contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen aan Cote d’Azur, exclusief

Zeilen langs de Cote d’Azur
Het Zuiden van Frankrijk is eenvoudig te bereiken via de luchthavens van Marseille en Nice.

De jachtverhuur prijzen liggen iets hoger dan elders. Een probleem is dat in de zomer de jachthavens vaak vol zijn en hoog geprijsd. kaart van cote d'Azur
Als u buiten het seizoen kunt dan is het een zeer aantrekkelijk gebied.

De omgeving van Marseille in het bijzonder heeft veel moeite gedaan om een aantrekkelijker aanzicht te hebben. De oude haven is nu een aangename en veilige plaats omringd door uitstekende restaurants.
In de haven van Port Pin Roland liggen de meeste van onze Franse jachten. De Porquerolles eilanden zijn goed te bereiken vanuit deze basis en liggen vlakbij voor de kust.

Onze andere basissen voor een zeilcruise aan de cote d’Azur zijn: Bormes les Mimosas, Saint Raphael en Golfe Juan.

Zeilen in Frankrijk langs de Cote d’Azur, ontdek de glamoureuze kust van de Franse Rivièra en geniet van de chique levensstijl.De glitter en glamour van St. Tropez, Cap d’Antibes en Cannes liggen onder bereik hoewel de laatste op een behoorlijk stuk varen ligt.
Geniet van fantastisch zeilen, glamoureuze resorts, zandstranden en gastronomische lekkernijen tijdens een zeilcruise vakantie in het zuiden van Frankrijk.
De Franse Rivièra biedt een legendarische mix van warme blauwe zee, prachtige zandstranden en levendige resorts en geeft het zuiden van Frankrijk een bijzondere charme aan zeilers.
port Cassis Zeilen aan boord van uw eigen charter zeiljacht is echt de beste manier om dit prachtige stuk van de Middellandse Zee te bezoeken.
De kwaliteiten van licht en geurende landschappen die al zoveel kunstenaars hebben aangetrokken, gecombineerd met warme fluweelzachte nachten, zijn alle ingredienten van de eeuwige aantrekkingskracht van de Franse Rivièra.
Op een zeilvakantie kunt u ongerepte eilanden, ruige inhammen, en zandstranden ontdekken, zij aan zij met grote kosmopolitische resorts zoals Cannes, Nice en Monte Carlo. En niet te missen St. Tropez met zijn beroemde klokkentoren, schilderachtige geplaveide straten en ruime collectie van designer boetiekjes.

Een zeilcruise langs de Franse Rivièra


De Franse Rivièra strekt zich ruw genomen uit tussen Marseille en de Italiaanse grens en kenmerkt zich door de geur van de zilte zeelucht en kastanjebomen. Het is één van de bekendste toeristische gebieden ter wereld.
Een kust met veel mogelijkheden en een meestal aangename wind.
In de zomer is er ook kans op een Mistral, dan kunt u beter een leuke haven opzoeken en een landactiviteit plannen.
Er zijn veel gastvrije marina's langs de kust en bekende namen zoals Le Lavandou, Saint Raphael, Fréjus en Port Grimaud. Voor vele zeilers het beloofde land, maar er valt in de omgeving meer dan genoeg te beleven ook voor gezinnen met kinderen.
Mondaine badplaatsen als Nice, Cannes en Monaco zijn echte trekpleisters waar het prima flaneren en shoppen is. Voor de vakantieganger die de drukte liever aan zich voorbij laat gaan zijn er echter genoeg alternatieven.

De drie eilanden, Île de Porquerolles, Île du Levant en Île de Port Cros, staan bekend als de Îles d'Or. Er zijn voldoende verscholen ankerbaaien en kleine jachthavens in dit gebied aanwezig. De prijzen van de jachthavens liggen in de zomer wel op een hoog niveau.
Proef de sfeer van Nice, Cannes, Antibes, St. Tropez en het prinsdom Monaco.
zeilen langs de cote d'Azur Een aanrader is de paradijselijke eilanden groep Porquerolles. Ook zijn er mogelijkheden om in de geschiedenis te duiken en oude gebouwen en musea te bezichtigen.

Op naar het avontuur bij de Franse Rivièra

Voor de avontuurlijke en ervaren zeilers is een tocht naar Corsica mogelijk. Corsica een paradijs op aarde door zijn prachtige afwisselende natuur en culinaire specialiteiten.
Calvi gedomineerd door haar fort Vauban, Propriano en Bonifacio aan de rand van de rotsen en kliffen. Kortom het is heerlijk om te zeilen in Frankrijk langs de Franse Rivièra.

Het zeilen in dit gebied is een heel goed alternatief ten opzichte van de Costa Brava in Spanje. Griekenland, Kroatie en Turkije blijven echter helaas de meest bezochte zeilvakantie landen met prachtige baaien en ankerplaatsen, maar proef zelf eens het zeilen langs de Franse Rivièra.

Zeilomstandigheden
Bormes les Mimosas De wind is over het algemeen licht aan de Franse Rivièra kracht 2-3 bft. Maar een sterke noordwesten wind bekend onder de naam mistral waait soms in juli en augustus, normaal voor 1-2 dagen.

Vaargebied
Begin uw zeilvakantie vanuit de jachthaven in Bormes les Mimosas, dicht bij de prachtige Iles d'Hyeres, bewaard gebleven als een marine natuurpark.
Dit prachtige Provençaalse dorp dankt zijn naam aan de overvloedige mimosa planten die in de heuvels rondom het dorp groeien. Het is een geweldige uitvalsbasis om de Îles d’Hyères te verkennen.
Vaar op uw zeilvakantie naar het oosten of westen langs dit ongerepte deel van de Franse kust met een beschutte kustlijn met prachtige stranden, veel ankerplaatsen en de chique badplaatsen zoals St Tropez en Port Grimaud.
Goedkope dagelijkse vluchten naar Toulon en flexibele zeiljacht verhuur maken Bormes ideaal voor een lang weekend.

U kunt ook uw zeilcruise starten vanuit de jachthaven in Golfe Juan, dicht bij Antibes, of uw catamaran charteren vanuit St Raphael, in de buurt van Fréjus en St Tropez.
Beide locaties bevinden zich in de buurt van de luchthaven van Nice en geven gemakkelijk toegang tot de stijlvolle Riviera.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!