contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Split, combinatie van zeilen en cultuur

Split is een UNESCO Wereld erfgoed plaats op het gebied van toerisme. Daarom is dit één van de beste gebieden die we kunnen bieden als u van een combinatie van zeilen en cultuur houdt. Split
Dit is als geen ander de meest populaire jacht verhuur bestemming van onze klanten.
Er is een groot aanbod van vluchten op zaterdag uit de meeste Europese landen. De meeste prijsvechters vliegen op deze bestemming.

Het gebied heeft drie voorname jachtverhuur basissen: Split, Trogir, Kastela

De ACI Split Marina biedt het op één na grootste aanbod van jachten in Kroatie na Sukosan. De combinatie van de nabijheid van de haven van Trogir en de zeer populaire eilanden Hvar, Brac, en Korcula buitengaats maakt dit één van de meest populaire bestemmingen van heel Kroatie, en dat is duidelijk.
Het is vaak mogelijk om one-way’s te vinden van hier naar Dubrovnik zonder extra toeslag. Hoewel we u geen garantie kunnen bieden dat we in staat zijn om dit te vinden raden we dit aan, speciaal als u twee weken boekt.
Vaak kunt u op zaterdag naar Split vliegen en op zondag vertrekken van Dubrovnik.
Dit is bij uitstek een van de beste vakantie mogelijkheden in Kroatie.

Zeilen vanuit Split geeft u de keuze van zeilen routes – richting noord naar de Kornati of richting het zuiden naar Dubrovnik.

Trogir en Kastela hebben beiden minder aanbod van jachten, maar Trogir in het bijzonder is een prachtig middeleeuwse stad met een enorme aantrekkingskracht.
Kastela komt waarschijnlijk op een derde plaats, maar biedt toegang tot hetzelfde adembenemende gebied als de andere twee.
Indien u hier start heeft u de mogelijkheid om naar het Noordwesten te varen naar de rust en pracht van het nationale park Kornati, of richting het Zuidwesten naar de bekende buitengaats gelegen eilanden zoals Brac, Hvar en Korcula.

Prachtige natuur op een zeilvakantie in Split

natuur Split regio
Ook de natuur was heel genereus wat Centraal Dalmatie betreft, want er heerst een harmonische verhouding tussen het aantal steden en dorpen en een nog steeds uitzonderlijk goed behouden omgeving op deze dichtbevolkte kustlijn.
Centraal Dalmatie wordt gekenmerkt door grote natuurlijke kiezelstranden langs de kustlijn en schaduwgevende pijnbomen die een natuurlijke bescherming tegen de zon bieden.
In het bijzonder aan de Makarska Rivièra en speciaal in Brela, volgens velen een plaats met de mooiste natuurlijke stranden aan de Adriatische Zee gelegen langs het kristalheldere water.

Nationaal park
Verrijzend rechtstreeks boven deze stranden bevindt zich het bergmassief van het Natuurpark Biokovo, waarvan ooit gezegd was dat "zijn voeten in de zee staan en zijn voorhoofd in de wolken."
Haar hoogste punt Sveti Juraj (St. Joris), op 1762 m boven de zeespiegel, biedt tijdens zonnige dagen een helder uitzicht naar de verste eilanden in de open zee.
Biokovo is een habitat voor vele endemische planten- en dierensoorten, waar op de schaarse graslanden nog steeds berggeiten zwerven. Biokovo is tevens bekend van zijn spectaculaire zonsopgangen tijdens de zomerse dageraad.
Een van de meest aantrekkelijke natuurlijke verschijnselen in de Adriatische Zee is Modra spilja (de Blauwe Grot) op het kleine eiland Bisevo dichtbij het grotere naburige eiland Vis.
Deze slechts 17 meter brede en 31 meter lange grot is te bereiken per boot door een kleine opening tussen de rotsen. Het zonlicht dringt naar binnen door een opening onder water, de zee en de bezoekers onderdompelend in een gloed van zilverblauwe tinten.
Dichtbij is ook de enige bekende habitat van de mediterrane monniksrob.

Zeilomstandigheden Regoznica en Trogir
Kroatie heeft prachtige omstandigheden voor een zeilvakantie met een betrouwbare middag wind. Tijdens de zomermaanden waait er een gestage middag bries uit het Noord-westen van gemiddeld kracht 2-5 bft. die ’ s nachts uitdooft.
Zomertemperaturen zijn gemiddeld 26-30 °C.

Vaargebied
Begin uw zeilvakantie in Trogir, dicht bij de luchthaven van Split. Zeil op een 1-weekse zeilvakantie richting het zuiden via de met pijnbomen begroeide Dalmatische eilanden Solta, Brac, Hvar en Korcula.
Of vaar naar het Noorden naar het Nationaal Park Kornati. Neem een omweg via de rivier Krka naar Sibenik en maak een boottocht naar de indrukwekkende Krka watervallen.
Op een 2-weekse zeilvakantie kunt u de twee routes combineren in een cijfer van 8 of zeil naar de middeleeuwse stad Dubrovnik en terug.
De jachthavens in Kroatie bieden de beste faciliteiten in de Middellandse Zee ook zijn er ligplaatsen aan de meeste kades en mooring boeien op veel locaties. Er zijn echter kosten voor het afmeren in een haven of aan een kade, indicatie is gemiddeld ongeveer € 2 per voet per nacht.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!