het vasteland door een dam en een veerboot. Het grootste deel van het eiland bestaat uit een reeks heuvels, oplopend tot een hoogte van 1158 m in de berg Stavrotas die naar zuid-west loopt en eindigt in kaap Doukato.
Volgens de overlevering is Sappho, van deze Leucadische Rots van glanzende witte kalksteen, afgesprongen voor de liefde van de knappe Phaon.
Lefkas heeft nooit een permanente natuurlijke verbinding gehad met het vasteland. De kiezel landtong op de noordelijke punt werd in de oudheid doorboord door de Corinthiërs om een kanaal voor de scheepvaart aan te leggen. Net zoals de landtong ten zuiden van Lefkas stad, die in de Middeleeuwen ontstond als gevolg van het ontstaan van de zout - pannen.

Aan de zuidoostkust van Lefkas bevindt zich het prachtige ongerepte eiland Meganisi, met zandstranden en beroemde grotten en dus een prachtig gebied voor een ontspannen familie zeilvakantie, hetzij Bareboat (zelfstandig) of in een flottielje.
De havens en ankerplaatsen die zeker een bezoek waard zijn omvatten: Palairos, Mytika, Kastos, Port Leone, Episkopi, Papanikolis Cave, Vathi, Spartakhori, Menidion (Ambracian Golf), Sivota, Vasiliki en Rouda Bay.

Zeilomstandigheden
zeilen Ionische zee Weersomstandigheden in de Ionische zijn prima voor een ontspannen zeilvakantie. Er staat een goede bries in de late ochtend tot de middag, met wind uit het noordwesten kracht 2-5 bft. Weer afnemend rond zonsondergang.
De winden neigen sterker te zijn aan het begin en einde van het seizoen. Zomerse temperaturen bereiken 26-29 °C.

Vaargebied
Op een 1-weekse zeilvakantie kunt u de zuidelijke Ionische eilanden verkennen. Er zijn zo veel beschutte baaien en betoverende vissershavens te bezoeken op de eilanden Lefkas, Meganissi, Ithaka, Kefalonia en Kalamos.
Op een 2-weekse zeilvakantie kunnen ervaren schippers een ambitieuzer zeilreis plannen van deze zeer pittoreske eilanden naar het noorden, door het Lefkas kanaal, naar de idyllische eilanden Paxos en Anti-Paxos. Of zet koers naar het zuiden langs de Ionische eilanden tot aan Zakynthos.

Geschikt voor de beginnende zeiler


We hebben een zeer uitgebreid aanbod van jachten van alle drie de basissen en dit gebied van de Ionische Zee is uitermate geschikt voor de beginnende zeiler en degene die een rustige vakantie willen.
Korfu is ook een van de gebieden naast Lefkas en Athene waar we flottielje zeilen aanbieden of een combinatie bungalow / flottielje vakantie.

Boek nu uw zeilvakantie!