contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Frankrijk, wonderschone variatie

Zeilen in Frankrijk, Bretagne
Vele Nederlandse zeilers varen ieder jaar in Bretagne, zowel in het Noorden als het Zuiden. Het is een fantastisch vaargebied en ligt erg dichtbij, met lage reiskosten en een korte reistijd. Bretagne is zeer eenvoudig te bereiken, zeker met eigen vervoer!

Zeil langs de Atlantische kust en bezoek de vele badplaatsen en vissershavens. Proef van de geneugten van de lokale fruits de mer, oesters, cider en crepes. Bezoek de eilanden voor de kust, bewoond door zeevarende Bretons al sinds de middeleeuwen.
Wij bieden u een uitstekende selectie van zeiljachten en u kunt op een warm onthaal rekenen van onze partners in Frankrijk.

Zeilen in Frankrijk de Atlantische Oceaan (Atlantic) oude stad in Zuid Frankrijk
Eenvoudig te bereiken over de weg of door de lucht uit de meeste delen van Europa, biedt de Atlantische kust van Frankrijk interessante en gevarieerde zeilmogelijkheden.
Het is en blijft open Atlantische oceaan en de Golf van Biskaje staat bekend om zijn winderige omstandigheden, maar in de zomer is het gematigd en daardoor een prachtig zeilgebied! Zeilen op getijden met veel verval.

Zeilen naar en vanuit La Rochelle - de belangrijkste haven van Poitou-Charentes.
De kustlijn van Poitou-Charentes doet denken aan de zuidkust van het Verenigd Koninkrijk en La Rochelle heeft veel de voordelen van het zeilen op de Solent met zijn beschermde baai en lokale havens op een korte dag varen.
La Rochelle zelf is een van de grootste jachthaven complexen in Europa met 3.300 plaatsen in Les Minimes, 320 in de Vieux Port, 115 in Bassin du Havre, 65 in Port Neuf en nog eens 90 in het Bassin des Yachts.
Inderdaad, de verschillende 'afmeer' mogelijkheden in La Rochelle’s 'Port de Plaisance' bieden de bezoekende zeiljachten verschillende alternatieven.
Het eiland op zee buiten La Rochelle is een zeer aantrekkelijke bestemming zonder last te hebben van de intense warmte van de Middellandse Zee.

Bekijk hier de actuele windverwachting voor uw zeilvakantie in Frankrijk:Zeilen in Frankrijk aan de Cote d'Azur, ontdek de glamoureuze kust van de Franse Rivièra en geniet van de chique levensstijl.Zeilen in Frankrijk, de Cote d'Azur mooi uitzicht Zuid Frankrijk
We kunnen niet ontkennen dat in het Zuiden van Frankrijk de jachthavens duur zijn, maar charter prijzen zijn concurrerend met de rest van Europa. Indien u gebruik wenst te maken van een schipper dan moet u ook op behoorlijke kosten rekenen!

Ontdek de betoverende kust van de Franse Rivièra en geniet van de chique levensstijl.
De Franse Rivièra biedt een legendarische mix van warme blauwe zee, prachtige zandstranden en levendige resorts en geeft het zuiden van Frankrijk een bijzondere charme aan zeilers.

Buiten het seizoen is het bijzonder charmant, in het bijzonder het Marseille / Toulon gebied.
De Cote d’Azur kunt u het beste via Marseille of Nice bereiken.

Zeilen in Frankrijk, een rondje Corsica
Dit is een van de beste zeilgebieden van de Centraal Middellandse Zee.


Propriano heeft een rijke historie en een speciale verhouding met Frankrijk. Het is met de ferry vanuit Nice of Toulon eenvoudig te bereiken, maar u kunt Corsica ook via Genua of Livorno en Sardinie bereiken.

Corsica heeft prachtige baaien met zandstranden, en interessante oude steden zoals Bonifacio, Bastia en Porto Vecchio.
In de zomer zijn er enkele charter vluchten naar Corsica.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!