contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in de Sporaden, ontdek Skiathos

De Sporaden voor zeilers met enige ervaring
Zeilen rond Skiathos, geschikt voor zeilers met enige ervaring.
Skiathos stad De winden zijn hier iets sterker en de afstanden iets langer dan in de Ionische zee en de Saronische golf. Daarom is dit gebied het meest geschikt voor zeilers met enige zeilervaring.

Onze basis in de Sporaden ligt op het eiland Skiathos. Bezoek Skopelos, bekend van de musical Mamma Mia.
In mei 2010 zijn we zelf vanuit Turkije naar de Sporaden gezeild om het gebied te ontdekken en het is er prachtig! Nog heel rustig want er zijn niet zo veel charterbedrijven.
Prachtige natuur, bijna nergens hoeft u havengeld te betalen terwijl de faciliteiten best goed zijn. Wij vinden het jammer dat er nog zo weinig mensen heen gaan. Een bestemming die zeker op uw wensenlijst zou moeten staan!

Zeilen Sporaden, geniet van een goede wind, ongerepte vissershavens en fijne zandstranden tijdens een zeilvakantie in Skiathos en verken de prachtige Sporaden eilanden.De Sporaden eilanden Skiathos, Skopelos en Alonissos, samen met de meer beschutte Golf van Volos, bieden uitstekende zeilomstandigheden met zeer mooie eilanden.
Deze aantrekkelijke zeilvakantie bestemming past bij zeilers die de uitdaging van het zeilen met iets meer wind en de charme van het verkennen van stillere eilanden en havens buiten de gebaande paden waarderen.
Een zeilvakantie is een uitstekende manier om de prachtige Sporaden eilanden te verkennen, nog niet overspoeld door het toerisme.

Start uw zeilvakantie in de haven van Skiathos, slechts 5 minuten van de luchthaven. De stad heeft een doolhof van straatjes, gedeeld door het Bourtzi, eens een Venetiaans fort, nu een cultureel centrum met een prachtig uitzicht. Er is een bruisend nachtleven met winkels, bars en restaurants in de buurt van de haven. restaurants aan boulevard in Skiathos
Zodra u in westelijke richting vaart van Skiathos naar de eilanden Skopelos en Alonissos of naar het oosten in de Golf van Volos wordt het tempo van het leven stiller en rustiger.

In de Sporaden zult u schilderachtige vissershavens, verlaten ankerplaatsen en mooie zandstranden ontdekken.

Er is een beperkt aantal charter zeiljachten in dit gebied en dus zijn de havens dunbevolkt.

Skiathos, een zacht glooiende bosrijke eiland, ligt 2,5 nm ten oosten van het schiereiland van Magnesia en is het meest westelijke eiland van de Noordelijke Sporaden. Het is ook het belangrijkste eiland met hele goede ferryverbindingen en een klein vliegveld en dient als een belangrijk startpunt voor zeilvakanties in De Noord Egeïsche zee. Dit komt mede omdat het de enige plek is met goede charter basissen.Spectaculaire landingen op Skiathos.

Het is groen, zacht en idyllisch met meer dan 70 baaien met stranden; meerdere rotsbaaien en drie havens. Met haar gelijkmatig klimaat en prachtige baaien met zandstranden is het een populaire vakantiebestemming, gewaardeerd door vooral de Grieken.
Skiathos' belangrijkste bron van inkomen, afgezien van de toeristische sector zijn haar 600.000 olijfbomen. Het belangrijkste en de enige stad op het eiland, is Skiathos, aan de zuid-oost kust.
Gesticht in 1830, neemt het de plaats in van de oude stad gelegen in een kleine beschutte baai omringd door twee lage heuvel ruggen. De ruïnes van de middeleeuwse hoofdstad Kastro, zijn gelegen langs de westkust van een onneembare rots. De overige delen van de stadsmuren en de ophaalbrug kan men bezoeken met een boot of over het land via prachtige kronkelende zandwegen. Koukounarie strand Skiathos
De weelderige en vruchtbare binnenlanden en de kloosters zijn inderdaad het meest aantrekkelijke gedeelte van Skiathos. De hoogste met bomen begroeide berg reikt tot 438 meter.
Bezoek het beroemde Koukounarie strand vlakbij Skiathos stad.

Rond het eiland bevinden zich 9 kleinere eilanden. Twee van deze, Tsougries genoemd, met een kleine haven voor jachten liggen voor de belangrijke haven en bieden een veilige ankerplaats aan jachten.
Hoewel het voorjaar iets later start en de herfst eerder begint blijft dit een bestemming waar u niet omheen kunt. Mis het dus niet!
Hier vandaan kunt u zeilen naar Skopelos, Alonisos en zelfs Skyros en het Halkidiki schiereiland wat het beroemde klooster Mount Athos huisvest.

Zeilomstandigheden
Weersomstandigheden in de Sporaden zijn zeer gunstig voor een zeilvakantie in Skiathos. Namiddag wind met kracht 3-5 bft. uit het Noord-oosten zorgt voor fantastisch zeilen van halverwege de ochtend tot vroeg in de avond. In juli en augustus kan de Meltemi sterkere wind met kracht 5-6 bft. brengen, maar alle eilanden hebben een goede beschutting. Zomerse temperaturen bereiken 27-29 °C.

Vaargebied
Start uw zeilvakantie in Skiathos haven en vaar naar het westen van Skiathos naar de sfeervolle havens en baaien op de eilanden Skopelos en Alonissos. Anker bij Peristeri en Pelargos, onbewoonde natuurreservaten in het uiterste westen van de Sporaden archipel.
Of vaar naar het Oosten naar de Golf van Volos en ontdek vissershavens en verlaten baaien nog niet ontdekt door het toerisme.
Op een 2-weekse zeilvakantie kunt u een zeilreis plannen met zowel de Sporaden eilanden en de Golf van Volos.

Boek nu uw zeilvakantie!