contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in La Rochelle

Zeilen langs de Atlantische kust van Frankrijk

La Rochelle, het laatste bastion van de Britse overheersing in Frankrijk, is eenvoudig te bereiken van de meeste plaatsen uit Europa.
Het biedt een historische stad en goede gevarieerde zeilmogelijkheden.
Het klimaat en water is er warmer dan ten Noorden van de Loire. larochelle

De interessante eilanden Ile d’Oleron en Ile de Ré zijn beiden eenvoudig te bereiken en liggen op een mooie zeilafstand.
De stad is aantrekkelijk, heeft veel goede restaurants en hotels met redelijke prijzen, en is een bijzonder leuke plaats om een paar dagen voor of na het zeilen te vertoeven.
U kunt wijnen uit de Bordeaux streek proeven en kopen, alsook van de rest van Frankrijk in 'Le Taste Vin' in de beroemde overdekte markt aan de top van de stad.
U kunt de eigenaar Louis Brochard elke ochtend vinden op de markt; zijn winkel / kraam is aan de andere kant van de hoofdingang en hij kan wijn en sterke drank aan boord van uw zeiljacht afleveren.

De Vieux Port of 'oude haven' bevindt zich midden in het centrum van de stad, de supermarkt ligt op loopafstand.
Ook de winkels en de vismarkt vindt u vlakbij de bezoekers pontons van de haven. Er zijn cafés en restaurants rondom de haven.
Misschien kunt u wel de lekkerste vis eten bij Andre's, en veel zeilers belanden in Fitzpatrick's Irish pub.

Behalve bij laag water springtij, kunt u de Vieux Port op elk moment dag en nacht aanlopen door het volgen van het kanaal dat wordt aangegeven door zowel boeien en de twee vuurtorens opgesteld 'in lijn', zodat hun lichten synchroniseren.

Kom zeilen bij La Rochelle, en vaar naar Ile d’Oleron en Ile de Ré.Zeilen naar en vanuit La Rochelle - de belangrijkste haven van Poitou-Charentes. zeilen bij ile de re
De kustlijn van Poitou-Charentes doet denken aan de zuidkust van het Verenigd Koninkrijk en La Rochelle heeft veel de voordelen van het zeilen op de Solent met zijn beschermde baai en lokale havens op een korte dag varen.

La Rochelle zelf is een van de grootste jachthaven complexen in Europa met 3.300 plaatsen in Les Minimes, 320 in de Vieux Port, 115 in Bassin du Havre, 65 in Port Neuf en nog eens 90 in het Bassin des Yachts.
Inderdaad, de verschillende 'afmeer' mogelijkheden in La Rochelle’s 'Port de Plaisance' bieden de bezoekende zeiljachten verschillende alternatieven.

Zeilen naar en vanuit La Rochelle - de belangrijkste haven van Poitou-Charentes.


De kustlijn van Poitou-Charentes doet denken aan de zuidkust van het Verenigd Koninkrijk en La Rochelle heeft veel de voordelen van het zeilen op de Solent met zijn beschermde baai en lokale havens op een korte dag varen. La Rochelle zelf is een van de grootste jachthaven complexen in Europa met 3.300 plaatsen in Les Minimes, 320 in de Vieux Port, 115 in Bassin du Havre, 65 in Port Neuf en nog eens 90 in het Bassin des Yachts. Inderdaad, de verschillende 'afmeer' mogelijkheden in La Rochelle’s 'Port de Plaisance' bieden de bezoekende zeiljachten verschillende alternatieven.

Er is een flinke zeilvloot van monohulls en catamarans beschikbaar gedurende het seizoen en er zijn mogelijkheden om een lekker lang weekend te zeilen.

Zeilomstandigheden
Lichte wind in de zomer kracht 2-4 bft., hoewel het in de lente meer variabel is met westenwinden tot kracht 6 bft..
Dit deel van de kust heeft grote getijden (tot 11 mtr bij springtij) en sterke stromingen en is ideaal in mei, juni en september.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!