contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Gulet vakantie in Turkije

De gulet komt van origine uit Turkije, daar worden ze nog steeds volop gebouwd. De kwaliteit en de prijs zijn nog steeds het beste in Turkije!

Ons aanbod voor u in Turkije zijn de beste gulets. Gulets in diversen maten, vanaf 4 cabines tot de grote gulets met maximaal 8 cabines. Gulets van uitstekende kwaliteit en met zeer hoge service aan boord, in voortreffelijke conditie verkerende schepen.
Bodrum en Marmaris zijn de basis van onze gulets, deze opstapplaatsen bieden het grootste aanbod aan routemogelijkheden.

gulet in TurkijePrivé gulet of meezeilen
Er zijn twee verschillende manieren om een Gulet vakantie te houden:
Privé gulet, u huurt de gehele gulet met uw gezelschap of Meezeilen, u stapt aan boord van een gulet en huurt alleen een hut.

Zoekt u iets speciaals, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij stellen dan een aanbod op wat voldoet aan uw specifieke wensen.

Guletvakantie Turkije, de kust van Turkije
Ontdek de mooie Zuidwest kust van Turkije terwijl u meevaart aan boord van een Turkse Gulet. Dit is een geweldige manier om een aangename, ontspannen en comfortabele vakantie te beleven. Het Turkse landschap biedt een verbazende schoonheid en vele baaien. In de baaien ervaren de bezoekers een veilige ankerplaats met rustig water, ideaal om te zwemmen en te genieten.
Er zijn veel archeologische plekken die onderdeel maken van een belangrije historische geschiedenis. De baaien met turquoise kristalhelder water worden omringd door een weelderige natuur. Op onze gulet cruises houden we rekening met de persoonlijke interesses van onze klanten. We bieden de mogelijkheid om natuurlijke afgelegen plekken, stadjes en dorpen te bezoeken, of watersport activiteiten te beoefenen zoals zwemmen, duiken, snorkelen.
Zo ervaart u een vakantie op maat. In overleg met de suggesties van de kapitein kunt u uw wensen voor de route bespreken en proberen we daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Onze bemanning is altijd erg gastvrij en discreet en geeft u het gevoel dat u op uw eigen privé boot bent en respecteert altijd uw privacy.

Routes Guletvakantie
achterdek gulet Turkije Na vertrek uit de levendige stad Bodrum kunt u de Golf van Gokova ontdekken. Dit biedt talrijke en spectaculaire baaien met een prachtige natuur. De ruines van de oude en beroemde stad Knidos liggen aan het eind van het schiereiland Datca. In de Hisaronu baai ten Zuiden van het schiereiland Datca kunt u de charmante omgeving met vele baaien en eilanden ontdekken en bewonderen.
Volgt u de kust van Hissaronu verder dan komt u aan bij de levendige stad Marmaris met vele toeristen resoorts, winkels, bars, restaurants, nacht clubs en een moderne marina. Het beroemde strand in de baai van Ekincik waar de schildpadden ieder jaar hun eieren leggen bevindt zich ten Oosten van Marmaris.

Terwijl de Turkse Gulet voor anker ligt in Ekincik kunt u overstappen in een kleiner lokaal bootje om een interessante excursie naar de Dalyan rivier delta te maken tot aan de kleine stad Dalyan. Voor de cultuur liefhebbers zijn de mooie graftombes in de bergen en de historische stad Caunos interessant om te ontdekken.
De baai van Gocek is een exclusief watersport gebied met enkele moderne jachthavens en prachtige kleine baaien en eilanden. De baai van Fethiye biedt een levendige en karakteristieke kleine Turkse stad. Ook de beroemde lagoon en strand met wit zand genaamd Olu Deniz kunt u vlakbij Fethiye ontdekken.
Verder langs de kust richting het Oosten komt u bij het dorpje Kalkan. Griekse huizen langs de oude Lycische wandelpaden en de prachtige stad Kas met Lycische graven en een amfitheater liggen te wachten om ontdekt te worden. Het majestueuze Kekova, centrum van de Lycische beschaving is gelegen richting het verre Oosten van het land, en is bekend om de stad die onder water ligt, het vissersdorp Kalekoy en de bijzondere antieke forten.
Een aantal interessante plekken om te bezoeken in dit gebied zijn het kleine dorp Ucagiz en het oude Myra met de San Nicola kerk. De Adrasan Baai, de "Porto Genovese", Olympus en Phaselis zijn oude spectaculaire plekken gelegen tussen Kekova en Antalya. Antalya is een van de belangrijke toeristische plaatsen in Turkije en heeft veel hotels, restaurants en een oude, maar goed geconserveerde haven.

lunch aanboord gulet TurkijeInformatie en adviezen over de reis
Het paspoort dient nog minimaal 60 dagen geldig te zijn na afloop van de visumperiode. Een toegangsvisum is niet meer nodig voor Turkije.
De kapitein zal de route met de gasten doornemen zodra iedereen aan boord is. Vanwege meteorologische omstandigheden, logistieke redenen of de veiligheid kan de kapitein het programma aanpassen zonder vooraankondiging. Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk om de veiligheids regels aan boord te respecteren en de aanwijzingen van de bemanning tijdens het varen, aan- en afmeren op te volgen.
Vanwege hygienische redenen dient u bij het aanboord gaan uw schoenen uit te doen en op te bergen in de speciaal daarvoor gemaakte containers of in uw eigen cabine. Aan boord kunt u slippers of zachte schoenen met een schone zool dragen. Indien u zich insmeert met zonnebrand creme en op het zonnedek wilt liggen dan is het gebruik van badlakens verplicht.
Als er niemand in de cabine is verzoeken wij u om het licht van uw cabine uit te doen en gebruik het water en de douche met mate. Wees zuinig op het milieu en gooi geen dingen over boord in de zee, ook geen papier of andere zaken in het toilet. De pompen kunnen kapot gaan en dan is het toilet niet meer te gebruiken. De drankjes die u aan de bar gebruikt kunt u contant afrekenen voordat u van boord gaat, net zoals in een hotel.
boeg gulet turkije Het is verboden om te roken in de cabines en de gemeenschappelijke binnenruimtes vanwege brandgevaar en overlast voor de andere gasten. Zodra de cabines aan u zijn toegewezen en u geïntroduceerd bent aan de bemanning kan uw heerlijke vakantie cruise beginnen.
Aan boord heeft u de beschikking over 220 Volt elektriciteit om mobiele telefoons, fototoestellen etc. op te laden en treft u handdoeken aan. (er zijn geen badlakens, shampoo en douche zeep). De volgende zaken zijn wellicht handig om mee te nemen: een sweatshirt, zonnebril, zwemschoentjes / sandalen, een petje, zonnebrand crème, duikbril en zwemvliezen, zachte tas, geen harde koffer die u kunt opbergen in uw cabine.

Voor een reis naar Turkije zijn geen vaccinaties nodig: maar vanwege een ander klimaat en ander soort maaltijden is het wellicht handig om medicijnen tegen maag en darmstoornissen mee te nemen uit voorzorg.

Als u tevreden bent over de service dan is het gebruikelijk om de bemanning een fooi te geven aan het einde van uw reis. Tevens moeten wij u wijzen op het feit dan het programma altijd kan wijzigen in verband met weersomstandigheden.

Inschepen en ontschepen voor de beschreven cruises vindt plaats in Bodrum of Marmaris.

Boek nu uw zeilvakantie!