contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Thailand

Zeilen in Thailand, een prachtige winter zeil bestemming
Op slechts 8 ° ten noorden van de evenaar is Phuket is een prachtig vaargebied in de Andaman Zee.
Phang Nga Bay ligt tussen het eiland Phuket en het vasteland van Thailand en is een beschermd, een zeer speciaal vaargebied met een fantastische galerij van gigantische kalkstenen beeldhouwwerken die oprijzen uit smaragdgroene wateren.

Tot kort geleden was het huren van een jacht in Thailand en Maleisie waanzinnig kostbaar. Dit kwam door de speciale import belasting.
Een aantal jaar geleden zijn de regels veranderd en zijn de aankoopkosten van charter jachten sterk gedaald.
De prijzen liggen nu in lijn met de internationale norm. kaart Thailand

Zeilen in Thailand is een geweldig avontuur. Een andere cultuur, andere gebruiken, glashelder water, wit zand, u zult er van genieten!Bekijk hier de actuele windverwachting voor uw zeilvakantie in Phuket Thailand:Zeilen in Thailand, vind rust en stilte in het dramatische landschap en de prachtige stranden van Phuket.

Met 42 eilanden in de baai van Phang Nga zijn er vele mijlen aan stranden, kreken en ankerplaatsen. De stranden zijn omringd met palmbomen, maagdelijk wit zand, kristalhelder water en prachtige koraalriffen.
Het snorkelen is uitzonderlijk mooi met prachtige koraalriffen om te verkennen. Als u geluk heeft dan wordt u begeleid door een aantal lokale dolfijnen.
Voeg daarbij de beroemde vriendelijkheid van de Thaise mensen met hun heerlijke keuken en prachtige cultuur. Phuket is terecht uitgegroeid tot Zuid-Azie’s beste zeilbestemming met als thuisbasis voor de Phuket Race Week, King's Cup Regatta en diverse jachthavens.

tropisch landschap Ya Nui beach Phuket Wij hebben nu twee partners in dit gebied en de selectie van jachten die we aanbieden is zeer uitgebreid en varieert van 30 tot 50 voet.
Prijzen starten vanaf een kleine 220 euro per dag en u kunt hier de lengte van uw huurperiode bepalen. Totaal anders dan in Europa waar u gebonden bent aan een meervoud van 7 dagen.
Dit betekent dat u erg gemakkelijk een zee tocht kunt combineren met een vakantie aan land of een inactieve strandvakantie.

Hoewel dit artikel over zeilen in Thailand gaat willen we ook graag laten weten dat het buurland Maleisie zich snel tot een aantrekkelijke charter bestemming ontwikkelt. Zelfs Burma ontwikkelt zich langzaam naar het ritme van de 21ste eeuw.

Vliegtijden en kosten zijn niet anders dan naar de Cariben en kunnen vaak lager uitvallen vanwege de heftige concurrentie tussen de verschillende vliegmaatschappijen.
Dit hele gebied is niet alleen een paradijs voor jachthuur, er is ook een groot aanbod aan bemande luxe jachten te vinden. Het scuba duiken is sensationeel, en veel van onze charter jachten zijn ook uitgerust om te duiken.

Vaargebied
traditionele schepen in Thailand Bezoek Chalong Bay op het eiland Phuket, een informele ‘Yacht’ gemeenschap bestaande uit restaurants, winkels, cafés, een jachtclub en nog veel meer.
Breng een paar dagen door voor anker bij de stranden van Phuket inclusief Nai Harn en Kata op de zuidwestelijke oever van het eiland.

Naar het noorden zeilend vanuit Phuket arriveert u in Phang Nga Bay. Anker tussen Koh Hong en Koh Yai en neem een longtail boot naar Koh Phing Kan, het wereldberoemde "James Bond eiland".
Breng onderweg een bezoek aan Pan Yi, een lokaal zigeuner dorp, gebouwd op palen.
Het ongerepte gebied rond Krabi heeft enkele van de meest adembenemende landschappen in de regio.

Er zijn tal van locaties voor een comfortabele overnachting rond de Koh Dam Group in Thailand wat een schitterend zeilgebied is gedurende het hele jaar.


Er zijn een aantal restaurants in de buurt van Ao Nang en in Krabi stad zelf, bereikbaar per longtail boot van Pra Nang.

Beste tijd om naar Phuket te reizen is tijdens her koele Noordoost regenseizoen van november tot maart, wanneer het weer zonnig en droog is met een kalme zee.
De Noordoostelijke winden zorgen voor ideaal en comfortabel zeilen. De temperaturen varieren 24-32 °C.
De warmste tijd is van april tot mei met temperaturen tussen 27-36 °C en een gebrek aan wind maakt het erg vochtig.
Van juni tot en met augustus nemen de Zuidwesten winden toe al kunt u nog steeds beschut zeilen in het grootste deel van dit vaargebied.
Er zijn soms korte maar hevige buien maar het gebied is ook minder druk.
In de maanden september en oktober zijn er zware regen buien.

Er is een getij in dit gebied van ongeveer 2 meter.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!