contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Toscane, Elba of Capraia

Toscane, een gebied dat niet direct in de gedachten opkomt van niet Italianen, maar is toch één van de meest aantrekkelijke vaargebieden in de Middellandse Zee.
De luchthaven van Pisa (door Ryanair in gebruik) ligt niet naast de deur maar verzorgd een redelijke goedkope toegang tot onze basis in het gebied – Castiglioncello. En uiteraard prima te bereiken met eigen auto!

Routes van hier reiken tot de Toscaanse archipel, inclusief Elba (veel leuker dan St. Helena!). Capraia, Isola del Giglio, Portoferraio maar u kunt ook naar Noord Corsica varen met relatief weinig inspanning.
Kortom dit is een zeer flexibel gebied wat door veel zeilers over het hoofd wordt gezien.

Wij vinden het een absolute aanrader en onze klanten zijn tevreden over de service van onze partners.
Giglio en Capraia typeren wat u kunt verwachten op uw tocht.
Eten en drinken zijn uiteraard volgens de gebruikelijke Italiaanse hoge standaards. Let op het kan erg druk zijn in Augustus.

Zeilen in Italie, ontdek Elba en de nabijgelegen eilanden en steek over naar Corsica.

zeilen rond Capraia in Italie

Zeilen bij Capraia
Capraia ligt tussen het vaste land ter hoogte van Castiglioncello en Corsica. De haven van Capraia is een toeristische jachthaven die plaats biedt aan maximaal 99 boten. Bars, restaurants en enkele winkels, maken dit het centrum van de zomer avonds en nacht.
De kustlijn, licht omlaag glooiend naar de zee biedt de kans om te baden in het heldere water soms op een zandige bodem.
Het strand Mortola, is alleen per boot bereikbaar, en de resterende baaien met rotsen zijn allemaal toegankelijk via de zee of in sommige gevallen via het land zoals Cala del Ceppo of Cala dello Zurletto.


Bekijk hier een leuk filmpje, Capraia vanuit de lucht per helikopter.


Of een mooie impressie langs de kusten van het eiland.

Zeilen bij Elba
Marina di Campo, deze kleine stad biedt uitgebreide mogelijkheden voor het toerisme en is gelegen aan de zuidkant van het eiland met het grootste strand. In het centrum bevindt zich het oude vissersdorp, de kleine haven en de kleurrijke en schilderachtige huizen.
Ze worden allemaal gedomineerd door de indrukwekkende toren gebouwd onder bewind van Pisa, vroeger gebruikt voor de waarneming. De stad biedt een mooie wandeling langs de zee die bekend staat als een ontmoetingsplaats voor de nacht.
Het 2 kilometer lange zandstrand van Marina di Campo is het grootste van het eiland. Elba is onderdeel van een Nationaal Park waarvan ook de eilanden Isola del Geglio, Capraia, Montecristo, Pianosa, Giannutri en Gorgona deel uitmaken.

Zeilen bij Porto Azzurro, gelegen in een diepe inham van de Golf van Mola, wordt gedomineerd door het Spaanse Fort St. Giacomo aan de ene kant en Forte Focardo aan de andere kant.
Er is een goede haven, een mooi plein aan de zee (een ontmoetingsplaats voor de avond) en schilderachtige steegjes met winkels, bars, restaurants en ambachtelijke kramen.
In het landschap ligt een klein strand en de andere stranden zijn vlakbij. balkon met Italiaanse sfeer

Zeilen bij Portoferraio


Het is de belangrijkste haven van het eiland en een van de meest actieve jachthavens in Italie. Met een rijke geschiedenis die u al bij aankomst met de boot kunt bewonderen.
De imposante Medici forten imponeren de baai: Forte Falcone, Forte Stella (herkenbaar aan de vuurtoren) en de toren van de Linguella, alle gebouwd in 15 eeuw. Deze verzorgden de verdediging tegen de aanhoudende aanvallen van piraten.
De wandeling langs de haven en binnen de muren van het centrum is prachtig.
Portoferraio heeft ongeveer 13.000 inwoners en biedt tal van diensten, zowel in de handel en cultuur. Aan de westkant van het land, zijn er enkele mooie stranden met wit grind die de helderheid van de zee benadrukken.

Zeilen bij Isola del Giglio
Giglio Porto ligt aan de oostkust van het eiland. De stad, oorspronkelijk bestaand uit vissers huizen verspreid rond de haven wordt gekenmerkt door het waterfront en de straten die zich openen in de karakteristieke Piazza della Dogana, beschouwd als de huiskamer van het eiland.
Als monumenten van historisch belang staan de Torre del Saraceno, van middeleeuwse oorsprong, en de kerk van de Madonna del Giglio bekend en zijn zeker een bezoek waard.
Giglio Kasteel bevindt zich in het hogere deel van het eiland Giglio. zeilen rond Isola del Giglio
De middeleeuwse oorsprong wordt gekenmerkt door het imposante Rocca Aldobrandeschi gedeelte van het kasteel samen met karakteristieke en goed bewaarde stadsmuren en torens.
Aan de westkust op het eiland ligt Giglio Campese, een moderne badplaats, tegenover een groot strand ingesloten door een baai, waarvan de zuidelijke tip is omsloten door een reeks rotsen, terwijl het noordelijke einde is ingesloten door de zestiende eeuw Torre del Campese.
Bij de uitkijktoren is er een toeristische haven voor kleine boten en er zijn diversen winkels met uitrusting voor liefhebbers van het vissen.

Zeilen bij Isola di Giannutri
Giannutri is het meest zuidelijke eiland van de Toscaanse archipel en ligt ongeveer 6 mijl ten zuiden van Isola del Giglio. Ongeveer 3 km lang en net iets meer dan 500 meter breed, is C-vormig en heeft twee namen: Cala Spalmatoio in het zuid-oosten en Cala Maestra in het noord-westen.
Bij Cala Maestra staan de resten van een prachtige Romeinse villa van de tweede eeuw na Christus, gebouwd door de familie van Domizi.

Kortom het is een prachtig gebied om te zeilen en te genieten.

Zeilomstandigheden
Toscane biedt ideale omstandigheden voor een zeilvakantie met een heersende wind in de zomer uit het westen tot noordwesten. Er waait vaak zuidoosten wind rond Capraia, Elba en het vasteland richting Giannutri, en regelmatige periodes met weinig wind. Vaak zal er 's nachts een lichte westenwind staan. Zomertemperaturen zijn gemiddeld 24-27 °C.

Vaargebied
Begin uw zeilvakantie cruise in Toscane vanuit Etrusca Marina in Puntone di Scarlino, bereikbaar per trein vanaf de luchthaven van Pisa.
Op een 1- weekse zeilvakantie kunt u het eiland Elba en de overige eilanden van de Toscaanse archipel verkennen of een bezoek brengen aan het Franse eiland Corsica. Vanuit Elba steekt u eenvoudig over naar Bastia op het eiland Corsica.

Boek nu uw zeilvakantie!