contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Turkije vanuit Bodrum

Geniet van een heerlijke zeilvakantie in de prachtige Golf van Gokova met turquoise zee en beschermde ankerplaatsen.

Bodrum kasteel Een zeilvakantie is een unieke manier om de idyllische Golf van Gokova te verkennen, diepe baaien met afgelegen ankerplaatsen en romantische ruïnes van een oude beschaving. U zult genieten van een geweldig zeiltocht met constante wind.

Anker in beschutte baaien in de bergachtige kustlijn en zwem van uw jacht in de kristalheldere turquoise zee. Mis het imposante 15e-eeuwse Kasteel van de Kruisvaarders van Bodrum niet , de drukke bazaars en gezellige bars en restaurants.
Dit is een populaire zeilvakantie bestemming en een start van uw charter vanuit Bodrum is ideaal voor koppels en gezinnen die willen ontsnappen aan de drukte. Rustige ongerepte baaien hetzij als lunch stop of overnachting ankerplaats.
De Turkse cultuur is een spannende mix van Oost en West, traditioneel en modern. Uit eten gaan is een manier van leven voor de Turken en ze zijn trots op hun keuken. De omgeving is vaak net zo memorabel als het eten, uit eten gaan onder de sterrenhemel.

Er zijn drie belangrijke jachtverhuur basissen in het Bodrum gebied: Bodrum, Turgutreis, Yalikavak.

Bodrum

Zeilen in Turkije vanuit Bodrum, ontdek een ongerepte kustlijn met veel beschutte baaien!Zeilen in Turkije vanuit Bodrum.
De jachthaven ligt in de stad en op slechts een steenworp afstand van het centrum. De haven is erg vol maar biedt alle gebruikelijke faciliteiten.
Zoals gebruikelijk zijn de restaurants in de haven behoorlijk prijzig, leuke alternatieven treft u in het oude centrum en aan de boulevard. De nabij gelegen supermarkt is gemakkelijk en redelijk geprijsd.
Het Köfte restaurant en Sunger pizza aan de boulevard zijn zeker een bezoek waard.

Zeilen in Turkije vanuit Turgutreis


De haven van Turgutreis is nieuwer en ligt slechts een half uurtje rijden van Bodrum. Hoewel een watersportwinkel ontbreekt, vinden we de haven een aanrader. De faciliteiten zijn uitstekend met een prachtig gratis zwembad. De prijzen (op dit moment) zijn veel lager dan in Bodrum en de stad zelf is charmant en heeft goede restaurants met normale prijzen.
Opvallend is het lokale openbare strand en de eenvoudige mogelijkheid om een dagexcursie sportduiken te maken bij Poseidon Diving.
Er gaat ook een dagelijkse ferry naar en van Kos.
Turgutreis is een goed uitgangspunt als u er over denkt om naar de Griekse Dodecanese of de Turkse golf van Gulluk te gaan.
Maar iets verder weg gelegen van de Golf van Gokova of het Datça schiereiland. Probeer Gumusluk eens te bezoeken als u tijd heeft, bekend om zijn visrestaurants aan de boulevard.

Zeilen in Turkije vanuit Yalikavak

English Harbour Deze marina wordt vaak Port Bodrum genoemd wat erg verwarrend is want het ligt niet in Bodrum maar dit kleine holiday en strand oord ligt ten Noordwesten van Bodrum. Het is het meest dichtbij gelegen van de drie tot de luchthaven van Bodrum.
Er is een nieuwe haven met uitstekende faciliteiten aan wal.
Net zoals Turgutreis is het een iets minder aantrekkelijke bestemming als u naar het Zuiden wilt varen maar perfect voor een Noordelijke tocht.
Er zijn veel chartervluchten naar Bodrum vanuit de meeste Europese luchthavens, maar meestal op maandag aankomend. De locale charter bedrijven zijn hier inmiddels aan gewend.
Hoewel er een stevige wind in de zomer staat is het Bodrum gebied een van de meest flexibele charter basissen van Turkije. U kunt grofweg uit drie verschillende route mogelijkheden kiezen:
  • Een startpunt voor de Griekse Dodecanese
  • De golf van Gokova
  • Simi en de Golf van Datça
Dirsek baai Zeilomstandigheden
De weersomstandigheden zijn goed voor een zeilvakantie van Bodrum. Middag bries uit het West-Noordwesten van gemiddeld 4-5 bft. tijdens het zomerseizoen. De temperaturen zijn warmer dan in Griekenland met zomerse temperaturen tot 29-34 °C. Het vaarseizoen loopt van begin mei tot eind oktober.

Vaargebied
Vanuit moderne jachthavens in Yalikavak en Bodrum start u uw zeilvakantie om de Golf van Gokova te verkennen. Aan het eind van de golf zijn er zo veel inhammen en baaien voor u om te verkennen, zoals Amazon Creek, Cleopatra's Beach en de Zeven Eilanden.
Het strand van Cleopatra bij Sedir Adasi heeft opvallende wit zand - het gerucht gaat dat Marcus Antonius het heeft verscheept van de Egyptische woestijn naar dit Romeinse resort voor Cleopatra's plezier. De romantische ruïnes van een Romeins amfitheater tussen de olijfbomen met uitzicht op de schilderachtige ankerplaats.
Of vaar naar het zuiden naar de Golf van Datca via de oude ruïnes van Knidos, één van de meest indrukwekkende ruïnes in Turkije. Anker in de baai en maak een wandeling tussen de ruïnes van de straten, huizen, tempels, kerken en amfitheaters van wat eens een bloeiende metropool en de plek van het beroemde standbeeld van Aphrodite was.
Bezoek de prachtige havensteden van Datca en Bozburun.
Een derde keuze is om de Golf van Gulluk te verkennen en een bezoek aan de oude site van Iassos en de charmante dorpjes van Gumusluk en Turgutreis.

Wij hebben een heel seizoen in het Bodrum gebied gevaren en kennen de lokale omstandigheden, restaurants en baaien.
Bel of mail ons gerust als u specifieke vragen heeft.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!