contact@zeilenwereldwijd.nl   |    +31 6 20553904

Zeilen in Turkije vanuit Marmaris

Marmaris is de thuisbasis van een grote charter vloot in Turkije en ligt precies tussen Bodrum en Fethiye.

Marmaris
Door een nieuwe tunnel duurt de transfer van de luchthaven naar Marmaris even lang als naar Gocek en Fethiye.

Als u de prachtige natuurlijke haven verlaat kunt u naar het Westen richting Bodrum varen of naar het Oosten richting Fethiye en Gocek.
Als u kiest voor de West route is de wind over het algemeen stabiel en heeft u meer kans om de zeilen te gebruiken. Meer privacy en talloze kleine baaien staan tot uw beschikking.
Naar het Oosten is de wind en de zee kalm. Fethiye en Gocek bieden prachtige baaien, maar worden meer bezocht door motorjachten en Gulets (grote houten boten met elk 10 tot 30 gasten).
Vanuit Marmaris kunt u meer wind verwachten dan vanuit Gocek en Fethiye.

Zeilen in Turkije, vanuit Marmaris, het centrum van de Turquoise Kust.

Zeilen van Marmaris naar Bodrum


Marmaris baai Als u naar het Westen vaart zijn de afstanden tussen de baaien van gemiddelde afstand en is het eenvoudig om een mooie tocht te maken zonder te veel planning. Op de West route kunt u naar de fantastische Gerbekse baai, Serce, Kalakoy en Bozborun.
Het landschap is adembenemend en de gastvrijheid en warmte van het Turkse volk zal indruk op u maken.

Zeilen van Marmaris naar Fethiye

Als u richting het Oosten vaart ontmoet u de Dalyan delta (erg interessant voor een excursie) daarna volgt een iets langere trip naar de Golf van Fethiye, en dezelfde weg terug.
Marmaris is een levendige stad met een van de beste bazaars die u langs deze kust aantreft en zeer veel restaurants die concurreren om zaken te doen. Degenen langs de boulevard zijn overzichtelijker maar het prijsverschil maakt het waard om eens rondom de bazaar te kijken.
We kunnen Neighbours en Caria speciaal aanbevelen, beiden langs de boulevard niet ver van het bruggetje bij de haven.
In de bazaar zijn meerdere restaurants waaronder met de keuken uit Anatolia. Het is leuk om in de bazaar rond te kijken en van alles te ontdekken.
Bar straat is precies wat zijn naam eer aan doet en de hoeveelheid aan nachtclubs die muziek maken met veel decibellen kunt u zelfs helaas aan het eind van de haven horen.

zicht op MarmarisZeilomstandigheden
De weersomstandigheden zijn goed voor een zeilvakantie van Marmaris. Middag bries uit het Noord-Noordwesten van gemiddeld 4-5 bft. tijdens het zomerseizoen. Tussen Rodos en Marmaris kan er af en toe meer wind staan tot 6 bft.. De temperaturen zijn warmer dan in Griekenland met zomerse temperaturen tot 29-34 °C. Het vaarseizoen loopt van begin mei tot eind oktober.

Om naar Marmaris te gaan vliegt u het beste naar Dalaman.

Vraag vrijblijvend advies voor uw zeilvakantie!