contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in de Saronische golf vanuit Athene

Plan een ontspannen zeilvakantie in de Saronische Golf ten zuiden van Athene met betrouwbare wind en een grote variëteit aan eilanden om te bezoeken.

Start uw zeilvakantie in Athene en ontdek de ongerepte eilanden van de Saronische Golf en Argolische Golf.
voor anker bij Griekse stad Deze Griekse eilanden hebben bruisende, kosmopolitische steden, oude tempels, Byzantijnse kastelen, traditionele vissershavens en ongerepte ankerplaatsen. Op een zeilvakantie kunt u veel interessante plaatsen bezoeken met een geweldige mix van moderne en oude Griekse cultuur.

Dit is een populaire zeilvakantie bestemming met een enorme keuze van bareboat charter zeiljachten en is geschikt voor zeilers die op zoek zijn naar iets anders dan de Ionische zee zoals Lefkas en Korfu. U zult genieten van elke dag betrouwbare zeilwind, maar het gebied is beschut tegen de sterke Meltemi wind die kan blazen in de Egeïsche Zee in de zomer.

Dit yachting centrum is gemakkelijk bereikbaar met dagelijkse vluchten naar Athene, zodat u een dag of twee kan toevoegen in een hotel om deze fascinerende hoofdstad te verkennen. Mis het Parthenon en het nieuwe Akropolis Museum niet. Wandel door Plaka, Gazi en Psiri met kleine straatjes en cafés, ouzeries, taverna's, winkels en galeries.

Kalamaki marina, vlakbij Athene is onze basis voor de Saronische Golf jachtverhuur. Het is de toegang tot een van de twee gemoedelijkere zeilgebieden in Griekenland. Zeer goed gewaardeerd – zoals onze andere bestemmingen – uitgezonderd de drukke vakantiemaand augustus.

De Saronische Golf biedt matige winden en een zeer aantrekkelijk landschap gecombineerd met ontwikkelde kleine steden zoals Poros, Hydra en Spetses.Zeilen vanuit Athene en Pireus in Griekenland
Zeilen vanuit Piraeus Athene

De Saronische Golf is dank zij de nabijheid van Athene – het belangrijkste jachtverhuur gebied in Griekenland.


Afgezien van de locatie maar ook de rijke geschiedenis van de oude plaatsen als Epidavros, Sounion, Poros, Aegina en Methana worden toeristen en zeilers aangetrokken naar deze wateren.

De meeste zeiljachten hebben hun basis in jachthavens langs de kust van Athene, waar de meerderheid van de jacht charter bedrijven opereren. Door deze hoeveelheid aan jachten varen velen dezelfde route naar Aegina, Poros, Hydra, enzovoort.
Om dit te vermijden kunt u het beste deze plaatsen voorbij varen aan het begin van uw vakantie en naar de oostkust van de Peloponnesos varen, waar er ongerepte havens en ankerplaatsen op u wachten.
De westelijke kust van de Saronische Golf is voornamelijk bergachtig met een bergkam die parallel loopt aan de kust (600 - 900 m) en oploopt tot 112 m in de buurt van het schiereiland Methana. De bergen zijn dor en onvruchtbaar, maar lager treft u ook bosrijke gebieden aan.

Wind in de zomer
Griekse cultuur De kracht van de wind in de zomer is sterk afhankelijk van waar u bent. Tijdens de zomer is de Meltemi de normale wind in dit gebied. Langs de kust van het Kanaal van Korinthe naar Kaap Sounion evenals het gebied tussen Methana en het vasteland (Attica), zal de wind met kracht 4-6 bft waaien uit NNE – NE richting. De wind is minder sterk in de buurt van het schiereiland Methana en Poros, terwijl in de buurt van Kaap Sounion ze wellicht sterker is.
Bovendien is de Meltemi in dit gebied minder regelmatig dan in de Cycladen.

De kust bij Athene is grotendeels bergachtig en onvruchtbaar en bevat ongeveer 60% van de industriële activiteiten van Griekenland. Vooral rond het eiland Salamis en het havengebied van Piraeus treft u dit aan.
Tussen Piraeus en Glifada is de kust bebouwd met hoogbouw appartementencomplexen; meer dan een derde van de gehele bevolking van Griekenland woont in Athene. Deze moderne architectuur van Athene botst met de oude gebouwen en schatten uit de historie.
Aegina, Epidavros (met zijn antieke theater), Poros, Hydra en Spetses. Deze eilanden vertegenwoordigen een magnifieke verzameling van plaatsen om te bezoeken gedurende een 7 daagse tocht, dus kom zeilen in de Saronische golf!

Athene – Kalamaki (niet langer direct onder de landingsbaan) is onze belangrijke basis voor jachtverhuur.

Zeilomstandigheden
De Saronische Golf biedt de ideale omstandigheden voor een zeilvakantie met betrouwbare middag wind. De wind is over het algemeen uit het Zuiden met kracht 3-5 bft. En gaat ’s nachts liggen. Het vaargebied in de Saronische Golf is beschermd tegen de Meltemi wind die kan blazen in de Egeïsche Zee in de zomer. Zomerse temperaturen bereiken 28-31 °C.

Vaargebied
De Saronische Golf is een erg populaire zeilvakantiebestemming want het biedt veel interessante zeilroutes.
Op een 1-weekse zeilvakantie kunt u de Saronische eilanden Aegina, Poros, Hydra, Spetses verkennen. Anker in ongerepte baaitjes voor de lunch en meer af voor de nacht in bruisende vissershavens.
Op een 2-weekse zeilvakantie kunt u verder naar het zuiden varen in de Argolische Golf om de Peloponnesos kust te verkennen. Anker in de enorme baai bij Port Heli. Bezoek de grote oude haven van Navplion en ontdek de ongerepte havens bij Astros en Leonidion.
U kunt een tocht naar het Zuiden plannen tot Monemvasia, een prachtig middeleeuwse vesting.

Wilt u liever meezeilen in een flottielje en gebruik maken van de lokale kennis van de flottielje leider dat kan dit ook, één van onze flottielje start vanuit Athene.
Hier kunt u er meer over lezen.

Boek nu uw zeilvakantie!